Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@05:48:51 GMT

متکدیان وارداتی بلای جان زنجان

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۵۹۷۹

متکدیان وارداتی بلای جان زنجان

این روزها شاهد حضور متکدیانی در سطح شهر زنجان و عوارضی ها هستیم که غیر بومی بوده و تنها برای گدایی به این شهر سفر کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا،تکدی گری که در حقیقت نوعی جیب زنی مشروع است، در این اواخر درکشور افزایش قابل ملاحظه یی پیدا کرده و میزان آن از حد چند سال قبل بالاتر دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکدی گری به عنوان معضلی اجتماعی همواره به سبک های مختلف از سوی متکدیان اجرا می شود، روزگاری نشان دادن قسمتی از بدن که به شدت آسیب دیده بود خریدار داشت و مردم به این نوع متکدیان کمک های مالی می کردند.

یکی دیگر از راه های گدایی نشان دادن معلولیت بود که این راهکار گداها برای تکدی گری نیز لو رفت، برخی از متکدیان نیز با حضور در محله های مختلف درب ها را زده و از مردم برای نجات جان فرزندان خود که از گرسنگی در حال تلف شدن بودند، از مردم طلب پول یا مواد غذایی می کردند، گاهی نیز متکدیان بر سر راه مردم سبز شده و با جلو آوردن دست خود، گدایی را پیشه ای ساخته اند که مردم ناچارند دست رد به سینه آنها نزنند.

سبک های جدید و مدرنی از تکدی گری در شهر زنجان نیز نمود یافته و متکدیان که عموما غیر بومی هستند در شهر به گدایی اقدام می کنند اما چند وقتی است عوارضی های زنجان نیز مصون از وجود گدایان نشده و گدایانی که قیافه هایی کاملا غیر بومی دارند بر سر راه مسافران سبز می شوند و گدایی می کنند.

این پدیده در شهر زنجان کمتر بود اگر چه در سال های اخیر حضور گدایان غیر بومی در زنجان افزایش چشمگیری دارد اما حضور متکدیان در عوارضی ها سبک جدیدی از این واردات است.

 

*مطابق ماده ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی تکدی‌گری جرم است

تکدی در لغت به معنای حاجت خواهی از این و آن در کوی و برزن، گدایی ،صدقه خواستن، دریوزگی، درویشی و سئوال به کف آمده است، تکدی‌گری در حوزه  جامعه‌شناسی یک آسیب اجتماعی محسوب می‌شود و این پدیده در بخش قضایی نیز مطابق ماده ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی جرم است.

هر چند تکدی‌گری در بین مسئولان و کارشناسان همواره به عنوان یک آسیب اجتماعی مطرح بوده است و توجه به موضوعات اجتماعی و فرهنگی در این حوزه مورد توجه بوده اما کم‌تر به مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی در این حوزه توجه شده است، یکی از اشکال آسیب‌های اجتماعی در نتیجه‌ی توزیع ناعادلانه  ثروت در جامعه پدید می‌آید.

شهر زنجان با موضوع تکدی‌گری همواره روبه رو بوده است و زمانی نبوده که بتوان ساماندهی مناسبی در این حوزه انجام داد. شاید کاهش‌هایی دیده شده است اما این معضل اجتماعی همواره گریبان‌گیر مردم و مسئولان شهر زنجان بوده است،در طی یکی دو سال اخیر شاهد گسترش این معضل اجتماعی در شهر زنجان هستیم.

شهروندان زنجانی علاوه بر متکدیانی که قبلا آنها را می‌شناختند چهره‌های جدیدی در خیابان‌ها، معابر و اماکن عمومی و مذهبی می‌بینند، در عصر تکنولوژی که روش‌های توسعه و بهره‌وری همواره در حال به‌روز شدن است به نظر می‌رسد متکدیان نیز روش‌های موثر و کاراتری برای انجام کار خود پیدا کرده‌اند و از روش‌های نو و تاثیر‌گذارتر بهره می‌گیرند.

موضوع متکدیان به قدری شور شده است که به کارگروه میراث فرهنگی زنجان نیز راه پیدا کرد و "میرزایی"مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان در این جلسه برضرورت جمع‌آوری متکدیان در جاده‌ها به ویژه عوارضی های زنجان – تهران و زنجان – تبریز تاکید کرد.

وی گفت: متأسفانه وجود این متکدیان باعث ایجاد تصادف می‌شود.

معاون امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه جمع آوری گدایی شبکه ای در عوارضی ها را خواستار شد و گفت: این موضوع باید به فرمانداری ها اجاع داده شود تا با دستور قضایی رفع شود.

 

*تبدیل شدن تکدی گری به شغل
امروزه تکدی گری معنی گذشته خود را از دست داده و به مثابه یک شغل سامانمند در آمده است. قبل ها اینگونه نبود و متکدیان تنها کسانی بودند که از نظر موقعیت اجتماعی پایین و از نگاه توانمندی های فزیکی و استعداد کارگری در حد پایین تر از دیگران قرار می گرفتند.

به همین ترتیب پوشش و رفتار های خاصی نداشتند و از ادبیات خاصی هم پیروی نمی کردند. گدایان امروزی از نگاه پایگاه اجتماعی قابل شناسایی نیست و اغلب دارای استعداد کارگری نیز می باشند. تفاوت دیگر این گدایان با گذشته ها در نوع پوشش، رفتارهای ویژه و ادبیات اینان دیده می شود.

عدم استمرار مقابله با متکدیان و نداشتن یک برنامه جامع و بنیادین باعث می‌شود که طرح‌های بکار گرفته شده و جمع آوری متکدیان خروجی مطلوبی نداشته باشد و همچنان این پدیده به عنوان یک موضوع لاینحل باقی بماند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۵۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش قدس آنلاین، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بلای جان پرسپولیس پس از 120 (عکس)
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • تعویض‌هایی که بلای جان پرسپولیس شد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است