Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - ۴ سال پس از وقوع اسیدپاشی‌های سریالی در اصفهان، قربانیان این جنایت همچنان چشم‌انتظار دستگیری عامل اسیدپاشی و دریافت دیه‌شان هستند.

سهیلا جورکش، مشهورترین قربانی اسیدپاشی اصفهان در مصاحبه با همشهری ضمن تکذیب بسته‌شدن پرونده‌اش و دریافت دیه گفت که هنوز دیه‌اش را دریافت نکرده و پرونده همچنان برای شناسایی و دستگیری اسیدپاش باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهری، چند روز قبل وکیل مدافع یکی از قربانیان اسیدپاشی اصفهان مدعی شد دادگاه حکم به پرداخت دیه از صندوق بیت‌المال به قربانیان این فاجعه داده و قربانیان نیز دیه را دریافت کرده‌اند. حتی برخی سایت‌ها از مختومه‌شدن این پرونده خبر دادند.

با وجود این، سهیلا جورکش که در جریان اسیدپاشی‌های اصفهان بیشترین آسیب را دید و تنها فردی بود که بینایی‌اش را از دست داد، می‌گوید که هنوز دیه قطعی‌اش را دریافت نکرده است. او می‌گوید: شاید 3قربانی دیگر دیه کامل‌شان را گرفته باشند اما من برای درمان چشمم خارج از کشور بودم و مبلغی به‌عنوان دیه علی‌الحساب به من پرداخت شد و پرونده هنوز بسته نشده است. وکیلی را که چنین حرفی زده و گفته من دیه گرفته‌ام و پرونده بسته شده نمی‌شناسم و نمی‌دانم بر چه اساسی چنین حرف‌هایی زده است.

او ادامه می‌دهد: بعد از این حادثه مقامات قضایی تلاش زیادی برای دستگیری اسیدپاش و همچنین درمان من انجام دادند و قول داده‌اند اسیدپاش را هر طور که شده، دستگیر کنند. من هم ایمان دارم که روزی عامل اسیدپاشی‌ها رسوا خواهد شد.

وی درباره آخرین روند قضایی پرونده‌اش نیز گفت: دادگاه برای من دیه‌ای را تعیین کرد اما به این دیه اعتراض شد و قرار است به‌زودی به این اعتراض رسیدگی شود. من با وضعیتی که دارم باید دائم به پزشکی قانونی و دادگاه بروم و دکترهای معتمد معاینه‌ام کنند. با وجود این، با همه توانم تا آخر این راه را ادامه خواهم داد تا هم دیه‌ام را بگیرم و هم اسیدپاش رسوا شود.

سهیلا جورکش درباره وضعیت چشمانش که به‌دلیل اسیدپاشی نابینا شده بود، می‌گوید: آنطور که پزشکان گفته‌اند برای بیناشدن چشم راستم راهی وجود ندارد اما چشم چپم که نابینا شده بود به میزان 40‌تا‌50درصد بینا شده است. جراحی‌ای که روی چشمم انجام شد، نادر بود و من نخستین نفری بودم که این جراحی روی چشمش انجام شد.

متخصصان ابزاری در چشمم کار گذاشته‌اند و قطره‌هایی مصرف می کنم که هر کدام از آنها 150دلار قیمت دارد و هر‌ماه از آمریکا برایم فرستاده می‌شود. تاریخ مصرف این قطره‌ها کم است و تهیه دارو یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایم شده است؛ اما این پایان کار درمان نیست و باید جراحی‌های زیادی روی چشمم انجام شود. اگر من برای دریافت دیه‌ام پیگیری انجام می‌دهم به‌خاطر این است که می‌خواهم همین اندک بینایی را که در چشم چپم دارم نگه دارم، چراکه پزشکان گفته‌اند ممکن است همین بینایی هم از دست برود و من برای همیشه نابینا شوم. از مسئولان توقع دارم مثل گذشته از من حمایت کنند.

در همین زمینه: محاکمه رباینده ۱۱ پسربچه پشت درهای بسته درگیری مرگبار زن جوان و شوهر پنجمش حبس و شلاق؛ مجازات ناظم مدرسه قانونی یا غیرقانونی؟

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۲۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده ب_ز بسته شد؛ حالا نوبت به کرسنت است

به گزارش خبرنگار مهر امروز در رسانه ها به نقل از سخنگوی قوه قضاییه اعلام شد با تائید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام «بابک زنجانی» نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

دی ماه ۹۲ بود که خبر بازداشت یک ابربدهکار بانکی در رسانه‌ها منتشر شد. در روزهای بعد از انتشار این خبر و در حالی که هرکدام از دولت‌ها و گروه‌های سیاسی تلاش می‌کردند طرف مقابل را متهم به قصوری کنند که این فساد مالی در زمان آن‌ها اتفاق افتاده است، سوالی که در ذهن مردم ایجاد شده بود، این بود که چطور این فرد توانسته مبلغی نزدیک به ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بدهی بالاآورد؟

میزان بدهی بابک زنجانی چه قدر بود؟

بابک زنجانی یا همان ب_ز مشهور در آن سال‌ها واسطه خرید و فروش نفت ایران در شرایط تحریمی بود و با بانک‌هایی که ذیل تحریم ایران نبودند، معاملات انجام می‌داد.

زنجانی در صحبت‌های خود گفته بود بعد از سخت‌شدن تحریم‌های ایران، از طریق بانکی در مالزی که او عضو هیات‌مدیره‌اش بوده و موسسات مالی که در امارات داشته، با بانک‌ها و تجار ایرانی که برای بازکردن ال‌سی و نقل و انتقال پول، دچار مشکل شده بودند، کار می‌کرده و اصطلاحاً تحریم‌ها را دور می‌زدند. بعد از این و با بازشدن حسابی در هنگ‌کنگ که زیرمجموعه شرکت ملی نفت بود، زنجانی رسماً وارد تجارت نفت ایران می‌شود و قرار بر این می‌شود که از طریق این حساب، نفت تحریم‌شده ایران به فروش برساند و حق‌الزحمه خود را از پول فروش بردارد و بقیه آن را به حساب‌ها منتقل کند.

در مورد اینکه میزان بدهی دقیق بابک زنجانی به بانک مرکزی و شرکت نفت چقدر بوده، مسئولان وقت کشور عددهایی را مطرح کردند. جهانگیری، معاون اول دولت روحانی میزان بدهی او را ۲ میلیارد یورو یا ۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود.

مسعودمیرکاظمی، رئیس اسبق کمیسیون انرژی مجلس این میزان را ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرده بود، یوسفیان ملا، عضو ناظر وقت مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز این میزان را ۹ هزار میلیارد دلار اعلام کرده بود. با این حال بابک زنجانی خود معتقد بود بدهی او به وزارت نفت تنها یک میلیارد و ۲۰۰ یورو بوده است. نهایتاً و برمبنای استنادات موجود مشخص شد میزان بدهی بابک زنجانی و پول اختلاس‌شده، چیزی نزدیک به ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.

نهایتاً به خاطر همین بدهی‌ها و عدم برگشت آن‌ها بابک زنجانی در دی ماه ۹۲ بازداشت می‌شود. زنجانی تقریباً نزدیک به ۲۰۹ جلد پرونده اتهامی داشت که هر جلد نزدیک به ۲۰۰ صفحه داشت. بعد از بازداشت او بخشی از اموالش توقیف می‌شوند، اما آنچه توقیف شد کفاف پرداخت همه بدهی‌ها را نمی‌داد، از طرفی نیز زنجانی خود حاضر نبود که بدهی خود را پرداخت کند.

تسویه بدهی بابک زنجانی

اسفندماه سال گذشته بود که خبر تسویه بدهی بابک زنجانی در رسانه ها مطرح شد؛ پس از ان محمدرضافرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی رسیده است و هم اکنون در خزانه این بانک وجود دارد.

برخی از رسانه ها در گمانه زنی هایی اعلام کردند احتمالاً پالت های دلار یا شمش های طلا به بانک مرکزی رسیده است اما بعد ها مشخص شد آنچه به بانک مرکزی تحویل شده ارزشش بیشتر از فلز طلا است.

بابک زنجانی تعیین تکلیف شد؛ وضعیت پرونده کرسنت چه می شود؟

در ابتدای آغاز به کار دولت دوازدهم مساله پرونده کرسنت به دلیل حضور بیژن زنگنه در وزارت نفت در رسانه ها مطرح شد و حتی دادگاه بین المللی این پرونده نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد؛ پرونده کرسنت هنوز در دادگاه انقلاب اسلامی مفتوح است بنابراین اکنون که پرونده فساد اقتصادی بابک زنجانی به نتیجه رسیده است انتظار می رود هرچه زودتر پرونده فساد قرارداد کرسنت که صد البته بیشتر از فساد بابک زنجانی است از ارتشا در این پرونده وجود دارد تا مساله تصرف خاک هرچه زودتر مورد بررسی قرار گیرد و تعیین تکلیف شود. باید تاکید کرد تعیین تکلیف پرونده کرسنت در داخل کشور می تواند منجر به بهبود وضعیت ایران در دادگاه بین المللی شود و احتمال جریمه ایران نیز نقض شود.

پرونده کرسنت چیست؟

پرونده کرسنت که برگرفته از قراردادی به همین نام است از جمله پرونده‌های اقتصادی -سیاسی است که علیرغم گذشت چندین سال از تشکیل آن، همچنان مفتوح است.

قرارداد کرسنت قراردادی برای فروش روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب از گاز ترش میدان سلمان بودکه در سال ۱۳۸۱ و در زمان وزارت بیژن نامدار زنگنه در دولت هفتم، بین شرکت کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران منعقد شد.

بر اساس مفاد این قرارداد، مقرر شده بود که از سال ۲۰۰۵ میلادی با احداث خط لوله در خلیج فارس، گاز فرآورده نشده میدان سلمان در اختیار شرکت کرسنت قرار گرفته و این شرکت نیز گاز ایران را به کشور امارات صادر کند.

اما بررسی دقیق‌تر این قرارداد نشان داد که قرارداد فروش گاز به کرسنت از جهات مختلف در تعارض با منافع ملی کشور بوده است که از جمله آن می‌توان به تحکیم ادعاهای امارات درباره جزایر سه‌گانه، رقم پایین و ثابت قیمت گاز ایران در قرارداد کرسنت و تحت تأثیر قرار گرفتن سایر قراردادهای گازی ایران با کشورهای مختلف از جمله ترکیه از قیمت پایین این قرارداد و غیره اشاره کرد.

کد خبر 6092884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • خبر تلخ برای فیلم بازها؛ وبسایت Subscene به زودی تعطیل می‌شود
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • کشف جسد زن ۳۶ ساله در باغی در اصفهان
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • پرونده ب_ز بسته شد؛ حالا نوبت به کرسنت است
  • ببینید | زاکانی: آماده همکاری با پلیس در طرح نور هستیم
  • زاکانی: شهرداری تهران از اقدامات پلیس در طرح نور حمایت می‌کند
  • برخی به دنبال تضعیف دستاوردهای مدیریت شهری هستند