Web Analytics Made Easy - Statcounter

پور ابراهیمی گفت: ناکارامدی در اداره کشور سوء تدبیر و رفتار غیر تخصصی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است؛مگر می شود فرمانده جنگ بدون دیدن میدان تیر باشد و بدنش با جنگ تطبیق نداشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از راه آرمان ؛پیش از ظهر امروز نشست تخصصی قرارگاه شهید احمدی روشن با موضوع مالیات در سرمایه با حضور محمد رضا پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در جمع فعالین دانشجویی استان کرمان برگزار شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد رضا پور ابراهیمی در جمع فعالین دانشجویی استان کرمان در خصوص وضعیت فعلی اقتصاد حاکم بر کشور گفت:شرایط اقتصادی فعلی ما محصول چند عامل است در ابتدا ساختاری  که در طول 40 ساله شکل گرفته یا وجود نداشته اما تشدید شده و یا به قبل از انقلاب  برمی گردد .

وی با بیان اینکه نفت یکی از عوامل شرایط اقتصادی فعلی است،گفت : نفت پاشنه آشیل فشار دشمن به ایران شده است در بحث منابع و مصارف ارزی با تحریم نفت مشکل نداریم زیرا سالانه  55 میلیارد دلار صادارت نفتی و 45 میلیون دلار صادارت غیر نفتی داریم درحالی که طی  دو سال گذشته هر بشکه نفت به قیمت زیر 30 دلارفروخته می شد اما در سه ماهه اول سال جاری بالای 65  بوده است .

پور ابراهیمی به افزایش قیمت های جهانی در عرصه پتروشیمی اشاره کرد و ادامه داد:صادرات مس سنگ آهن  و دیگر کالا های غیر نفتی سالانه 110 میلیارد دلارسود اوری داشته ایم که تنها 45 میلیارد دلار آن در مبحث مصارف ارزی هزینه شده است اما چرا دشمن به نفت فشار می آور دلیلش سهم دهی نفت در بودجه کشور است .

وی افزود : در حالی که سهم نفت تنها 55 میلیادر دلار از کل بودجه کشور را تشکیل می دهد اما وجودش نیاز است زیرا اگر این بودجه قطع شود هزینه جاری در این عرصه پرداخت نمی شود .

پور ابراهیمی عنوان کرد : قبل از انقلاب 70 درصد صادرات ما نفت بود اما بعد ازانقلاب و رحلت امام سهم صادارت نفت کاهش یافت؛ زیرا نباید تک محصولی و اقتصاد وابستهبه فروش نفت می بود اما جدی اجرا نشد  تا اکنون پاشنه آشیل ما نباشد لذا از سال 78 به بعد سهم نفت از 3 میلیون بشکه به زیر 1 میلیون رسید لذا دولت ها مجبور به کاهش فروش  نفت شدند اما با کاهش تحریم ها باز هم  قیمت نفت گران شد و دولتفروش زیاد نفت را در دستور کار قرار داد که ما به وی تذکر دادیم که این امر اشتباه محض است  .

نماینده مردم کرمان و راور به ذخایر مشترکی نفتی در قط و امارات اشاره کرد و گفت: قطر وامارات برداشت خود را از میدان مشترک نفت و گاز آغاز کرده اند لذا اگر ما برداشت نکنیم حق ما ضایع می شود لذا باید بفروشیم ودر صندوق توسعه ملی قرار بگیرد تا در سرمایه گذاری مورد مصرف واقع شود اما  دربرنامه  ششم توسعه سهم صادرات نفت توسط دولت افزایش یافته که این اشتباه بود و تذکر دادیم .

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:سهم دولت را باید در اقتصاد کاهش دهیم زیرا دولت ها نارکارامد هستند و اقتصاد را تخصصی  نمی بینند زیرا درگیر منافع ، بروکراسی باندی و دیوان سالاری است لذا تصمیم بر این گرفته شده است در اجرای اصل 44 به صورت شکلی اجرایی شد اما محتوایی عملیاتی نشد لذا ما شاهد بودیم گرچه دولت از شرکت های دولتی خارج شد اما غیر مستقیم دوباره با خرید سهام توسط سازمان ها  وارد شد ه است

پور ابراهیمی با بیان اینکه خصوصی سازی شرکت ملی مس  محقق نشده است، ابراز کرد:درسال 85 قرار شد که این امر صورت بگیرد؛ اما 60 درصد واگذاری هنوزصورت نگرفته است  در حالی که 40 درصد آن دست  سهام عدالت ، لذا این سئوال وجود دارد که سهام عدالت دست کیست؛ باند های مافیایی در سهام عدالت نفوذ کردند؛ در دولت قبل و فعلی تاکید کردیم دست از سهام عدالت بردارد ، نماینده های سهام هم که در سازمان صنعت و معدن مشخص می شوند .

وی ادامه داد : مابقی سهام مس در صندوق بازنشستگی است که رئیس صندوق بازنشستگی مس هم مدیر عامل صنایع مس است لذا این شرکت ادره اش به مراتب بدتر شده است و تمام سهام خصوصی را دوباره شرکت های وابسته به دولت خریداری کرده اند مانند ، نیروگاه ، خودرو سازی ، بیمه  ها ،بانک و لذا خصوصی سازی عملا شکل نگرفته است .

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سهام شرکت های دولتی در دست وزارت رفاه است؛ زیرا سازمان تامین اجتماعی و صندوق های بیمه ایی  20 تا 40  درصد سهام را خریده اند از نظر قانونی ممنوعیت نبوده اما سازمان باید با نظارت دولت باشد اما عملا نظارتی دیگر وجود ندارد لذا در حالی حاضر وزارت رفاه متولی  اقتصاد ایران شده است ، و در جایی وزیر نفت اعلام کرد که  تنها وزرات خانه ایی که پتروشیمی و پالایشگاه ندارد همین نفت است .

این مقام مسئول گفت:در حالی که نرخ هزینه مالی افزایش داده شده است و ما بدبختی کشیدیم تا ان را پایین اوردیم لذا با این اوصاف  اقتصاد قفل می کند لذا به جای ساماندهی محور های بانکی و حجم نقدینگی با افزایش سود سپرده   15  هزار میلیارد تومان  چوب تو گوش مردم ایران می زند که سیف گفته جبران می کنم  لذا باید پرسید؟ شما از کجا جبران می کنید ؟ لذا خودمان با متخصصین این حوزه هم گرا یک طرح جامع نوشتیم .

وی بیان کرد:در اسرع وقت یک طرح دو فوریتی ساماندهی نرخ ارز برای دو بازار ثانویه و اولیه  لذا دشمن قصد دارد به نقل و انتقالات ما ضربه بزند  لذا در بتزار اولیه که شامل کالا های اساسی است دولت هرچی می فروشد از سهم نفت بیارد و در تامین مواد اساسی همچون  مواد غذایی دارو نهادهای دامی ومواد اولیه تولید دارو ومعیشت مردم در بحث  گندم و غلات دولت اعداد را تخصیص دهد و از صفر تا 100 نظارت کند  و همان قیمت به مردم برسد اما عملا نظارتی صورت نگرفت و فجایعی در بحث  واردات بی حساب و کتاب شکل گرفت.

پور ابراهیمی عنوان کرد:مقوله صادرات با ارز 4200 عملا متوقف می شود اما دولت گفت ما قبول نداریم  اما اعلام کردیم که بازار رسمی داره خودش را با نرخ جدید و شرایط تازه تنظیم می کند  بازار های انی در سکه و خودرو و مدت دار درعرصه  لوازم خانگی  لذا این بازار تحت تاثیر نرخ ارز است فاصله زمانی بر ان تاثیر میگذارد به طور مثال قیمت بازارداخلی  پسته 60 هزار تومان است اما صادر کنند کمتر از 50 هزا رتومان برای صادارات سود می کند لذا بازار ارز برای صادرات باید ازاد باشد با هر نرخی که تولید کننده برایش صرفه داشته باشد  

وی با اشاره به این موضوع که با ارز 4200 تومانی همه وارد کننده می شوند گفت : در ابتدایسال مشاهده کردیم که نزدیک به 40 تا 50 میلیارد دلار واردات شد و  بیش از 30 میلیارد دلار درخواست وارداتی ثبت شد.

پور ابراهیمی افزود : کاهش ارزش پول ملی نیز دو پیامد دارد در عرصه منفی که سبب آثار تورمی و قدرت خرید پایین برای مردم می شود اما در نقطه مثبت  صادرات رونق می گیرد و  واردات کاهش پیدا می کند ، نرخ توافقی ارز قبلا بوده 3000 تومان الان شده 8000 توامن است لذا واردات صرفی ندارد و صادارت به شدت شروع به رشد می کند حتی چینی ها نیز نرخ ارز خود شان را کاهش دادند که امریکا معترض شد و شکایت کرد در دیوان لذا چرا امریکا مخالفت کرد؛ زیرا واردات چین از آمریکا به صفر میرسد  پس امریکا جنگ تجاری راه انداختند و چینی ها واردات از امریکا را کاهش و صادراتشان را به وی با شدتافزایش دادند .

وی به جلسه خصوص با رهبر اشاره کرد و گفت : ایشان از ما خواستند تا نقشه را ه را طراحی کنیم  و اقدامات مقطعی انجام نشود و برای اینده برنامه ریزی شود ، اگر امروزایران تحریم شد طلایی ترین فرصت برای جان گرفتن دوباره تولیدات  ملی است لذا اکنون چوب کاهش ارزش پول ملی را خوردیم و دهک های کم درامد دارند تلخی آن را می چشند اما در حال ضرر دهی هستیم و سیف ادعای رفع مشکل و جبران خسارت دارد .

این مقام مسئول به عرضه بی حساب و کتاب ارز 4200 اشاره کرد و گفت :سخنگوی دولت اعلام کرد که به هر میزان با هر شکلی به هر روشی که ارز4200 تومانی می خواهید ، موجود است لذا دوباره این سوال مطرح شد که اگر هست چرا نرخ می دهید این یعنی سوء تدبیر فاحش  خواستیم اعتراض کنیم جناب لاریجانی رئیس مجلس قبول نکرد وگفت بزارید دولت کارکند اعتراض نکنید؛دیدیم که اقتصاد کشور در حال قفل شدن است به آن اعتراض کردیم در ابتدا رئیس مجلس ا توجیح کردیم بعد با رئسای تیم اقتصادی دولت به بحث نشستیم تا قیمت دو نرخی ارز اعلام شود .

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عمده مشکلات کشور را داخلی  دانست، عنوان کرد:فضای واقعی و میدانی  در تحریم های فعلی مثل قبل نیست اما عملیات روانی آن بیشتر است؛مرحله قبل ما از همه جا تحریم بودیم اما الان فقط امریکا قلدری می کند؛در گذشته امریکایی ها ما را رصد کرده بود و برنامه میریختند اما اکنون شرکت های کوچک ما رو نیز رصد می کنند که چی تولید می کند از کجا مواد اولیه تهیه می کند به کی می فروشه و از کجا با کدام بانک مراوده می کند؛لذا شرایط فعلی ما از سوء مدیریت و ساختار درونی ایجاد شده لذا ما باید یک تصمیم واحد بگیریم .

پور ابراهیمی با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی ایران در خطر است گفت : شورای هماهنگی اقتصاد ازدو ماه و نیم قبل تشکیل شده است  و رهبر انقلاب سر فصل های مهمی را مطرح کردند که ساماندهی نظام بانکی را باید در اولویت قراربدهید لذا از دولت خواست که شما مجری و پیشانی عملیات کشور هستید و مشاوران کمک شما هستند طرح بدهید  وجمع بندی کنید لذا هر جمع بندی که ارائه دهید بنده حمایت می کنم و باید عملیاتی شود لذا رهبری پای دولت قرار گرفته است و در هیچ دوره ایی رهبری اینگونه حامی دولت نبوده است  .

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در پایان به استیضاح هفته آینده وزیران  اشاره کرد و خاطر نشان کرد:من از استیضاح در این مجلس خوش بین نیستم اما از این استیضاح ها چیزی بیرون نمیاد اما امیدواریم نتیجه ای داشته باشد و دولت و مجلس با رویکرد هم گرایی ، همراهی و با تغییرنیروهای ناکارامد در دولت و جایگزین نمودن نیروهای همگرا و متخصص توان عملیاتی را دوچندان کند تا بخش زیادی از این مشکلات حل شود  .

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۰۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : رفتار دولت در قبال صنعت خودرو توهین به مردم است زیرا برای خرید یک خودروی بی‌کیفیت با هزار بدبختی ثبت نام می‌کنند و بعد از ماه‌ها به آن‌ها گفته می‌شود که خودرو نداریم .

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه صنعت خودرو اظهار داشت: رفتار دولت در قبال صنعت خودرو توهین به مردم است.

وی  با اشاره به مشکلات متعدد مردم در زمینه خرید خودرو گفت: مردم برای خرید یک خودروی بی‌کیفیت با هزار بدبختی ثبت نام می‌کنند و بعد از ماه‌ها به آن‌ها گفته می‌شود که خودرو نداریم و باید خودروی دیگری را انتخاب کنند.

توسلی اظهارداشت : در مقابل این بی‌نظمی، دولت هر چند وقت یکبار اعلام می‌کند که مثلاً باید ۲۰۰ میلیون تومان به حساب شرکت‌های خودروسازی واریز کنید تا خودرو تحویل بگیرید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه این رفتار‌ها قابل قبول نیست، بیان کرد: دولت باید برای دو خودروساز بزرگ کشور چاره‌ای اساسی بیندیشد.

 توسلی در ادامه به مشکلات واردات خودرو اشاره کرد و اظهارداشت : مجلس تصویب کرده بود که خودرو وارد شود، اما دولت در این زمینه کوتاهی کرد.

وی با بیان اینکه عدم واردات خودرو به نفع خودروسازان و به ضرر مردم بوده است، گفت: اگر خودرو‌های مورد نیاز مردم وارد شده بود، قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کرد و خودروسازان مجبور بودند که خودشان را اصلاح کنند.

توسلی در مورد برنامه مجلس برای پیگیری مشکلات صنعت خودرو اظهارداشت : مجلس یازدهم در آستانه پایان کار خود است، اما وظیفه نظارتی خود را در قبال این موضوع به طور کامل انجام خواهد داد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه مجلس دوازدهم نیز پیگیر حقوق تضییع شده مردم در صنعت خودرو خواهد بود، گفت: حدود یک ماه آینده، مجلس دوازدهم شروع به کار می‌کند؛ قطعاً این موضوع در دستور کار مجلس است، و باید مجلس وظیفه نظارتی خودش را از طریق تذکر، سوال و حتی استیضاح موضوع صنعت خودرو را پیگیری کند، چون حق و حقوق مردم هست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم
  • توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم
  • حمید درخشان: واگذاری سرخابی‌ها بهترین راه برای حل مشکلات آنها بود/ مدیریت کردن شرایط دو باشگاه بعد از واگذاری بسیار مهم است
  • وعده سازمان بازرسی منطقه ۳ برای رفع مشکلات تولیدکنندگان
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است