Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@04:52:31 GMT

ایران درحال خشک‌شدن است

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۵۴۱۱۸

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور معتقد است ایران درحال خشک‌شدن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هوشنگ جزی گفت: تمامی استان‌های کشور دچار خشکسالی شده و این روند ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نمی‌شود به برخی آمار‌ها در ارتباط با خشکسالی و حتی جنگل‌ها اشاره کرد، یادآورشد: متاسفانه استان‌های شمالی ایران هم دچار خشکسالی شده‌اند به‌گونه‌ای که کشت برنج در برخی مناطق این استان‌ها ممنوع اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر آبخیزداری سازمان جنگل‌ها افزود: تغییر اقلیم آب و هوایی شرایط ناگواری را برای ایران ایجاد کرده و باید تدابیر ویژه‌ای برای جلوگیری از خشکسالی‌ها اندیشیده شود.

جزی از ادامه خشکسالی‌ها در ایران هم اظهار نگرانی کرد و ادامه داد: درحالی‌که این پدیده شوم در کشور روبه رشد است شاهد کم شدن تخصیص اعتبارات برای مقابله با این پدیده هستیم.

وی گفت: برای عملیات آبخیزداری در هر هکتار یک میلیون تومان اعتبار نیاز هست و این درحالی است که برای هر هکتار فقط ۴۰۰ هزار تومان در سال گذشته اعتبار تخصیص داده شده است.

مدیرکل دفتر آبخیزداری سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه ۲۶ میلیون هکتار هم اکنون در حوزه مطالعاتی درحال انجام است، یادآورشد: تخصیص اعتبارات در این حوزه‌ها بسیار ناچیز و قابل بیان کردن هم نیست. هم اکنون حدود ۸۵ میلیون هکتار مرتع، ۱۲۰ میلیون هکتار آبخیز تحت فرسایش و ۱۳۶ میلیون هکتار حوزه بیابانی درحال بررسی مطالعاتی است.

وی با تاکید بر کمی اعتبارات در حوزه خاک سازمان جنگل‌ها، اظهارداشت: امسال برای اولین بار از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات ویژه‌ای به موضوع خاک تخصیص داده شد. از این محل ۷۰۰ میلیاردتومان برای ۶۰۲ حوزه آبخیز، اعتبار تخصیص یافت که شاید بتوان گفت: این تخصیص اعتبار از مهمترین اقدامات دولت تدبیر برای حفظ منابع طبیعی است. امیدوارم اعتبارات تخصیص‌یافته به این حوزه در سال آینده دوچندان شود.

جزی همچنین گفت: یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار در حوزه آبخیز استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای هر هکتار تنها ۴۰۰ هزار تومان یعنی حدود ۴۰ درصد اعتبار تخصیص داده شده است.

جزی، میزان اعتبار تخصیص یافته برای حفظ خاک و انجام پروژه‌های آبخیزداری را ناچیز خواند.

ایلنا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک پورقهرمانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در دیدار با هادی خرسندی، رئیس جدید جهاد کشاورزی شهرستان مراغه با معرفی ظرفیت‌های کشاورزی، دامی و شیلات این واحد دانشگاهی اظهار کرد: واحد مراغه با دارا بودن ۵۰ هکتار اراضی دیم، ۸ هکتار اراضی آبی، ۱۲ هکتار باغ و حدود ۳ هکتار مجتمع دام‌پروری آماده مشارکت در اجرای طرح‌های خلاقانه، دانش‌بنیان، فراسودمند و ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات است.
 
وی با ابراز خرسندی از وجود مرکز تحقیقات دیم در این شهرستان عنوان کرد: فعالیت چنین مراکزی با محور مدیریت جهاد کشاورزی در کنار مراکز آموزش عالی می‌تواند راهگشای اصلاح و بهینه‌سازی ارقام محصولات کشاورزی منطقه باشد.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بیان کرد: سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی این واحد دانشگاهی با پشتوانه استادان در گروه کشاورزی و دام‌پروری با تکیه‌بر سند تحول و تعالی دانشگاه از دانش‌آموختگان این حوزه برای مشارکت در طرح‌های نوین این حوزه دعوت به همکاری کرد.

دانشگاه آزاد پل ارتباطی بین تولیدکنندگان علوم و فعالان حوزه کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مراغه نیز با مؤثر خواندن وجود رشته‌های تحصیلی کشاورزی، باغبانی و دام‌پروری در دوره تحصیلات تکمیلی گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامی مراغه می‌تواند پل ارتباطی بین تولیدکنندگان علوم و فنون به‌روز این حوزه با کشاورزان و دامداران منطقه بوده و در ترویج یافته‌های جدید دانشمندان و محققان نقش مؤثری ایفا کند.
 
هادی خرسندی تعامل و بین دانشگاه، حوزه کشاورزی و صنعت را لازمه پیشرفت و توسعه شهرستان عنوان کرد و همکاری بیش‌ازپیش این حوزه‌ها را خواستار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پروژه آب داجیوند
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد