Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - یکی از آسیب های اجتماعی که سال های اخیر با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان مهریز نسبت به گذشته رو به افرایش است و موجب نارضایتی، گلایه و واکنش مردم و مسئولان محلی شد، قاچاق غیرمجاز شهروندان خارجی خصوصا افغان هاست .

انتقال اتباع بیگانه از مجاری غیررسمی که از آن با عنوان قاچاق انسان یاد می شود، از جمله مهمترین و بزرگترین فعالیت مجرمانه ای هست که سال های اخیر در ایران رو به افزایش یافت و تبعات منفی زیاد هم به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهریز علاوه بر اینکه در مسیر جاده اصلی تهران - یزد - بندرعباس - کرمان - ایرانشهر و زاهدان قرار دارد، به دلیل فاصله کم آن با استان های جنوبی و جنوب شرق نسبت به سایر مناطق بیشتر در معرض تهدید قاچاق انسان قرار دارد.
در سال های اخیر با همکاری مسوولان، همراهی و هوشیاری مردم برای پیشگیری از این کار و انتقال غیرقانونی اتباع بیگانه فعالیت های فرهنگی و اطلاع رسانی خوبی انجام شد، ولی به لحاظ اهمیت موضوع به هیچ وجه کافی نیست.
در سال های اخیر بارها شهروندان مهریزی با نامه نگاری و تهیه تومار و مراجعه حضوری به مدیران استان یزد و منطقه نسبت به پیگیری و پیشگیری از این پدیده رو به رشد را خواستار شدند.
تعدادی از شهروندان مهریزی در گفت و گو با گزاشگر ایرنا با ابراز ناخرسندی از ترویج رو به رشد این ناهنجاری ، به اهمیت بالابردن هزینه فعالیت در این موضوع و نظارت و برخورد جدی تری با افراد متخلف تاکید کردند.
رضا کمالی فرهنگی با اشاره به موقعیت شهرستان که در نزدیکی استان های جنوبی قرار دارد، می گوید: شوربختانه انتقال غیر قانونی اتباع خارجی به دلیل درآمدبالا باعث شد تا تعدادی از جوانان منطقه جذب این فعالیت مخوف شوند.
وی ادامه داد: برای حل موضوع کارهای مختلفی توسط مردم و مسئوالان باید انجام شود که مهمترین آن انتقال پاسگاه شهید مدنی مهریز به خارج از شهرستان است، زیرا این محل باعث شد تا متخلقان قاچاق انسان برای انتقال اتباع بیگانه از مسیرهای فرعی و روستاهای اطراف شهر استفاده کنند.
همچنین فاطمه زارع، قاچاق انسان را یکی از چالش های امنیتی شهرستان عنوان کرد و یادآور شد: باید خانواده ها نظارت بیشتری بر کار و فعالیت فرزندان خود داشته باشند تا آنها وارد این شغل کاذب ، غیرقانونی و خطرناک نشوند.
وی ادامه داد: کسانی که در این کارها وارد می شوند و جان خود و دیگران را به خطر می اندارند شناسایی و طبق مقررات با آنها برخورد شود و همچنین نظارت و کنترل بهتری توسط دستگاه های مسئول در مبادی ورودی شهر انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: مردم از افزایش روند رو به رشد قاچاق انسان در شهرستان نه تنها ناراضی هستند، بلکه این امر موجب بروز برخی خطرها ، آسیب ها و معضلات فرهنگی نیز شده است.
همچنین فرماندار مهریز گفت: پیشگیری از قاچاق انسان با توجه به خطر آسیب های اجتماعی و فرهنگی که شهرستان در معرض آن قرار دارد همواره یکی از موضوع های مهم و دغدغه مسوولان و مردم است.
سید محمد رستگاری افزود: برای پیشگیری از این معضل یکی از کارهای مهمی که انجام شد، ایجاد کارگروه با حضور برخی از اداره ها و نهادها، بررسی و رصد موضوع برای برنامه ها و جلوگیری از آن بود.
رئیس شورای تامین شهرستان مهریز تاکید کرد: جلسه کارگروه پیشگیری و مبارزه با قاچاق انسان به صورت منظم و بر حسب نیاز تشکیل و تصمیم های لازم اتخاذ شده است.
رستگاری اهم خروجی کارگروه یادشده را آگاه بخشی همگانی و به خصوص خانواده ها در مورد خطرها قاچاق انسان ، ضرورت هوشیاری همگان در قبال آن و همچنین نظارت بیشتر بر مبادی ورودی و خروجی شهرستان عنوان کرد.
وی اظهار داشت: وجود پاسگاه شهید مدنی در حوزه استحفاظی مهریز موجب افزایش قاچاق انسان در سال های اخیر شد و برخی افراد برای انتقال اتباع بیگانه به صورت غیرقانونی فعالیت دارند.
فرماندار مهریز تصریح کرد: جذب برخی جوانان و فعالیت آنها نه تنها باعث بروز مشکلات فرهنگی و اجتماعی شد، بلکه افزایش تصادف در حومه شهر به دلیل انتقال غیرقانونی افغان ها موجب ضرر و زیان به مردم شد .
رئیس شورای تامین شهرستان مهریز می گوید: برای حل موضوع قاچاق انسان اولین کار مهم جابجایی پاسگاه شهید مدنی از این شهر به خارج از حوزه استحفاظی است که در این ارتباط موافقت مسئولان امر اخذ شد.
به گفته وی مکانی بعد از مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در کنار جاده اصلی مهریز به شهر انار کرمان برای پاسگاه شهید مدنی جانمایی شد و کارهای اولیه از جمله تملک زمین انجام شد، امیدواریم ساخت آن هرچه زودتر آغاز شود.
رستگاری عنوان کرد: انتقال پاسگاه به محل جدید ، افزایش نظارت و برخورد با متخلفان و همچنین بالا بردن هزینه قاچاق انسان نقش مهمی در پیشگیری از ورود افراد برای انجام این کار خلاف دارد .
وی همچنین خواستار همکاری خانواده ها در مبارزه با قاچاق انسان با مسئولان شد و اظهار داشت: باید خطر انتقال غیرقانونی اتباع بیگانه توسط نهادهای فرهنگی و آموزشی و خانواده ها به فرزندانشان گوشزد شود تا در این امر ورود نکنند.
همچنین کارشناس ارشد پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: یکی از عوامل اصلی ورود برخی جوانان برای قاچاق انسان به عنوان شغل کاذب، این است خانواده ها نظارت مناسب بر فعالیت فرزندان خود ندارند.
علیرضا علیزاده افزود: باید با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی توسط رسانه های گروهی و حتی مبلغان دینی خطر این کار و آسیب ها و ناهنجاری هایی که به همراه دارد برای مردم و جوانان بازگو شود.
وی تاکید کرد: اگر زمینه اشتغال مولد و مفید به حد کافی فراهم شود قطعا بخش زیادی از جوانان برای کسب درآمد جذب صنعت خواهند شد و دیگر کسی وارد فعالیت در این عرصه نخواهد شد.
علیزاده اظهار کرد : وجود اشتغال و فرهنگ سازی در میان مردم و به خصوص خانواده ها و همچنین برنامه ریزی و نظارت دستگاه های مسئول می تواند در کاهش قاچاق انسان مفید باشد.
همچنین امام جمعه مهریز یکی از مهمترین آسیب های فرهنگی و اجتماعی با توجه به موقعیت شهرستان را که در مسیر استان های جنوبی کشور قرار دارد، موضوع قاچاق انسان عنوان کرد.
حجت الاسلام عبدالرضا محی الدینی افزود: قاچاق انسان در سال های اخیر موجب جذب برخی جوانان منطقه به این کار شد، اگر برای پیشگیری از روند موجود اقدام مناسب انجام نشود قطعا گسترش می یابد.
وی یادآور شد: فعالیت در این کار خلاف شرع و مقررات جاری کشور است و پولی که از راه قاچاق انسان به دست می آید مشکل شرعی دارد ، بنابراین خانواده ها باید بیش از گذشته بر فعالیت فرزندان خود نظارت بهتری داشته باشند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ادامه داد: کار مهمی که می تواند در پیشگیری از انتقال غیرقانونی اتباع بیگانه در شهرستان موثر باشد، انتقال پاسگاه بین راهی شهید مدنی به خارج از منطقه است.
محی الدینی بر این عقیده است: برخورد جدی دستگاه های مسئول با متخلفان ، تقویت بعد نظارتی و اطلاع رسانی در مورد خطرهای ناشی از قاچاق انسان در میان مردم و جوانان در کاهش آن موثر است .
پاسگاه شهید مدنی یکی از گلوگاه های مهم ایران در مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که در پنج کیلومتری شهر مهریز به طرف شهرستان انار، یزد، نایین ، قم و مشهد قرار دارد.
پاسگاه یادشده بیش از 27سال در حوزه جغرافیایی مهریز مستقر است و به لحاظ کشف مواد مخدر و کالای قاچاق نه تنها در ایران بلکه در عرصه جهانی معروف و شناخته شده است.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7541/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آسيب اجتماعي قاچاق انسان شهرستان مهريز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران گفت: امروزه به لحاظ پیچیدگی روابط اجتماعی و وجود رابطه اجتناب‌ناپذیر در زندگی شهروندان، سرقت نه تنها شخص مال‌باخته، بلکه به‌موازات آن امنیت جامعه را نیز متزلزل می‌کند و انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا،  ابوالفضل نیکوکار در این باره گفت: امروزه به لحاظ پیچیدگی روابط اجتماعی و وجود رابطه اجتناب‌ناپذیر در زندگی شهروندان، سرقت نه تنها شخص مال‌باخته، بلکه به‌موازات آن امنیت جامعه را نیز متزلزل می‌کند و انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد.

وی افزود: سرقت موجب افزایش هزینه‌های تولید می‌شود و بخش‌های زیادی از بیت‌المال و سایر امکانات کشور باید صرف پیشگیری از سرقت و مبارزه با تبهکاران و سارقان، اداره زندان‌ها، تأمین زندگی خانواده‌های زندانیان و غیر آن شود، که آثار زیان‌بار آن بر مصرف‌کننده‌ها و شهروندان تحمیل و اضطراب و نگرانی دامن‌گیر خانواده‌ها می‌شود و از لحاظ سیاسی، امنیت داخلی مخدوش شده و موجبات نارضایتی و اعتراض مردم را فراهم می‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران تصریح کرد: در راستای ارتقاء هماهنگی بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم، به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در پیگیری مصوبات، جلساتی برگزار شده است که اقدامات صورت گرفته منجر به کاهش ۶/۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر در شهر تهران شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • بزرگترین باند قاچاق موبایل در یزد متلاشی شد
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • کشف و توقیف ۲۵هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز
  • خطر تداوم حضور خودرو‌های شوتی قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز در جاده‌های استان کرمان
  • جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق «سوخت و اتباع غیرمجاز»
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد