Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@19:58:17 GMT

رصد آنفلوانزای پرندگان در ۱۲ استان

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۶۳۲۲۲

 بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان  از اواسط سال ۱۳۹۵ تا کنون در سویه ها و گونه‌های مختلف تلفات بسیاری از جمعیت طیور کشور گرفته است، اما از سال گذشته ستاد ملی آنفلوانزا فوق حاد پرندگان با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده و مقرر شد تا با جدیت با این بیماری مقابله شود و هر دستگاه یا بخش خصوصی و دولتی در این زمینه کوتاهی کرد نامش برای همه اعلام شود، علیرضا رفیعی پور - رئیس سازمان دامپزشکی - در این باره به ایسنا، گفت: طی ماه‌های گذشته با اقدامات ستاد اجرایی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می توان با صراحت گفت که این بیماری تحت کنترل کامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌های صورت گرفته و شرایط ورود بیماری به کشور، نشان می‌داد که هنوز چرخش این ویروس در کشور وجود دارد و این نگرانی به وجود آمد که آنفلوآنزا دوباره در کشور شیوع و حالت طغیانی پیدا کند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه بروز بیماری در شرایط بسیار گرم نشان دهنده این است که این ویروس می‌تواند در سخت‌ترین شرایط یعنی گرمای طاقت‌فرسا هم گردش داشته باشد و در سرما این مخاطره قطعاً بیشتر می‌شود، افزود: در این راستا دو اقدام دیگر را در کنار دیگر برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در ستاد اجرایی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مدنظر قرار دادیم، که یکی از آنها را رصد، پایش و تشخیص بیماری از مرغ بومی و روستایی در استان با ریسک بالا  در دستور کار قرار داد اینکه بتوانیم رد پای ویروس را شناسایی و رصد کرده و با آن مقابله لازم را انجام دهیم.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در مهرماه امسال رصد، پایش و تشخیص ویروس این بیماری در شعاع پنج، ۱۰ و ۵۰ کیلومتری ۶۲۰ تالاب آبگیر محل ورود پرندگان مهاجر را در دستور کار قرار داده‌ایم و همه پرندگان مهاجر و طیور بومی و صنعتی حاشیه این تالاب‌ها را در این طرح مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهیم، تا هوشیاری و آماده‌باش خود را در سال جاری به صورت دائم حفظ کنیم و بتوانیم برای مقابله با این بیماری در نیمه دوم امسال آماده باشیم.

رفیعی پور در پاسخ به این سوال که کدام دستگاه‌ها و متولیان بخش خصوصی و دولتی در حوزه مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان کم کاری کرده و مشارکت در این زمینه چگونه بوده است، گفت: اعضای ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در همه دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی به صورت فعال جلسات این ستاد را شرکت کرده و گزارشات خود را ارائه می دهند و همکاری خوبی را با ستاد اجرایی و ستاد ملی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تاکنون انجام دادند اما در جلسات ستاد اجرائی که در سازمان دامپزشکی برگزار می شود همه چیز به صراحت عنوان شده و اگر هر کسی کوتاهی کرده باشد آن را اعلام می‌کنیم که البته رسانه‌ها نیز می‌توانند در این جلسات حضور یابند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. اما مسلماً هر دستگاه متولی اجرایی، نظارتی، انتظامی و امنیتی در حوزه مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان کوتاهی کند بدون هیچ تعارف و ملاحظه ای نام آن را اعلام خواهیم کرد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آنفلوانزا پرندگان معاون اول رئیس جمهور بخش خصوصی ویروس سرما تالاب پرندگان مهاجر طیور آنفلوانزای پرندگان سازمان دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • چگونه آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ جهان را دگرگون کرد
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز