Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@20:13:12 GMT

کنکور ۹۸ با ۲نوع سؤال برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۵۵۲۵

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: با توجه به وضعیت فعلی ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌ها و تأثیر سوابق تحصیلی، ۸۷ درصد پذیرش دانشگاه‌ها بدون کنکور شد.

به گزارش مهر، دکتر ابراهیم خدایی در حاشیه بازدید از بیست و سومین المپیاد علمی دانشجویی کشور در پاسخ به پرسش مهر درباره وضعیت برگزاری کنکور ۹۸ اظهار داشت: در کنکور سال ۹۸ به دلیل اینکه یکسری از داوطلبان خروجی نظام جدید متوسطه و عده‌ای دیگر، خروجی نظام قدیم متوسطه هستند، دو نوع سؤال طراحی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افرادی که خروجی نظام جدید متوسطه هستند، سؤال‌های دروسی که خوانده‌اند را پاسخ می‌دهند و افرادی که خروجی نظام قدیم متوسطه هستند نیز سؤالات مربوط به خود را پاسخ می‌دهند، اما اینکه کنکور در دو زمان متفاوت برای این افراد برگزار شود، این‌گونه نیست و قطعاً در یک زمان برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور درباره صحبت‌هایی که در زمینه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور ۹۸ بیان شده نیز به مهر گفت: صحبت‌های متعددی در این زمینه شده، اما ما بر اساس آنچه که قانون می‌گوید، عمل کرده‌ایم.

خدایی خاطرنشان کرد: قانون به ما می‌گوید باید بخشی از ظرفیت دانشگاه‌ها بدون کنکور پذیرفته شود و به تدریج این میزان به ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها برسد که البته امسال با احتساب ظرفیت فنی‌حرفه‌ای و علمی کاربردی، این میزان از ۹۰ درصد رد می‌شود، اما اگر آنها را در نظر نگیریم، بالای ۸۷ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها بدون کنکور شده است.

وی گفت: در حال حاضر با همین میزان سوابق تحصیلی ناقصی که وجود دارد، ۱۷ درصد رشته‌های روزانه و حدود ۴۰ درصد رشته‌های دوره‌های شبانه یا نوبت دوم، بدون آزمون پذیرش دارند؛ این در حالی است که دانشگاه آزاد و پیام‌نور نیز بیش از ۹۵ درصد ظرفیتشان بدون کنکور است.

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور تصریح کرد: یک قسمت دیگر این قانون می‌گوید سوابق تحصیلی باید در پذیرش افراد در دانشگاه‌ها تأثیر داشته باشد، به این ترتیب از سال ۹۲ تأثیر سوابق تحصیلی با ۲۵ درصد شروع شد و قرار بود به تدریج افزایش پیدا کند.

خدایی اظهار داشت: از سال ۹۰ به دلیل اینکه پوشش سوابق تحصیلی فقط چهار درس پیش‌دانشگاهی را اضافه کرد، ما نیز پنج درصد تأثیر سوابق تحصیلی را به آن ۲۵ درصد قبلی اضافه کردیم.

وی یادآور شد: برداشت غیرمستقیم موضوع افزایش تأثیر سوابق تحصیلی این است که این ۲۵ درصد تأثیر طی چهار، پنج سال به ۱۰۰ درصد می‌رسد، اما این‌گونه نبود. البته در قانون نیز صراحتاً گفته نشده است که به ۱۰۰ درصد تأثیر برسد.

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور ادامه داد: بنابراین ما منع قانونی در زمینه افزایش تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور نداریم.

خدایی افزود: قانون سال ۸۶ که بحث حذف کنکور را مطرح کرده بود، در سال ۹۲ توسط مجلس لغو شد؛ بنابراین بحث لغو کنکور منتفی است، اما حذف کنکور به تدریج در داخل موضوع افزایش تأثیر سوابق تحصیلی مستتر است؛ چرا که به شرط جایگزین شدن سوابق تحصیلی قرار بود کنکور حذف شود.

وی گفت: حال که سوابق تحصیلی به این میزان وجود دارد و می‌خواهد جایگزین شود، باید تأثیر داده شود و تأثیر هم قطعی باشد.

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور تصریح کرد: سال ۹۲ که قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شد، تأثیر سوابق تحصیلی برای سال ۹۳ و ۹۴ قطعی بود. این قانون در سال ۹۵ توسط مجلس اصلاح شد و تأثیر سوابق تحصیلی برای بقیه سال‌ها به نظر شورای سنجش و پذیرش دانشجو ارجاع شد.

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور تأکید کرد: شورای سنجش و پذیرش دانشجو، تأثیر سوابق تحصیلی را برای سال ۹۵، ۹۶ و ۹۷ به صورت مثبت حفظ کرد و برای سال ۹۸، آن را به صورت قطعی مصوب کرد.

به گفته خدایی، به هر صورت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، موافقان و مخالفان جدی و همچنین معایب و مزایایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه به کمیسیون آموزش مجلس گزارشی داده خواهد شد و نظر مجلس و قانون برای ما مطاع بوده و شورا نیز تصور می‌کند که در مسیر قانونی حرکت کرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۵۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳

علیرضا کریمیان مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تا ظهر امروز بیش از ۷۲۰ هزار نفر نسبت به مشاهده و دریافت کارت ورود به جلسه نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ اقدام کرده‌اند.

وی بیان کرد: در آزمون دکتری ۱۵۱۶۴۳ داوطلب شرکت کرده که تعداد ۱۲۵۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده‌اند.

وی افزود: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شده است.

کریمیان تاکید کرد: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی در دهه اول خرداد ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • شرکت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری
  • اینترنت در کنکور سراسری قطع نمی‌شود
  • رقابت بیش از ۲۳ هزار هرمزگانی در مرحله اول کنکور از فردا
  • نام نویسی بیش از 23 هزار داوطلب هرمزگانی در مرحله اول کنکور
  • گلایه از اجرا نشدن قانون در سازمان سنجش
  • صدور کارت برای بیش از ۱۹ هزار کنکوری در کهگیلویه و بویراحمد
  • انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • برگزاری مرحله دوم آزمون سنجش شایستگی های حرفه ای هنرجویان در شاخه تحصیلی فنی و حرفه‌ای
  • آمار داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ کهگیلویه و بویراحمد
  • حضور ۹۲ هزار و ۳۴۶ نوآموز در سال تحصیلی جدیددرسیستان وبلوچستان