Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@17:19:41 GMT

بهبود حافظه سالمندان با مصرف اندکی شکر

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۵۰۰۸۲

بهبود حافظه سالمندان با مصرف اندکی شکر

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف اندکی شکر در سنین بالای ۶۰ سال موجب بهبود تعامل در کارهای دشوار و عملکرد حافظه می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، خبر خوب برای افراد مسن این است که یک رژیم غذایی کمی شیرین می‌تواند حافظه و عملکرد را هنگامی که با یک کار دشوار مواجه می‌شوند، افزایش دهد.

مجموعه‌ای از تحقیقات جدید که در دانشگاه "وارویک" (Warwick) انجام شده است، نشان می‌دهد مصرف مقدار معینی قند، موجب بهبود حافظه و انگیزه در افراد مسن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای چندین دهه، دانشمندان اثرات مثبت گلوکز را در رابطه با عملکرد عصبی شناختی مورد بررسی قرار داده‌اند. بسیاری از مطالعات روی مکانیزم‌های بالقوه عصبی در پشت این پدیده تمرکز کرده‌اند که اغلب نتیجه‌گیری کردند که گلوکز می‌تواند فعالیت هیپوکامپ را افزایش دهد و متعاقب آن، عملکرد شناختی بهبود می‌یابد.

اما مطالعه جدیدی از دانشگاه وارویک رویکرد روانشناختی بیشتری نسبت به این مسئله به دست آورده است و اثرات مختلف گلوکز را بر حالت و انگیزه در افراد جوان و سالخورده بررسی می‌کند.

این تحقیق شامل حدود ۵۰ جوان بین ۱۸ تا ۲۷ ساله و ۵۸ فرد سالمند بین ۶۵ تا ۸۲ ساله بود.

به هر یک از این افراد یک نوشیدنی حاوی مقدار کمی از گلوکز یا یک شیرین‌کننده مصنوعی داده می‌شد. پس از انجام مجموعه‌ای از کارهای مرتبط با حافظه، عملکرد افراد با تغییرات ضربان قلب و گفته‌های خودشان اندازه‌گیری و بررسی شد.

جالب توجه است که هر دو گروه پیر و جوان، نسبت به گروه کنترل(پلاسیبو)، افزایش تعامل نشان دادند.

ضمن اینکه گروه افراد مسن، بهبود عملکرد حافظه را نیز نشان داد. بنابراین، افراد جوان ممکن است کمی افزایش انرژی را تجربه کرده باشند، اما در واقع عملکرد آنها را در کارهای مربوط به حافظه بهبود نیافته بود.

در افراد مسن، اندازه‌گیری‌های مربوط به تعامل نشان داد گروهی که گلوکز مصرف کردند، نسبت به گروهی که از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده کرده بودند، عملکرد بهتری داشتند.

محققان معتقدند که افزایش سطح قند خون به احتمال زیاد باعث افزایش انرژی در کوتاه مدت می‌شود که انگیزه افراد مسن را برای انجام کارها افزایش می‌دهد.

محققان این مشارکت فعال را ناشی از اثرات بهبود شناختی می‌دانند.

محققان خاطرنشان می‌کنند که هنوز مشخص نیست که چگونه انرژی بر در دسترس بودن درک شناختی تاثیر می‌گذارد، بنابراین این مطالعه نشان توصیه نمی‌کند که در رژیم‌های غذایی خاص سالخوردگان، قند گنجانده شود.

با این حال، اگر شما یک فرد بالای ۶۰ هستید که دارای سلامتی نسبی هستید و نیاز به یک تقویت کوتاه مدت دارید تا بتوانید یک کار دشوار را انجام دهید، کمی شکر مطمئنا می‌تواند به شما کمک کند.

این مطالعه در مجله روانشناسی و پیری (Psychology and Aging) منتشر شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رژیم غذایی قلب انرژی قند شکر روانشناسی آلزایمر سالمندان شکر حافظه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟

 

به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.

به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه‌ یافته بلکه در کشورهای در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.

در کشورهای توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند.

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد.

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

دیگر خبرها

  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد