Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@11:15:42 GMT

سیخ کبابی که شمشیر یک سریال شد!

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۶۲۵۵۰

جام جم نوشت: میان حدود ۱۱۶ قصه‌ای که در قرآن روایت شده‌اند، اصحاب کهف جزو نخستین‌هایی بود که در ایران رنگ تصویر به خود گرفت و در قالب یک سریال تلویزیونی پخش شد. فرج‌ا... سلحشور سال ۱۳۷۵ مجموعه «مردان آنجلس» را بر اساس یکی از جذاب‌ترین قصه‌های قرآن یعنی ماجرای مرارت‌های اصحاب کهف در راه ایمان و در نهایت خواب ۳۰۰ ساله شان، ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سریالی که از اولین سریال‌های دینی - تاریخی تلویزیون بود و به سبب همین نخستین بودن در آن سال‌ها توانست مخاطبان زیادی را به خود جذب کند. مردان آنجلس به تازگی از شبکه قرآن بازپخش شد و ما به این بهانه با محسن علی‌اکبری، تهیه‌کننده سریال گپ زدیم و از او درباره دشواری‌های ساخت چنین مجموعه‌ای در آن سال‌ها و حاشیه‌هایش که این روز‌ها بیشتر در فضای مجازی منتشر شده است، پرسیدیم.

حکایت یاران غار

فرج‌ا... سلحشور در آن سال‌ها ده قصه قرآنی را برای ساخت انتخاب کرده بود که یوسف پیامبر، موسی (ع)، اصحاب کهف و حضرت عزیر جزو آن‌ها بودند. از میان این قصه‌ها، آنچه اولویت داشت و با توجه به امکانات آن روزها، ساختش برای گروه امکان‌پذیر به نظر می‌رسید «اصحاب کهف» بود. سلحشور تصمیم گرفت با ساخت این سریال به قصص قرآنی ورود پیدا کند و بعد از آن سراغ قصه انبیای الهی برود. به گفته تهیه‌کننده این سریال، «مردان آنجلس» یکی از اولین تجربه کل سینماگران ایران در پرداخت به تاریخ و قصص قرآن، آن هم در ابعاد وسیع بود و از آن جایی که قصه جذابی داشت و تصایر تازه و متفاوتی را به مخاطب ارائه می‌داد توانست طبق آمار حدود ۹۰ درصد مخاطبان را راضی کند.

آن روز‌های دشوار

مدتی پیش علی‌اکبری با آینه‌نیوز گفتگو کرد و از دشواری‌های عجیب ساخت این سریال پرده برداشت و از عدم همکاری بعضی مدیران آن زمان گفت. از او درباره این اظهارنظر پرسیدم که جواب داد: موقعی که آغاز کردیم هیچ‌گونه امکانات تصویری مثل نگاتیو، دوربین، چراغ و ... نداشتیم، اما به لطف خدا ابزار مهیا شد. متاسفانه خیلی از مدیران توان نیرو‌های انقلاب را باور نداشتند و می‌ترسیدند نتیجه کار خوب از آب درنیاید. امروز، اما این ترس‌ها کمتر و نگاه مثبت و اعتماد بیشتر شده و این اعتماد حاصل تجاربی است که در این سال‌ها به دست آمده. در آن مقطع کسی ما را باور نداشت؛ بخصوص مدیران میانی نه مدیران ارشد.

ما با این مشکل در رسانه ملی، بنیاد سینمایی فارابی و مجموعه ارشاد روبه‌رو بودیم و این مساله گروه را برای تامین امکانات پروژه در تنگنا قرار می‌داد. آن زمان ساخت چنین سریالی بسیار سخت و سنگین بود و وقتی مدیران رضایت مخاطبان را دیدند، متوجه اشتباهشان شدند و عذرخواهی کردند. یکی از نقاط قوت این کار، زمان کم تولیدش بود. ظرف ۶ ماه کل تولید به اتمام رسید و این می‌توانست یک رکورد برای سینمای ایران باشد.

مردان آنجلس در خانه ترکیه‌ای‌ها!

یکی از اظهارنظر‌های جالب تهیه‌کننده سریال در مورد تاثیر و برد مجموعه تلویزیونی «مردان آنجلس» میان سایر ادیان و کشور‌های همسایه است. علی‌اکبری می‌گوید: مسیحیان خیلی از سریال خوششان آمده بود و به خاطر پخش آن تشکر می‌کردند. به طور کلی مجموعه «مردان آنجلس» در ارتباط و تعامل ادیان تاثیر بسیار خوبی داشت.

تلویزیون این سریال را در بسیاری از کشور‌ها توزیع کرد که من در جریان آن نیستم، ولی تا جایی که می‌دانم در کشور‌های همسایه پخش شده است. حتی شنیده‌ام که می‌گویند در ترکیه در هر خانه‌ای که بروی یک سی‌دی از سریال مردان آنجلس هست. یکی دیگر از کار‌هایی که در آن سال‌ها صورت گرفت و خبرش منتشر شد این بود که آقای خاتمی، رئیس‌جمهور وقت در سفری به واتیکان یک سی‌دی از این مجموعه را به پاپ ژان‌پل دوم هدیه دادند.

فیلادلفیا کجاست؟

همیشه با پایان یافتن سریال‌ها بویژه سریالی تاریخی برای مخاطبان جذاب است که بدانند دکور این مجموعه کجاست، چگونه ساخته شده و تا چه زمانی حفظ می‌شوند. به همین دلیل شهرک‌های سینمایی و از همه بیشتر شهرک تلویزیونی سینمایی ایران با نام سابق غزالی مکان‌های جذابی برای بازدید هستند.

لوکیشن‌هایی داخلی سریال مردان آنجلس، در پلاتویی در شهرک اکباتان تصویربرداری شده و قسمت‌های جذاب مربوط به کوه و غار هم در تخت رستم شهریار است. جایی در شهرک سینمایی غزالی هم محلی است که پخش‌های خارجی مجموعه یعنی سرزمین فیلادلفیا، کاخ دقیانوس، دروازه شهر و... در آن واقع شده است. کمی هوشمندی لازم است تا هزینه‌ای که صرف دکور، لباس و ابزار‌های به کار رفته در سریال‌های تاریخی می‌شوند به هدر نروند.

نگهداری در موزه برای بازدید عموم یا استفاده در مجموعه‌های دیگر اتفاق معمولی است که پس از اتمام یک مجموعه صورت می‌گیرد. چند سال پیش اعلام شد که قرار است موزه سیما تاسیس شود و این وسایل در آن جا نگهداری شوند. این اتفاق هنوز نیفتاده است و بخشی از آکسسوار‌های سریال‌های تاریخی که پس سال‌ها سلامت مانده‌اند، مهمان موزه سینما هستند و بخشی در آرشیو تلویزیون نگهداری می‌شوند. به گفته علی‌اکبری آرشیو تلویزیون یکی از بهترین آرشیو‌های ممکن در کل منطقه است که در آن لباس‌ها و وسایل را بخوبی نگه می‌دارند و ابزار و لباس‌های مربوط به سریال مردان آنجلس هم در این مجموعه محفوظ است.

راوی مردان آنجلس

تحقیقات اولیه و نوشتن قصه اصحاب کهف را سلحشور بر عهده داشت، اما نوشتن متن نهایی با محمدسعید بهمن‌پور بود؛ روحانی که به گفته علی‌اکبری، ‍ مدرس دانشگاه کمبریج لندن و ساکن این کشور است در کنار فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی‌اش تا امروز سریال‌هایی، چون مردان آنجلس و مریم مقدس را برای تلویزیون نوشته و در حال حاضر مشغول بازنویسی مجموعه تلویزیونی حضرت موسی است.

سیخ کبابی که شمشیر شد!

سوتی گرفتن از آثار نمایشی تاریخی باب شده و این به فیلم‌ها و سریال‌های وطنی محدود نمی‌شود؛ فیلمی، چون گلادیاتور هم از گزند چشم ریزبینان در امان نماند. این اتفاق این روز‌ها و با رشد شبکه‌های اجتماعی مجازی سرعت بیشتری گرفته است تا جایی که مدتی پیش تصاویری از مردان آنجلس در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد در این سریال به جای شمشیر رومیان از سیخ کباب استفاده شده است! حتی می‌گفتند پر‌های روی کلاه رومیان جارو بوده است.

علی‌اکبری درباره این حاشیه‌ها می‌گوید: اولین بار بود که چنین کاری و آن هم در این ابعاد ساخته می‌شد. به همین خاطر می‌پذیرم که این سریال خالی از اشکال نبود و یکی از اشکالات مربوط به همین موردی است که می‌گویید. ما کاری می‌کردیم که تا به حال انجام نداده بودیم و طبیعتا ضعف‌هایی داشتیم. الان خدا را شکر این ضعف‌ها تقویت و به قوت تبدیل شده است.         

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۲۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید

فراروـ  امروزه خوردن غذا‌های دریایی از طرف متخصصان تغذیه بسیار توصیه می‌شود. غذا‌های دریایی مانند ماهی، میگو و... دارای خواص بسیار زیادی نسبت به گوشت قرمز هستند. غذا‌های دریایی مانند ماهی منبع بزرگ ویتامین دی و و مواد معدنی هستند؛ بنابراین بهتر است حداقل هفته‌ای یکبار مصرف آن‌ها را در برنامه غذایی‌تان قرار بدهید. پخت ماهی معمولا روش‌های متفاوتی دارد. برخی ماهی را داخل روغن سرخ می‌کنند، برخی ماهی را به صورت کبابی و برخی به صورت سوخاری یا پفکی میل می‌کنند. پخت ماهی در فر روش مناسبتری برای تهیه ماهی است، چون خواص ماهی بهتر حفظ می‌شود. ما در این مطلب می‌خواهیم یک روش بی‌نظیر برای پخت ماهی در فر را همراه با یک سس ویژه به شما آموزش بدهیم. شک نکنید که اگر یکبار این روش پخت ماهی را امتحان کنید، هرگز دست از سرش برنخواهید داشت و طعمش را فراموش نخواهید کرد. اگر دوست دارید این ماهی کبابی جذاب را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

ماهی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
لیموی تازه: ۱ عدد
رب فلفل یا سس کچاب تند: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن این ماهی کبابی خوشمزه ابتدا ماهی را خوب بشویید و و با چاقو شکم ماهی را باز کنید. برای درست کردن این غذا باید ماهی را به اصطلاح سفره کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و یا کف سینی را کمی چرب کنید و ماهی سفره شده را روی سینی بگذارید طوری که قسمت پشت ماهی روی کف سینی باشد و شکم بازشده ماهی رو باشد. مقداری نمک روی ماهی بریزید و با دست شکم ماهی را ماساژ بدهید تا نمک به خورد ماهی برود.

پیاز و سیر را رنده کنید و با گشنیز خرد شده داخل یک کاسه بریزید. رب فلفل یا سس کچاب تند را همراه با کمی نمک، روغن زیتون و آبلیمو به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا سس آماده را روی ماهی بریزید و با دست یا با قاشق خوب مواد را پخش کنید، طوری که سس کاملا روی ماهی را بپوشاند. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱ ساعت بگذارید تا بپزد. بعد از یک ساعت شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را با درجه حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا ماهی از بالا هم برشته شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، حتما ۵ دقیقه آخر پخت، قسمت گریل را روشن کنید تا ماهی از بالا برشته شود. در این مرحله ماهی کبابی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان و مراقب انگشتانتان باشید.

نکات مهم

۱ ـ برای تهیه این ماهی کبابی می‌توانید به دلخواه از هر نوع ماهی شمال و جنوب که دوست دارید، استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

دیگر خبرها

  • رخنه، آقای قاضی وبدل در آستانه پخش
  • ۲ خط قرمز در صداوسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • واکنش تهیه‌کننده «نون خ» به اعتراض یک خواننده درباره استفاده بی‌اجازه از آثارش +فیلم
  • حرف‌های سلمان نون خ با مردم در ساختمان صدا و سیما |‌ ویدئو
  • واکنش وحید شمسایی به شوخی سریال «نون خ ۵» +فیلم
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد