Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر آبشار‌های ایران دانشگاه‌های مهمی را در خود جای داده است که دانشجویان برای رسیدن به صندلی این دانشگاه‌ها با هم رقابت می‌کنند؛ دانشگاه آیت الله بروجردی یکی از این دانشگاه‌هاست.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ملیحه محمودخواه؛*  داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمی‌توانند خود را از تحصیل در شهر‌های دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش آموزان دیروز برای کاهش این آسیب‌ها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاه‌های شهر‌های مختلف کشورمان هستند. خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارش‌های کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاه‌های مهم و برجسته کشورمان است.

 

تاریخچه‌ای از دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی

دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی یکی از مراکز آموزش عالی دولتی شهر بروجرد است که تأسیس آن در اسفندماه سال ۱۳۸۵ در سفر استانی هیئت دولت به استان لرستان به تصویب رسید. در نیم‌سال دوم سال‌تحصیلی ۸۶–۸۵ از طریق تفاهم‌نامه با دانشگاه علامه طباطبایی تهران، یک گروه دانشجو در رشته حقوق (محل تحصیل بروجرد) در دانشگاه پذیرش شدند. در سال بعد نیز سه رشته حقوق، پژوهشگری علوم اجتماعی و اقتصاد نظری از طریق آزمون سراسری دانشگاه علامه طباطبایی (واحد بروجرد) اقدام به پذیرش دانشجو کرد.


در اواخر سال ۱۳۸۶  این دانشگاه از دانشگاه علامه طباطبایی تهران مستقل و آغاز به کار دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی در این شهر رسماً اعلام شد. پس از انتصاب نصراله محبوبی به ریاست دانشگاه، عنوان دانشگاه برای این مؤسسه به کار رفت. از سال ۱۳۸۷ این دانشگاه به‌طور مستقل اقدام به پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در رشته‌های مختلف به‌صورت روزانه و شبانه کرد.

  شروعی با ۳۵ دانشجو این دانشگاه با تعداد ۳۵ نفر دانشجو در رشته حقوق فعالیت خود را آغاز کرد. پس‌ از تصویب هیئت امناء، تعداد پست‌های سازمانی از ۱۸۵ به ۳۶۵ پست و تعداد دانشکده‌ها از ۳ به ۷ دانشکده ارتقا یافت. این دانشگاه هم اکنون با جذب بیش از ۴۸۰۰ دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و در بیش از ۱۳ گروه آموزشی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد در حال فعالیت است.


دانشکده‌های فعال دانشگاه 
۳ دانشکده فنی و مهندسی، علوم انسانی و دانشکده علوم پایه در این دانشگاه دایر است که رشته‌های مهندسی عمران، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی معماری در دانشکده فنی و مهندسی و حقوق، اقتصاد، علوم سیاسی، علوم اجتماعی و معارف اسلامی و دروس عمومی در دانشکده علوم انسانی و  ریاضی، فیزیک، شیمی در دانشکده علوم پایه تدریس می‌شود.

از ساختمان اجاره‌ای تا پردیس بزرگ شهر 
دانشگاه اجاره‌ای ساختمان اولیه این دانشگاه با اجاره یکی از ساختمان‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد در میدان مدرس این شهر راه‌اندازی شد و سپس ساختمان‌هایی در جوار مرکز آموزش کشاورزی در سه کیلومتری جنوب شهر بروجرد (جاده خرم‌آباد) ساخته شد و از مهرماه سال ۱۳۸۸ به عنوان پردیس اصلی دانشگاه مورد استفاده قرار گرفت.

سرانه هر دانشجو در دانشگاه بروجردی 
در بخش آموزشی، دانشگاه با جذب ۱۰۷ نفر به عنوان هیات علمی و ۷۰ نفر به صورت حق التدریس در رشته‌های مختلف به تعلیم دانشجویان می‌پردازد. در بخش اداری نیز با وضعیت استخدامی ۱۷۰ نفر بصورت رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی در راستای اهداف دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.  

با توجه به وسعت دانشگاه سرانه اموزشی در دانشگاه شهید بروجردی ۱/۷۸ به ازای هر نفر است، اما سرانه ورزشی در این دانشگاه بسیار پایین است و هر دانشجو ۶۵/. درصد سرانه ورزشی این دانشگاه را به خود اختصاص داده است. خوابگاه‌ها وضعیت بهتری دارند و سهم هر دانشجو از فضای خوابگاهی این دانشگاه ۵/۷۱ است.   نگاهی به کانون‌ها و تشکل‌های دانشگاه
کانون‌ها بخش مهمی از فعالیت‌های دانشگاه را به خود اختصاص داده است. بیش از ۱۶ کانون در این دانشگاه فعالیت دارند و دانشجویان ورودی بر اساس علاقه خود می‌توانند در کانون‌های قرآن و عترت برادران، قرآن و عترت خواهران، مهدویت خواهران، مهدویت برادران، محیط زیست، هلال احمر برادران، هلال احمر خواهران، خیریه انصار واحد خواهران، خیریه احسان برادران، خوشنویسی، فیلم و ادبیات برادران، عفاف و حجاب، کتابخوانی کافه دانایی برادران، کتابخوانی دانایی وفرهنگ خواهران، سبک زندگی واحد خواهران، رسانه‌ای شهید آوینی و همیاران سلامت روان به فعالیت بپردارند.

بسیج دانشجویی یکی از واحد‌های فعال این دانشگاه را به خود اختصاص داده و در دو واحد برادان و خواهران فعالیت دارد. تشکل فرهنگی سیاسی وارثین و انجمن اسلامی نیز در دانشگاه شهید برجردی توانسته است تعداد زیادی دانشجو را گرد هم بیاورد.

در دانشگاه شهید آیت الله بروجردی، بحث کانون‌ها به شدت فعال است و دانشجویان در کنار تحصیل به فعالیت‌های همراه با درس نیز مشغول می‌شوند. انجمن‌های کامپیوتر، حقوق، علوم سیاسی، برق، مکانیک، معماری، قرآن و حدیث، زبان انگلیسی، اقتصاد، علوم اجتماعی، عمران، سایبر هندس، ریاضی و فیزیک از انجمن‌های این دانشگاه هستند.  
رتبه‌های دانشگاهی
با تمام این موارد، ورود به دانشگاه شهید بروجردی به راحتی نیز امکان پذیر نیست و باید برای ورود به این دانشگاه خوب درس خواند و تلاش کرد. این رقابت‌ها در رشته‌های علوم انسانی بیشتر است. بهترین رتبه‌ای که به این دانشگاه وارد شده است، دانشجویی با رتبه ۱۶ بوده که رشته حقوق را انتخاب کرده؛ البته انتخاب رشته خوب و درست نیز سبب شده است که برخی با رتبه ۵۴۰۰۰ نیز بتواند سر کلاس ریاضی این دانشگاه بنشیند.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۴۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه

به گزارش خبرنگار مهر، مالک رحمتی ظهر چهارشنبه در مراسم گرامی‌داشت روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، با تاکید بر اینکه باید دانشگاه و تلاشگران آن را قدر دانست، افزود: اینکه بیش از ۱۵ میلیون دانشجو فارغ‌التحصیل شده و سه میلیون نفر از آنها مشغول تحصیل هستند، به برکت مجاهدت‌های علمی دانشگاه‌هاست.

وی با بیان اینکه پیشرفت‌ها را باید گفت تا جوانان به آینده امیدوار شوند، گفت: توقف در مسیر رشد و تعالی معنی ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی به سیر تحول در نسل‌های مختلف دانشگاه‌ها، اظهار داشت: زمانی آموزش در مراکز دانشگاهی، محور بود، بعد از آن تحقیقات اولویت یافت و امروز کارآفرینی در کنار آموزش و تحقیق، مأموریت اصلی دانشگاه‌هاست.

وی با اشاره به اینکه در دانشگاه آزاد، ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت به وجود آمده که مایه امیدواری است، افزود: دانشگاه آزاد به دلیل برنامه‌ریزی دقیق و اتکا به ظرفیت‌های درونی خود دستاوردهای خوبی داشته است.

رحمتی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه آزاد در حوزه مهارت‌آفرینی نیز موفقیت‌های خوبی کسب کند و گفت: دستاوردهای دانشگاهی خوب روایت و منعکس نمی‌شود و مراکز دانشگاهی باید از ظرفیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی برای تبیین و روشنگری و آگاهی‌بخشی به مردم برای مقابله با جنگ روانی دشمن استفاده کنند.

وی تصریح کرد: هر استاد دانشگاه و هر دانشجو می‌تواند یک رسانه باشد و امیدآفرینی کند.

کد خبر 6094213

دیگر خبرها

  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه