Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا،  فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در نشستی خبری که صبح امروز در آستانه روز ملی محیط‌بان برگزار شد اعلام کرد: در نظر داریم امسال ۳۰۰ محیط بان در کشور استخدام کنیم. 

سرهنگ جمشید محبت‌خانی با تاکید بر تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط‌بانی افزود: «محیط بانانی که در آزمون استخدامی موفق می شوند باید دوره های کاردانی تا کارشناسی را بگذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او ادامه داد: «محیط بانان مانند نیروی انتظامی صاحب درجه می شوند که از محیط دار سوم شروع و به ارشد محیط داری می رسد که نقش مستقیمی در میزان حقوق و پست سازمانی دارد.  در نطر داریم امسال ٣٠٠ محیط بان را استخدام کنیم که آزمون آنها به صورت متمرکز از سوی سازمان سنجش برگزار می شود، در مرحله اول ٦٠٠ نفر پذیرفته می شوند و از میان آنها با برگزاری مصاحبه ٣٠٠ نفر انتخاب می شوند.»

 

محبت‌خانی درباره نحوه جذب محیط‌بانان از نقاط مختلف کشور نیز گفت: «سهمیه استان‌های مختلف برای جذب محیط بان مشخص و به استان‌ها ابلاغ شده است. مسلما استان‌هایی که در تعداد نیروی انسانی ضعیف بودند سهم بیشتری در جذب محیط بان خواهند داشت. حدود یک ماه پیش این سهمیه‌ها به استان‌ها ابلاغ شده و امور اداری مربوط به این موضوع از طریق ادارات محیط زیست استان‌ها پیگیری می‌شود.»

فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به پیش رو بودن روز ملی محیط بان اعلام کرد: «در روزهای اول و دوم مرداد ماه مراسم تقدیر از محیط بانان نمونه کشور در مشهد برگزار خواهد شد. در این مراسم که با حضور مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و مقامات لشگری و کشوری برپا می‌شود از ۶۶ محیط بان از سراسر کشور تقدیر به عمل می‌آید. در مراسم روز ملی محیط بان سه محیط بان نمونه ملی معرفی می‌شوند و نشان خدمت دریافت می‌کنند همچنین از یک خانواده شهید و یک خانواده جانباز محیط بان نیز تقدیر خواهد شد.»

 

محبت‌خانی یادآور شد: «دو روز پیش بخشنامه خوبی جهت حفظ ارزش محیط بان به کلیه استان‌ها ابلاغ شد تا از حضور محیط بانان در مراسم استقبال رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مقامات کشوری و لشگری خودداری شود. برخی مواقع محیط بان‌ها را چندین کیلومتر از محل خدمت خود دور و برای برگزاری تشریفات و سان هنگام حضور مقامات استفاده می‌کردند. از آنجا که این اقدام باعث خالی شدن محل خدمت محیط بانان می‌شد و این خلأ منجر به آن می‌شد که متخلفان به اهداف سودجویانه خود دست یابند همچنین از آنجا که حضور محیط بانان برای مراسم استقبال هزینه‌هایی برای محیط بان در برداشت، مقرر شد که از حضور محیط بانان در مراسم استقبال مقامات خودداری شود.»

 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: «از سال ۹۴ تاکنون هیچ مبلغی برای جبران خسارت محیط بان‌هایی که در برخورد با متخلفان و هنگام به کارگیری سلاح باعث مجروحیت مجرمین شده بودند به سازمان حفاظت محیط زیست پرداخت نشده بود. خوشبختانه به تازگی سه میلیارد تومان از طرف دولت به سازمان حفاظت محیط زیست واصل شده است تا بتوانیم دیه‌هایی را که از سال ۹۴ باید پرداخت می‌شد واریز کنیم.»

 

محبت‌خانی با اعلام این که لایحه محیط بانان مراحل نهایی بررسی را در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس طی می‌کند ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر این لایحه برای بررسی به صحن علنی مجلس برسد.

او تصریح کرد: «به‌طور قطع با تصویب این لایحه گشایشی برای محیط بانان در حوزه قانون به‌کارگیری سلاح ایجاد خواهد شد.»

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به دستورالعمل جدید ابلاغ شده توسط ستاد کل نیروهای مسلح گفت: «بر اساس این دستورالعمل یگان‌های حفاظت و دستگاه‌ها باید بودجه مستقل داشته باشند و بر اساس این دستورالعمل سازمان برنامه و بودجه مکلف است برای کلیه یگان‌ها بودجه مستقل از دستگاه‌ها اختصاص دهد. متاسفانه یگان محیط زیست کشور تا کنون هیچ بودجه مستقلی نداشت و همین موضوع باعث آسیب به محیط بانان می‌شود و آن‌ها را در موضوعات مربوط به حقوق، بیمه و تجهیزات دچار مشکل می‌کند.»

 

محبت‌خانی تصریح کرد:  «سازمان برنامه و بودجه مکلف به تأمین این ردیف بودجه مستقل شده و می‌توان امیدوار بود با تأمین این ردیف بودجه مستقل بسیاری از مسائل معیشتی و مشکلات روزمره محیط‌بانان حل و فصل شود.»

 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در ادامه یادآور شد: «تا کنون ۱۲۰ محیط بان در راه حفاظت از محیط زیست کشور جان خود را از دست داده و به مقام شهادت نائل شده‌اند. متاسفانه پرونده این شهدا در بنیاد شهید با مشکلاتی مواجه می‌شد اما بر اساس بخشنامه جدید ستاد کل نیروهای مسلح قرار شده با محیط‌بانان شهید مشابه کارکنان نیروهای مسلح رفتار شده و امور مربوط به پرونده شهدا با سرعت بیشتری پیگیری شود.»

محبت‌خانی افزود: «از ۱۲۰ شهیدی که از ابتدای انقلاب اسلامی در حوزه محیط بانی به شهادت رسیده‌اند تنها ۱۷ نفر آنها در بنیاد شهید پرونده دارند و خانواده آنها حقوق دریافت می‌کنند. مابقی خانواده‌هایی که سازمان محیط زیست سرپرست آنها را به عنوان شهید می‌داند مبالغی جزئی از سوی سازمان دریافت می‌کنند اما به‌طور قطع مبالغ کافی نیست که خوشبختانه دستورالعمل جدید کمک می‌کند که مشکل معیشتی این خانواده‌ها نیز حل و فصل شوند.»

 

او با اشاره به مشکلات قضایی محیط‌بانان در پرونده‌های درگیری با مجرمین شکار و صید نیز گفت: «از این پس با محیط بانان مشابه نیروهای مسلح رفتار می‌شود و جرایم محیط بانان به جای رسیدگی در دادسرای عمومی در دادسرای نظامی بررسی خواهد شد. به همین منظور کلاس‌های آموزشی در استان‌ها برگزار می‌شود و از کلیه دادستان‌ها خواهش می‌کنم که در این جلسات شرکت کنند.»

 

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست به وضعیت نامناسب البسه و تجهیزات پیشین محیط‌بانان نیز اشاره کرد و خبر داد: «در سال گذشته سازمان برنامه و بودجه ۴۰ میلیارد تومان برای خرید جلیقه ضد گلوله، پوتین، زانوبند و ... به یگان محیط زیست اختصاص داده بود، که خوشبختانه ماه گذشته توانستیم ۷ هزار کفش و پوتین برای محیط بان‌ها خریداری کنیم همچنین تا ۴۵ روز آینده ۷ هزار دست لباس بین محیط بانان توزیع خواهد شد. افزون بر این ۵۵۰ دستگاه موتورسیکلت در نیمه اول سال جاری در مناطق مختلف تقسیم می‌شود.»

محبت‌خانی تصریح کرد: «بر اساس استانداردهای جهانی در هر ۱۰۰۰ هکتار باید یک محیط بان حضور داشته باشد اما متاسفانه در کشور ما هر ۱۲ هزار هکتار توسط یک محیط بان پاسداری می‌شود. بر اساس چارت سازمانی هم باید ۸۵۰۰ محیط بان در کل کشور فعال باشند اما تاکنون تنها ۳۵۰۰ محیط بان در مناطق مختلف کشور مستقر هستند. به عبارت دیگر تنها ۳۷ درصد نیروی انسانی محیط بان در محیط زیست سراسر کشور وجود دارد اما رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تلاش می‌کند این میزان  را به ۶۵ درصد افزایش دهد.»

او در پایان از افزایش ۵۱ درصدی دستگیری‌ متخلفان نسبت به سه ماهه آخر سال ۹۶ خبر داد و گفت: «در برخورد با نگهداری و خرید و فروش حیات‌وحش نیز ۱۱ درصد افزایش برخورد داشته‌ایم و همچنین در بحث کشف و توقیف سلاح‌های شکاری این یگان نائل به افزایش ۲۲ درصدی شده است.  کشف ادوات و وسایل صید و شکار نیز ۱۰ درصد در سه ماهه اول سال افزایش یافته و ۱۶ درصد افزایش دستگیری داشته‌ایم. تعداد پرونده‌های قضایی تشکیل شده نیز ۴۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.»

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حفاظت از محیط زیست حفاظت محیط زیست خانواده دیه کارشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور