Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@23:42:35 GMT

بقاع متبرکه؛ پایگاه دینی و فرهنگی جامع

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۶۹۱۹

بقاع متبرکه؛ پایگاه دینی و فرهنگی جامع

به گزارش جهان نيوز، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینعلی یزدان دوست درباره تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه گفت: به دلیل اعتقادات فرهنگی و دینی مردم ایران، امامزادگان نقش بسزایی در کاهش ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی دارند و مسئولین کشور نباید از چنین ظرفیتی غافل شوند.

وی در همین راستا افزود: مدیران فرهنگی باید از بستر حضور مردم در امامزادگان که برگرفته از فرهنگ دینی و ارزشی آنهاست استفاده کرده و با تبیین برنامه‌های دینی و فرهنگی به شکل متمرکز باعث نشاط دینی در مردم شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




این کارشناس علوم قرآنی درباره متولیان امامزادگان اظهار کرد: نباید تنها یک نهاد فرهنگی مثل سازمان اوقاف متولی امامزاده و بقاع متبرکه باشد بلکه باید تمام مراکز دینی، نهادها و مراکز فرهنگی که همواره ارادت قلبی خود را در برنامه‌های مختلف نشان داده‌اند، از ظرفیت حضور اعتقاد مردم استفاده کرد.

یزدان دوست ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند امامزادگان و بقاع متبرکه باید به یک نهاد فرهنگی تبدیل شود. یکی از تبعات فرهنگی شدن امامزادگان و بقاع متبرکه حضور هر چه بیشتر مردم و متولیان به شکل فعال و در اجرای برنامه‌های کیفی و کمی است. اجرای برنامه‌های فرهنگی متناسب با همه سلیقه‌ها و ذائقه‌ها باعث می‌شود مردم هر چه بیشتر به سمت امامزادگان و بقاع متبرکه و فعالیت در برنامه‌های مختلف سوق پیدا کنند.

وی توضیح داد: اگر مسئولان آسیب‌های اجتماعی را بررسی کرده، برنامه های فرهنگی مناسب مردم و ذائقه‌های مختلف طراحی و در امامزادگان اجرا کنند، نتیجه آن وحدت و اتحاد در سایه فرهنگ دینی و ارزشی در امامزاده‌ها و بقاع متبرکه خواهد بود.در برنامه‌هایی که در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار می‌شود اگر آموزه‌های دینی همراه با نشاط باشند حتی شاهد رفع آسیب‌ها و حاشیه‌نشینی ها در شهرها نیز خواهیم بود .

حجت‌الاسلام والمسلمین یزدان دوست ادامه داد: مدیران فرهنگی صرفاً با برگزاری مراسم رسمی در نهاد مربوطه و بدون در نظر گرفتن نگاه عام جامعه به تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه می پردازند در حالی که می‌توانند با یک تصمیم درست و جامع برای همه مردم در پر رنگ کردن هرچه بیشتر امامزادگان تلاش کنند. شهرداری‌ها فضای با نشاط برای مردم ایجاد کرده و با دعوت از هنرمندان شناخته شده فضای بازی را ایجاد کنند تا مردم در کنار نشاط از فضای معنوی بهره‌مند شده نشاط جسمی و روحی برای آنان به ارمغان بیاورد.

وی درباره مقابله با فتنه وهابیت در کمرنگ کردن نقش امامزادگان بیان کرد: تبیین برنامه‌های فرهنگی در شکل درست و براساس باورهای مردمی یکی از راهکارهایی است که می‌توانیم با وهابیت به مقابله بپردازیم. امامزادگان از طریق تبلیغات فرهنگی می‌توانند نقش موثرتری نسبت به روند فعلی داشته باشند. اگر برنامه‌ریزی و همت جمعی که ناشی از باورهای دینی و فرهنگی است شکل گیرد این اتفاق محقق خواهد شد.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: نیازمند تأسیس یک قرارگاه جهادی فرهنگی هستیم که با استفاده از روحانیون متخصص در موضوع وهابیت به تبیین و تحلیل آسیب‌های فرقه ضاله وهابیت پرداخته، در مساجد در زمینه این فرقه به مردم آموزش داده و روشنگری شود. ابزارهایی که می‌توان در زمینه آموزش و روشنگری مردم استفاده کرد فیلم‌های متنوع و کلیپ‌های متعدد است. در واقع برای تحقق این جهاد فرهنگی باید اقدامات چند بعدی صورت گیرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین یزدان دوست با اشاره به امزادگان ناشناخته و گمنام خاطرنشان کرد: متولی امام زادگان و بقاع متبرکه یعنی سازمان اوقاف باید با شناساندن امامزادگان از طریق شجره‌نامه‎ها به مردم اقدام کنند. این سازمان می‌تواند از طریق برنامه‌های فرهنگی و توزیع بروشورها در آن به معرفی امامزادگان گمنام برای مردم اقدام کند.

منبع:میزان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید جمعیت هلال احمر به استان‌های کشور

بابک محمودی گفت: جا دارد از زحمات مجلس و دولت تشکر کنم، ما در آستانه صد و سه سالگی تشکیل جمعیت هلال احمر هستیم سال گذشته و امسال تقریباً توانی به این جمعیت اضافه شد که برابری میکند با همین صد سال گذشته که انصافاً این دوره بدون اینکه نگاه سیاسی به موضوعات باشد حداکثر تلاش شد برای کمک رسانی و خدمات رسانی به مردم عزیز کشورمان.

وی افزود: علاوه بر این ۱۶۰۰ دستگاه دیگر ما امسال مجوز داریم که انءشالله در حال عقد قرارداد و خرید هستیم بالغ بر ۲۸۰۰ دستگاه تا پایان سال ما خودرو‌های امدادی و آمبولانس را به بدنه امداد و نجات کشور اضافه خواهیم کرد، که شاهد خدمات بیشتری به مردم باشیم.

 وی ادامه داد: در کنار این موضوع ساخت پایگاه‌های امداد و نجات با کمک دولت و استانداردی‌ها پیگیری می‌شود که الان بالغ بر ۶۲۰ پایگاه داریم و این برنامه را داریم تا حدود ۱۰۰ پایگاه دیگر را اضافه کنیم و ما در نرم جهانی به یک عدد بسیار مطلوبی از نظر زمان برای رسیدن در محل حادثه خواهیم داشت.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: بزرگ‌راه‌های جدیدی به سرعت به بدنه کشور اضافه خواهد شد که این موضوع نیاز به تجهیز است و برنامه ریزی هم نیز صورت گرفته است که به یاری خداوند ما شرایط بسیار خوبی را برای امسال و سال آینده برای اجرای عملیات‌های امداد امدادرسانی در تمام سطوح کوهستانی در پیش خواهیم داشت.

بابک محمودی در خصوص خودرو‌ها و آمبولانس‌های امدادی جدید که به بدنه این سازمان اضافه شده‌اند بیام کرد: تقریباً تمامی استان‌ها ها داری یک حالت فرسودگی ناوگان هستن به تمامی این استان‌ها اعزام خواهد شد، اما بعضی از این استان‌ها باتوجه به شرایط جغرافیایی، همچنین وسعت، و تعداد پایگاه‌های که دارند در اولویت قرار خواهند گرفت.

وی گفت: عمدتاً استان‌های اصلی و حادثه خیز ما که مقصد مسافرت‌ها هستند این‌ها از نظر پایگاه‌های امداد و نجات و خورود به طور ویژه دیده شدند ولی به طور کل با این ۲۷۰۰ دستگاه تمامی ناوگان لجستیکی استان‌ها های ما بروزرسانی خواهند شد و به لطف خداوند توان بسیار بالایی جمعیت هلال احمر اضافه خواهد شد.

محمودی در خصوص پلاک این خودرو‌ها نیز گفت: سردار رادان شخصا به این موضوع ورود کردند و انءشالله در اسرع وقت انجام خواهد شد، همچنین ما منتظر تجهیز هستیم که به محض تجهیز شدن کار پلام این خودرو‌ها انجام می‌گیرد که این موضوع به خود استان‌ها واگذار می‌شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در پایان افزود: انءشالله در مجلس جدید بازبینی در قوان شود که ورود خودرو‌های امدادی که مشخص هستند چه مقصدی دارد و این موضوع درگیر مشکلات اداری قرار نگیرد و سریعتر به ناوگان لجستیکی هلال‌احمر اضافه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • اخذ سند مالکیت امامزاده بی‌بی خدیجه خاتون(ع) شهرستان میبد
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید هلال احمر به استان‌های کشور
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید جمعیت هلال احمر به استان‌های کشور
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم