Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران غضنفری: اغلب مفاد این قطعنامه به سود صدام و به زیان جمهوری اسلامی بود، برخلاف برخی افراد که ذر سال های اخیر ادعا کرده اند که قطعنامه به سود جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده بود و خواسته های ما را دربر می گرفت، این ادعا اصلا صحت ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس قطعنامه 598 شورای امنیت یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت است که در 29 تیر 1366، برای پایان دادن به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعنامه از نظر کمی و تعداد واژه‌های به‌کار گرفته شده، مفصل‌ترین و از نظر محتوا اساسی‌ترین و از نظر ضمانت اجرایی، قوی‌ترین قطعنامه شورای امنیت در مورد این جنگ بوده است.

 

این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد، ولی بعد از گذشت یک‌سال و هفت روز از تاریخ صدور آن (و به فاصله پانزده روز بعد از سقوط هواپیمای مسافری پرواز IR655 به ‌دست آمریکا) در 27 تیر 1367 از سوی ایران پذیرفته شد و حضرت امام خمینی در 29 تیر 1367 پیامی درباره پذیرش قطعنامه منتشر کرد که به «نوشیدن جام زهر» معروف شد.

 

نویسنده کتاب راز قطعنامه در گفتگو با صبح زاگرس درباره رازهای این قطعنامه گفت: اغلب مفاد این قطعنامه به سود صدام و به زیان جمهوری اسلامی بود، برخلاف برخی افراد که در سال های اخیر ادعا کرده اند که قطعنامه به سود جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده بود و خواسته های ما را دربر می گرفت، این ادعا اصلا صحت ندارد.

 

کامران غضنفری بیان کرد: همین افراد اشاره می کنند که در قطعنامه متجاوز مشخص شده بود، که این موضوع نیز صحت ندارد، در قطعنامه فقط گفته شده است هیئتی از سازمان ملل می آیند و با دو کشور صحبت می کنند و به شورای امنیت گزارش می دهند که دلایل آن ها را بشنوند و مشخص شود کدام کشور جنگ را شروع کرده است.

 

وی افزود: شورای امنیت هیچگاه نتیجه این بررسی ها را اعلام نمی کند،آقایان ادعا می کنند در این قطعنامه خسارت ما نیز لحاظ شده است که صدام به ایران خسارت پرداخت کند در صورتی که این ادعا نیز اصلا صحت ندارد و فقط گفته شده است هیئت سازمان ملل با دو کشور صحبت می کند خسارت ها را بررسی می کند و بعد از آن صندوقی تشکیل می شود و از طرف کمک های بین المللی به هر دو کشور برای بازسازی خسارت ها کمک کنند و در واقع اصلا حرفی از این که صدام متجاوز است و باید خسارت های ما را بدهد، در آن نیامده است.

 

وی در ادامه گفت: بعدها این صندوق هم تشکیل نشد و هیچ کمکی به جمهوری اسلامی برای بازسازی انجام نشد و در این قطعنامه هیچ تضمینی وجود نداشت که متجاوز به ما حمله نکند که همین اتفاق هم افتاد ، 3 روز پس از آن که ما قطعنامه را پذیرفتیم صدام به کشور ما حمله کرد بنابراین در این قطعنامه هیچ تضمینی برای صلح وجود نداشت .

 

غضنفری ادامه داد: متاسفانه به دلیل یک جانبه بودن و اینکه اغلب مفاد آن به نفع صدام بود، نه حضرت امام (ره) حاضر شد آن را بپذیرد، نه رئیس جمهور وقت که مقام معظم رهبری بودند و نه وزارت خارجه قصد پذیرش آن را داشتند .

 

وی افزود: خود مقام معظم رهبری فردای روز تصویب قطعنامه در سازمان ملل اعلام کردند که جمهوری اسلامی نمی تواند این قطعنامه را بپذیرد چرا که معاهده ظالمانه و ناعادلانه ای است و با فشار امریکا تنظیم شده بود، وزیر خارجه وقت، آقای ولایتی نیز مصاحبه کردند و گفتند این قطعنامه عادلانه نیست و با مشورت ما نوشته نشده است و در آن متجاوز و غرامت ها مشخص نشده است و ما نمی توانیم آن را بپذیریم.

 

نویسنده کتاب راز قطعنامه در ادامه گفت: امام خمینی (ره) یک سال به همین دلایل مقاومت کرد چرا که شرایط ناعادلانه ای بود  و در نهایت به واقع جام زهر را به خورد حضرت امام دادند و آن هایی که این کار را کردند، بعدا  برای توجیه کار خودشان گفتند قطعنامه چیز خیلی خوبی بود و به نفع ما بود به این دلیل که مردم به آن ها خرده نگیرند که چرا قطعنامه را به امام تحمیل کردید.

 

کامران غضنفری درباره نقش خواص در چنین قطعنامه ها و قراردادهایی گفت: ان افرادی که نقش اصلی را در سال 67 برای تحمیل جام زهر به حضرت امام خمینی (ره) داشتند، کسانی هستند که در سال 88 صحنه گردان های اصلی فتنه بودند و قصد داشتند جام زهر دیگری را به مقام معظم رهبری تحمیل کنند.

 

وی افزود: این افراد همان کسانی هستند که قرارداد ضدملی و شبه استعماری و خسارت بار برجام را به نظام تحمیل کردند و به دنبال این هستند تا برجا های بعدی از جمله برجام موشکی،منطقه ای و کنوانسیون های پالرمو و قرارداد FATF و نظایر اینها را نیز در همین راستاست یعنی قراردادهایی که به ضرر نظام جمهوری اسلامی و به نفع دشمن است و در واقع خسارت های آن برای ما بسیار زیاد و منافع ان بسیار اندک خواهد بود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۲۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 

امیر سرتیپ امیر غلامعلیان در دیدار با فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی دیگر از سپاهیان ضمن اشاره به سالروز تصویب اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع، گفت: سپاه نهاد مقدسی است که به فرمان امام راحل (ره) در سال ۱۳۵۸ شکل گرفته است که نشان از اوج بصیریت حضرت امام در آن زمان حساس و سرنوشت ساز کشور بود.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق ارتش، به گزیده‌ای از فرامین ارزشمند امام راحل در سال‌های ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن زمان حضرت امام دو فرمان بسیار ارزشمند داشتند که اکنون ثمرات اثربخش آن به منصه ظهور نشسته است و آن، ۲۸ فروردین ۵۷ بود که ایشان روز ۲۹ فروردین را به روز گرامیداشت ارتش نامگذاری و اعلام کردند.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور بیان داشت: یکی دیگر از فرمان‌های تاریخی حضرت امام راحل در سال ۵۷ و به فاصله سه روز پس از نامگذاری روز ارتش در روز دوم اردیبهشت، اساسنامه سپاه پاسداران در شورای عالی دفاع را تصویب کردند؛ لذا شکل‌گیری دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه ثمرات و برکات فراوانی در پی داشت که اکنون بعد از گذشت بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیز قابل مشاهده است.

امیر سرتیپ غلامعلیان، سپاه و ارتش را بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی خواند و بیان داشت: این یک افتخار است که ما به عنوان سربازان حضرت امام خامنه‌ای مدظله العالی گوش به فرمان ایشان هستیم.

وی گفت: افرادی می‌خواهند اتحاد و همدلی و تعامل و هم افزایی که بین نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش وسپاه وجود دارد را کم رنگ کنند و حضرت آقا در همه فرمایشاتشان نکته‌ای که بسیار تاکید دارند نیز، بستن منافذ نفوذ، است.

امیر سرتیپ غلامعلیان افزود: نفوذ جوانب زیادی دارد و می‌تواند نفوذ اعتقادی، نفوذ اجتماعی و نفوذ فرهنگی یا نفوذ در لایه‌های امنیتی باشد که این موضوعات بسیار مهم هستند و خدا را شاکریم که با تدابیر نورانی حضرت آقا و اجرای آنها از سوی نیرو‌های مسلح به درستی انجام می‌شود.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور توجه و اجرای فرامین فرمانده کل قوا حضرت امام خامنه‌ای را عامل اقتدارو بازدارندگی در حوزه دفاعی و امنیتی دانست و افزود: این امر در بین نیرو‌های مسلح به بهترین شکل در حال انجام و همین گوش به فرمان بودن به دستورات رهبری، باعث زبانزد شدن بین سایر کشور‌ها است.

وی تصریح کرد: هرآنچه که در سایه تدابیر مقام معظم رهبری ابلاغ می‌شود، خروجی آن اقتدار دفاعی، امنیت مرز‌ها و رضایتمندی مردم می‌باشد که حاصل برکات وجودی حضرت آقا است.

امیر سرتیپ غلامعلیان تاکید کرد: امروزه دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه نیز خار چشم دشمنان اسلام هستند و هرکسی که در راستای کم رنگ کردن اتحاد و هم‌افزایی بین این نهاد‌ها حرکت کند، عامل مفسد فی الارض محسوب می‌شود و حکم آن در کشورمان مشخص است.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور به حضور پررنگ ارتش و سپاه در تمامی عرصه‌ها در کنار مردم اشاره کردو بیان داشت: بخاطر کمک به مردم، به معیشت مردم وخیلی مسائل دیگر، هرچند با داشتن ماموریت‌های متفاوت با سپاه ولی بخاطر آرامش مردم هر کجا نیاز باشد با تمام توان حضور خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • بحران ادبیات داریم
  • روایت شهید مطهری از کلاس درس متفاوت امام
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • مطهری امام
  • رازهای نقاشی مرگ سقراط
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد