Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@14:34:26 GMT

بررسی ذوالقرنین در آیات و روایات مکتوب شد

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۷۷۳۸

بررسی ذوالقرنین در آیات و روایات مکتوب شد

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتاب «قهرمان عادل پارسه»، اثری درباره ذوالقرنین و کوروش هخامنشی در آیات، روایات و عهد عتیق است. این موضوع به سبب جاذبه‌های مختلفش، از دیرباز مورد توجه اقوام و ملل و فرهنگ‌های گوناگون قرار داشته است، از این رو دیدگاه‌ها و تحلیل‌های مختلفی درباره ابعاد متنوع آن ارائه و به یک مسئله بین‌المللی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قرآن کریم در آیات گوناگون به معرفی برخی شخصیت‌ها می‌پردازد. برای نمونه، حضرت یوسف (ع) را نماد حیا و اخلاق پسندیده معرفی و یا فرعون را فردی طغیانگر و ستمگر یاد کرده است. همچنین در برخی آیات سوره کهف، به شخصیت و برخی از کار‌ها و فعالیت‌های مهم «ذوالقرنین» اشاره کرده است.
براساس این گزارش؛ حجت الاسلام والمسلمین بنیامین شیرخانی، نگارنده اثر، همه تفاسیر و منابع اسلامی (آیات و روایات) و غیر اسلامی موجود را مورد تحقیق و پژوهش قرار داده و ارزیابی کرده است، تا به یک جمع‌بندی مفید تربیتی و اخلاقی و اجتماعی و فرهنگی برسد.
ساختار این کتاب در پنج بخش پژوهش شده که بر برخی از مطالب آن اشاره می‌شود. بخش یکم، بیان کلیات و مفاهیم موضوعات پژوهش و درآمدی بر هدف اصلی از نگارش کتاب و بررسی مطالب مرتبط با آن. بخش دوم، عهده‌دار تبیین و تحلیل شخصیت ذوالقرنین و کوروش در قرآن کریم و منابع اسلامی بود. برخی منابع اسلامی نیز از کوروش کبیر یاد کرده‌اند و نام وی از نخستین نوشته‌های عصر اسلامی و در منابع متنوع دینی و تاریخی وجود دارد و برخی مفسران متقدم و متأخر نیز، دسته‌ای از آیات را، مرتبط با کوروش می‌دانند.
بخش سوم، بر اساس آیات قرآن کریم، برخی اعتقادات و اخلاقیات و رفتار‌های ذوالقرنین روشن می‌شود، ولی هویت او همچنان پنهان است. این گونه آیات، فقط بیانگر داستان و سفر‌های ذوالقرنین به برخی مناطق غربی و شرقی و شمالی است و به ویژگی‌های او و نیز مردم آن سرزمین‌ها اشاره دارد که می‌توان اصولی را از آن‌ها اثبات کرد. بخش چهارم، به بیان و بررسی آموزه‌های عهد عتیق درباره ذوالقرنین و کوروش پرداخت. براساس عهد عتیق «لوقرانائیم» یا همان «ذوالقرنین» در رویای دانیال نبی (ع) در قالب یک قوچ ظاهر شد. داستان‌های عهد عتیق درباره کوروش، نظم خاصی ندارند و قسمت‌های مربوط به وی، به صورت پراکنده در برخی از اسفار عهد عتیق آمده است.
بخش پنجم، عهده‌دار مقایسه ذوالقرنین و کوروش در قرآن و عهد عتیق بود و براساس تطبیق‌های آن می‌توان گفت که ذوالقرنین یادشده در قرآن اشتراکات فراوانی با کوروش بیان شده در عهد عتیق دارد و هر کتاب آسمانی، اهتمام و توجه ویژه‌ای به ذوالقرنین دارند و در عقاید و باورها، ویژگی‌ها و اوصاف اخلاقی و نیز رفتار‌ها و برخورد‌های مشترکی میان ذوالقرنین و کوروش به چشم می‌خورد. افزون بر اینکه، سفر‌های آن دو به مغرب و مشرق و شمال زمین، همخوانی دقیق دارد و بر اساس ادله بیان شده، ذوالقرنین و کوروش، اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند، از این رو جز کوروش، کسی نمی‌تواند مصداق حقیقی ذوالقرنین قرآنی باشد و تطبیق اسکندر مقدونی بر وی، دیدگاهی نادرست است.
یادآور می‌شود، این کتاب را آیات عظام سبحانی، روحانی، مکارم شیرازی و هادوی تهرانی تأیید کرده‌اند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ذوالقرنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۷۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسی/ ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم

به گزارش خبرآنلاین، زن ۳۲ ساله‌ای است که برای پیگیری پرونده طلاقش وارد مرکز انتظامی شده بود، درباره سرگذشت خود به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری طبرسی شمالی مشهد گفت: در دوران کودکی پدرم را به خاطر ابتلا به بیماری صعب‌العلاج از دست دادم و مادرم سرپرستی من و برادر کوچکترم را به عهده گرفت اما به خاطر اینکه پدرم حسابدار یک اداره دولتی بود، بعد از مرگ او بیمه حقوق پدرم را پرداخت می‌کرد و ما مشکل مالی نداشتیم.

همشهری در خبری نوشت:مادرم نیز مدام از اخلاق خوب پدرم در دوران کوتاه زندگی مشترک خودشان سخن می‌گفت و با حسرت از گذشته‌اش یاد می‌کرد که دیگر تکرار نخواهد شد. به همین دلیل هم هیچ‌گاه ازدواج نکرد و تنها با یاد و خاطرات پدرم به زندگی ادامه داد. در این شرایط من هم با خانواده خاله‌ام ارتباط بسیار صمیمانه‌ای داشتم تا اینکه عاشق پسرخاله‌ام شدم ولی هیچ وقت به کسی چیزی نگفتم. البته آرمین هم توجه خاصی به من نشان می‌داد و رابطه‌اش با من بسیار طبیعی و خانوادگی بود. از سوی دیگر مادرم اصرار می‌کرد درس بخوانم و به دانشگاه بروم.

