Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: مردم آبلیمو و آبغوره‌های بطری شده و آبگیری شده به روش دستی را به صورت آماده خریداری نکنند، بلکه بر انجام پروسه آبگیری در حضور خودشان اصرار کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درخصوص نظارت بر تولید محصولات غذایی سنتی اظهار داشت: برخی محصولات مانند لبنیات، آبلیمو، روغن و رب در دو نوع صنعتی و سنتی تولید می شوند و از آنجا که محصولات سنتی مانند تولیدات صنعتی و کارخانه ای دارای استاندارد و تاییدیه بهداشتی نیستند و به صورت دستی تولید می شوند، باید بعد از تولید، تحت نظارت های بهداشتی قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرهادی با بیان اینکه وزارت بهداشت بر فرآورده های سنتی نظارت دارد، خاطرنشان کرد: در راستای کنترل محصولات لبنی سنتی، دستورالعملی در حال تدوین است که به زودی ابلاغ خواهد شد و براساس آن با کمک اتحادیه های مربوطه، ضوابط کنترل بهداشتی بر محصولات لبنی اجرا خواهد شد. 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: به جز شیر خام که تولیدکنندگان محصولات سنتی موظف هستند از آن فقط در فرآوری محصولات شان استفاده کنند، عرضه اغلب محصولات لبنی سنتی مانند دوغ و ماست چنانچه در شرایط بهداشتی تهیه و تولید شود، منعی ندارد. 

وی ادامه داد: طبق دستورالعملی که برای تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال شده و با کمک سازمان دامپزشکی کشور، نظارت بر فرآوری محصولاتی که با شیرخام تهیه می شود، افزایش پیدا خواهد کرد.  

فرهادی تاکید کرد: محصولاتی مانند خامه باید حتما به صورت پاستوریزه مورد استفاده قرار گیرد و در این راستا نیز واحدهای عرضه کننده محصولات لبنی سنتی، در حال تهیه و نصب دستگاه استریلیزاسیون هستند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کنترل ویژه بر تولید محصولات غذایی به روش سنتی در دستور کار بهداشت محیط معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور قرار دارد، تصریح کرد: دفاتر خدمات سلامت در بخش خصوصی هم این کنترل ها را انجام می دهند و اتحادیه های مربوطه نیز بر قانونمند کردن عرضه محصولات سنتی و پروانه دار کردن آنها کمک می کنند. 

وی درخصوص روغن کشی هایی که به روش دستی انجام می شود، اظهارداشت: براساس باوری که بین مردم مبنی بر مقوی بودن محصولات غذایی سنتی وجود دارد، تولید این محصولات به روش دستی رواج پیدا کرده است، در مورد تهیه روغن به روش دستی و در حضور مشتری، تاکید ما بر این است که مردم از روغن ها و محصولات کارخانه ای استفاده کنند، چراکه سلامت آنها تضمین شده تر بوده و تحت کنترل های ویژه و در شرایط استاندارد قرار دارد. 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه رعایت ضوابط خاص برای روغن کشی به روش دستی، بهداشت محصول، بهداشت محیط و بهداشت فردی الزامی است، خاطرنشان کرد: در روغن کشی به روش سنتی رعایت اصول روغن گیری لازم و ضروری است، لذا توصیه می شود مردم حتما از روغن های کارخانه ای استفاده کنند. 

فرهادی با تاکید براینکه در روغن گیری باید از پرس سرد استفاده شود و هرگونه پرس گرم که روغن را داغ می کند مخاطرات زیادی برای سلامتی به همراه دارد، افزود: در این زمینه با سازمان ملی استاندارد جلسات مشترکی برگزار کرده ایم و ضوابط اجرایی آن در سطح عرضه و همچنین افزایش کنترل ها به زودی ابلاغ خواهد شد.

وی با تاکید براینکه محصولاتی مانند آبلیمو و آبغوره باید در حضور مشتری تهیه شود، ادامه داد: مردم آبلیمو و آبغوره های بطری شده و آبگیری شده به روش دستی را به صورت آماده خریداری نکنند، بلکه بر انجام پروسه آبگیری در حضور خودشان اصرار ورزند. 

فرهادی درخصوص نظارت بر مراکز تهیه آبلیمو و محصولاتی از این قبیل، گفت: با توجه به گرم شدن هوا کنترل بر این مراکز نیز در دستور کار بازرسان بهداشت محیط قرار دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه تخلف برخی برندهای آبلیمو منجر شده که اعتماد مردم به آبلیموگیری های دستی افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: محصولات غذایی سنتی مواد افزودنی ندارد و مردم باید به میزان مورد نیاز از این محصولات تهیه کنند، چراکه استفاده از افزودنی ها با ضوابط و تحت تدابیر خاص و در محیط آزمایشگاه امکان پذیر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آبلیموگیری دستی مشتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۸۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟

آفتاب‌‌نیوز :

با اشاره به اینکه افزایش مصرف میوه و سبزی، برای سالمندان مبتلا به فشار خون بالا، مفید است، گفت: این افراد در صورت مشکلات دندانی، میوه و سبزی خُرد شده، و در صورت مشکلات گوارشی، میوه و سبزی پخته شده استفاده کنند. وی افزود که سالمندان، ضمن مصرف حداقل غذا‌های چرب و سرخ کرده، با مصرف غذا‌های آب پز و بخار پز یا تنوری، هنگام مصرف سالاد، با خودداری از مصرف سُس، به جای آن از آبلیمو با روغن زیتون و سبزی‌های معطر به همراه ماست کم چرب استفاده کنند.

مصرف لبنیات کم چرب و غلات سبوس دار

این کارشناس بهداشتی تصریح کرد سالمندان مبتلا به فشار خون بالا، بیشتر از سه عدد تخم مرغ در هفته، چه بدون غذا و چه داخل غذا مانند: کوکو مصرف نکنند؛ از مصرف کله پاچه، مغز و قلوه خودداری کنند؛ بیشتر از لبنیات کم چرب و غلات سبوس دار مصرف کنند و روزانه شش تا هشت لیوان آب را مصرف کنند.

لاهیجی باقری عنوان کرد: به جای روغن‌های جامد و کره از روغن‌های مایع مانند: روغن زیتون و روغن آفتاب گردان استفاده کنند و گوشت مرغ بدون پوست، ماهی و سویا جایگزین گوشت قرمز و چربی‌های حیوانی شود.

کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین تصریح کرد: در سالمند مبتلا به فشار خون بالا، ابتدا باید فشار خون بیمار تحت نظر پزشک درمان و کنترل شود و سپس فعالیت بدنی مجاز بر اساس توصیه پزشک برای سالمند تعیین می‌شود.

خودداری سالمندان از ورزش در هوای آزاد

وی اظهار کرد: بهتر است که سالمندان، پیاده روی را در دو نوبت صبح و عصر و هر بار ۳۰ دقیقه انجام دهند. وی ادامه داد که سالمندانی که تازه ورزش و پیاده روی را شروع کرده اند و یا توانایی انجام پیاده روی طولانی را ندارند، هر بار ۱۰ دقیقه کفایت می‌کند، و به مرور زمان، پیاده روی را بیشتر کنند.

این کارشناس هشدار داد با توجه به لزوم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی، سالمندان هنگام آلودگی هوا از انجام تمرینات ورزشی در هوای آزاد پرهیز کنند؛ زیرا انجام تمرینات بدنی در هوای آزاد برای سالمندان مضر است. وی اضافه کرد: در چنین شرایطی، آنان ورزش را در منزل انجام دهند.

لاهیجی باقری بیان کرد: زمانی که سالمند خسته است، تمرینات ورزشی را انجام ندهند و اگر در حین پیاده روی، دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدند، فوری استراحت کند و با پزشک، بهورز و مراقب سلامت مشورت کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • لیوان کاغذی رفیق صمیمی نوشیدنی های گرم و خنک شما!
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت + جدول
  • مردم نمی‌دانند در چه حوزه‌هایی وقف کنند