Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@03:36:25 GMT

حفاظت از عرصه های طبیعی نیازمند عزم ملی است

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۴۹۶۷

حفاظت از عرصه های طبیعی نیازمند عزم ملی است

سمنان - ایرنا - پدر کویر‌شناسی ایران گفت : عرصه های طبیعی متعلق به همه مردم و حفظ و مراقبت همه جانبه از آن نیازمند عزم ملی است.

به گزارش ایرنا، پروفسور پرویز کردوانی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از کویر گرمسار در جمع کارشناسان اداره کل منابع طبیعی سمنان در سالن جلسات این نهاد از تبدیل شدن کشور به بیابان هشدار داد و افزود : ارزش انسان بیشتر از درخت است و هیچکس تردیدی ندارد و هیچ فعال و متخصص محیط ‌زیست در این مساله شکی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت : اگر فعالان منابع طبیعی بر حفظ اندوخته ‌های گیاهی تاکید می‌کنند به این دلیل است که حفظ آن ها به پایداری بوم شناختی سرزمین ایران منجر می‌شود و وقتی کشور از نظر این شاخص‌ ها پایدار باشد تمام زیستمندانی که در آن سرزمین زندگی می‌کنند و از جمله انسان‌ها، از آن بهره می برند.
این چهره ماندگار کشور خاطرنشان کرد : مدیریت عرصه های ملی با نگاه توسعه ، احیا و حفاظت از عرصه ها بدون مشارکت و حضور جوامع محلی امکان پذیر نیست.
کردوانی ادامه داد : سالانه شاهد تخریب بخش وسیعی از جنگلها و مراتع در اثر عوامل طبیعی و غیر طبیعی هستیم که باید با اجرای طرح های احیا بخشی از این موهبت های الهی را دوباره برقرار کنیم.
این استاد گرمساری با اشاره به روز نهم مرداد که دومین جشنواره جنگلبان به منظور قدردانی و سپاسگزاری از جنگلبانان از سوی سازمان جنگل ها برگزار می شود، گفت : من یک جنگلبان هستم، حفاظت و حراست از جنگل ها به تنهایی کافی نیست، بلکه نحوه بهره برداری صحیح از این منابع ملی بسیار مهم است.
پدر کویر ‌شناسی ایران با بیان این که حفظ و نگهداری از میراث گران بهای طبیعی که حافظ جان و مال مردم در برابر هجوم ریزگردها در سمنان شده است، گفت : قطع بی رویه درختان در منطقه کویری و خشک استان موجب می شود شهرهای گرمسار و آرادان نه تنها مورد هجوم ریزگردها باشد بلکه طوفان های نمک این شهرها را فرا خواهد گرفت.
وی اضافه کرد : وقتی هوا و کره زمین گرم شده و بارندگی کم شود دشت ها پوشش گیاهی خودشان را از دست می دهند و در نتیجه دشت ها بر اثر گرما از بین می رود.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد عرصه هاي طبيعي عزم ملي حفاظت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۴۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟

عباس محمدی در خبرآنلاین نوشت: کوه‌های ما بر اثر چرای بی‌رویه‌ دام و طرح‌های معدنی و عمرانی بی‌حساب، در معرض فرسایش شدید هستند؛ با چیدن گیاهانی که به سبزی کوهی یا صحرایی معروف‌اند، به این تخریب‌ها دامن زده می‌شود.

طبق بند ۱۶ ماده‌ ۵۵ قانون شهرداری‌ها، یکی از وظیفه‌های این نهاد‌ها "اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدامات لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و… " است. بیشتر شهر‌های ایران، از جمله پایتخت، در کوهپایه‌ها شکل گرفته و در معرض خط سیل هستند. نابودسازیِ پوشش گیاهی کوهستان، امکان جذب بارش‌ها را بسیار کم می‌کند و خطر سیل‌های ویرانگر و مرگبار را بسیار افزایش می‌دهد. در چند دهه‌ی اخیر این‌گونه سیل‌ها افزایش چشمگیر داشته که برای نمونه در تهران می‌توان به سیل‌های تجریش، کن، و امام‌زاده داوود اشاره کرد. بدیهی است که به جز خسارت‌های جانی و مالی، خسارت عظیم دیگر، از دست رفتن خاک ارزشمند است که به هیچ قیمتی جبران‌شدنی نیست.

بند ۱۴ همین ماده‌ی قانونی، وظیفه‌ی دیگر شهرداری را "تهیه‌ی مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن [شورای]شهر" تعیین کرده است. با برداشت از این اصول قانونی می‌توان گفت که شهرداری‌ها وظیفه دارند از فروش سبزی‌های کوهی جلوگیری کنند تا خطر فرسایش خاک و بروز سیل کم‌تر شود. اگر هم لازم باشد می‌توانند ضمن هماهنگی با اداره‌های منابع طبیعی، لایحه‌ای برای تصویب مقررات لازم به شورای شهر تقدیم کنند.

یادآوری می‌کنم که طبق قانون‌ها و مقررات مختلفِ ناظر بر منابع طبیعی و محیط زیست، بریدن، ریشه‌کن کردن و سوزاندن نهال‌ها، درختچه‌ها و بوته‌ها بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی یا محیط زیست ممنوع است و هیچ‌کس مجاز نیست به صورت دلبخواه گیاهان کوه و دشت را بچیند. تا کنون، اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها در جلوگیری از غارت گیاهان کوهی قصور داشته‌اند و به همین علت برداشت تجاری و سنگین گیاهان خودرو و فروش گستاخانه‌ی آن در فروشگاه‌ها و کنار جاده‌ها به امری عادی بدل شده امید است از این پس در این زمینه با جدیت با متخلفان برخورد کنند.

به جز نهاد‌های عمومی و دولتی، مردم عادی هم می‌توانند با به کاربستن پیشنهاد‌های زیر، در حفظ گیاهان کوه و دشت مؤثر باشند:

هیچ گیاهی را از طبیعت نچینیم و به کسانی که سبزی‌های کوه و دشت را می‌چینند، تذکر دهیم که این کار به طبیعت آسیب می‌رساند.

سبزی کوهی یا صحرایی نخریم.

فراموش نکنیم که ادعا‌ها درباره‌ی "خواص" این گیاهان، غالبا غیرعلمی یا اغراق‌آمیز است.

به یاد داشته باشیم که اگر در زمان‌های گذشته علف‌چینی می‌شده، دلیل بر این نمی‌شود که امروز هم چنین کنیم!

از اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها بخواهیم با افراد و فروشگاه‌هایی که سبزی کوهی می‌فروشند، برخورد کنند.

دیگر خبرها

  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • ممنوعیت چرای زودهنگام دام در عرصه‌های منابع طبیعی بوئین میاندشت
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه
  • فردی که متهم به قطع درختان بود در گرگان دستگیر شد
  • جذب ۴ هزار نیرو در یگان حفاظت منابع طبیعی کشور
  • معاون رئیس‌جمهور پاسگاه محیط‌‍‌بانی مهدیشهر را بهره‌برداری کرد
  • سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟
  • سمنان پیشرو کشور در تثبیت مالکیت اراضی ملی و منابع طبیعی است
  • رفع تصرف اراضی ملی در شهرستان قائم شهر