هنوز آخرین سال دبیرستان را می‌گذراندم که روزی مادر و خاله‌ام از من خواستند دوستم وحیده را برای آرمین خواستگاری کنم. انگار قلبم از جا کنده شد. من خودم عاشق آرمین بودم و حالا باید از دوستم خواستگاری می‌کردم. بالاخره مجبور شدم و آرمین و وحیده در حالی باهم ازدواج کردند که من از شدت افسردگی گوشه‌گیر شده بودم. آنها بعد از ازدواج به یکی از شهرهای اطراف مشهد رفتند و من هم در آزمون سراسری در رشته پرستاری پذیرفته شدم.

با آنکه علاقه زیادی به این رشته نداشتم، به ناچار به شهر دیگری رفتم و به تحصیل ادامه دادم. هنوز تحصیلاتم به پایان نرسیده بود که روزی یکی از همکارانم در بیمارستان از من خواستگاری کرد و من با وجود مخالفت‌های مادرم با هوشیار ازدواج کردم. چند ماه بعد که تحصیلاتم به پایان رسید، قرار شد مجلس عروسی در باغ یکی از بستگانم برگزار شود. اما آن شب هرچه مهمانان در انتظار داماد ماندند، خبری از او نشد تا اینکه یکی از دوستان هوشیار وحشتزده تماس گرفت و گفت: هوشیار بعد از خروج از آرایشگاه با خودرو تصادف کرده و الان در بیمارستان است.

هراسان و نگران به بیمارستان رفتم ولی همسرم در کما بود و ۳ روز بعد هم جان سپرد. این‌گونه بود که من در ۲۳ سالگی بیوه شدم. تا یک سال هر روز به مزار هوشیار می‌رفتم و به بخت سیاه خودم می‌گریستم. حالا دیگر حتی به بیمارستان نمی‌رفتم و در خانه خودم را حبس کرده بودم تا اینکه بالاخره با اصرار و نصیحت‌های اطرافیانم دوباره به بیمارستان بازگشتم.

در همین روزها پسرعموی یکی از همکارانم که چند بار مرا در بیمارستان دیده بود با وساطت همکارم به خواستگاریم آمد و بدین ترتیب من با کوروش ازدواج کردم تا گذشته را از یاد ببرم. ولی چند ماه بعد متوجه شدم کوروش با زن غریبه‌ای ارتباط دارد و به من خیانت می‌کند. به همین دلیل به خانه مادرم رفتم و او را تنها گذاشتم ولی کوروش به سراغم آمد و با عذرخواهی تعهد داد که دیگر چنین اشتباهی نمی‌کند. اما او باز هم این رفتار زشت خود را تکرار کرد.

با آنکه صاحب دختری زیبا شده بودم، دیگر آن رابطه عاطفی و عاشقانه را با کوروش نداشتم چراکه او را مردی خیانتکار می‌دانستم به گونه‌ای که شاید ۲۰ بار مچ او را گرفتم و هر بار فقط عذرخواهی می‌کرد. من هم اهمیتی نمی‌دادم و دیگر برایم رفتارهایش بی‌معنی بود.

روزی وقتی سرگرم کارم بودم ناگهان روی تخت اورژانس جوانی را به بیمارستان آوردند که تصادف شدیدی کرده بود. یک لحظه درجا خشکم زد. او آرمین پسرخاله‌ام بود که مدت زیادی خبری از او نداشتم. بلافاصله اقدامات درمانی را شروع کردم و در مدت یک ماه که آرمین بستری بود، خودم امور مربوط به پرستاری را انجام می‌دادم. در یکی از این روزها آرمین با شرمندگی گفت از همان روزهای کودکی علاقه خاصی به من داشته و به مادرم نیز گفته بود اما مادرم مخالفت کرده و از او خواسته بود در این باره چیزی به من نگوید تا من بتوانم درسم را بخوانم.

با وجود این، من باز هم عشقم را پنهان کردم و به آرمین نگفتم که من هم روزی عاشق او بودم چراکه نمی‌خواستم دوستم وحیده زجرهایی را تحمل کند که من به خاطر خیانت‌های همسرم تحمل کردم. در واقع اگر من به دوستم خیانت می‌کردم پس دیگران حق داشتند که با شوهر من ارتباط داشته باشند. این بود که به او گفتم من هیچ علاقه‌ای به تو نداشتم و تنها تو را پسرخاله‌ام می‌دانستم.

حالا هم حدود ۲ ماه است که کوروش من و فرزندم را رها کرده و با یک زن غریبه به مسافرت رفته است و من هم برای پیگیری پرونده طلاق آمده‌ام.

با دستور سرگرد آبکه (رئیس کلانتری طبرسی شمالی مشهد) بررسی‌های قانونی و مشاوره‌ای درباره این پرونده به گروه مشاوران زبده دایره مددکاری اجتماعی کلانتری سپرده شد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903119

دیگر خبرها

  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسی/ ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسیش
  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسیش | ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم
  • «طوفان الاقصی» بزرگترین شکست نظامی را برای اسرائیل رقم زد
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • چرا ابن بابویه قمى به شیخ صدوق مشهور شد؟ + فیلم
  • ثبت میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی
  • امسال میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی ثبت می‌شود
  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است