Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها در استان سد خیز خوزستان مردم در پی یک جرعه آب سالم و مطلوب هستند اما شواهد و قرائن بنا به گفته مسئولان ارشد استان نشان می‌دهد که باید زنگ خطر در خوزستان به صدا درآورد. ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۶:۱۵ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، «شکی نیست که کمبود منابع آب و خشکسالی بر جنبه‌های مختلف سلامت تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی بر تغذیه، بیماری‌های مرتبط با آب و منتقله از آب، بیماری‌های مرتبط با گرد و خاک و بیماری‌های منتقله از هوا، بیماری‌های منتقله از ناقلین، بیماری‌های زئونوز (بیماری‌های مشترک بین انسان و دام) و حتی بر افزایش برخی بیماری‌های غیرواگیر مثل سرطان تاثیرگذار است.» این را سلمان‌زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان می‌گوید.

وی می‌گوید که «کمبود منابع آبی از نظر کیفی و کمی سلامت مردم را تهدید می‌کنند. هفته گذشته کمبود منابع آبی از نظر کمی در شهر رفیع ابتلا به اسهال را ایجاد کرده بود زیرا در این شهر تاسیسات آبی برای وارد کردن آب تصفیه شده به شبکه وجود نداشت.»

رفیع از توابع شهرستان هویزه است که بیش از 40 نفر از مردم چندی پیش به دلیل مصرف آب خام دچار مسمومیت همراه با موارد اسهالی شدند. این موضوع در خوزستان اتفاق تازه‌ای نیست چرا که چند روز قبل از حادثه رفیع چنین اتفاق مشابهی نیز در رامهزمز رخ داد و بیش از 250 نفر به دلیل مصرف آب خام راهی بیمارستان شدند.

اگرچه نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مسمومیت ناشی از آب در رفیع و رامهرمز را حاصل سهل انگاری در یک مساله کوچک دانست که مشکل بزرگی را ایجاد کرد و گفت که اگر دقت بیشتری در این 2 منطقه به خرج داده می‌شد این قدر با مشکل رو به رو نمی‌شدیم در این میان کیامرث حاجی‌زاده مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان مشکل را بزرگتر می‌داند و معتقد است که «در حال حاضر آب شرب استان در وضعیت هشدار قرار دارد.»

گواه این ادعا را می‌توان در صحبت‌های سلمان‌زاده جویا شد که می‌گوید: هپاتیت آ، شیگلوز (اسهال خونی)، سالمونلوز (نوعی عفونت روده ای)، تیفوئید (حصبه) و... از طریق آب انتقال می‌یابند که متاسفانه بیشتر این بیماری‌ها اکنون در خوزستان وجود دارند.

وی با اشاره به وضعیت بروز بیماری التور (وبا) در خوزستان بیان می‌کند: از دهه 80 تا دهه 90، هشت مورد بیماری التور در خوزستان مشاهده شد اما از سال 91 تا سال گذشته 167 مورد بیماری التور در خوزستان گزارش شده؛ فراوانی بیماری‌های اسهال خون و ناگ انسانی و موارد هفتگی هپاتیت آ بسیار رو به افزایش است.

سلامت مردم بر روی لبه تیغ

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اخبار قابل توجهی از وضعیت آب در خوزستان ارائه می‌دهد و می‌افزاید: آب شرب شهری شرق اهواز امسال از نظر میکروبی افت زیادی داشته به طوری که می‌بینیم عدم مطلوبیت میکروبی حتی به 20 درصد رسیده که وجود این مساله در مرکز شهر، یک بحران است.

وی ادامه می‌دهد: در روستاهای غرب اهواز هرچه به تابستان نزدیکتر می‌شدیم شاهد عدم مطلوبیت میکروبی آب بودیم. این وضعیت آب موجب بروز طغیان‌های متعددی شده که در بازه زمانی ابتدای امسال میزان این طغیان‌ها بسیار بالا بوده است.

شاید همین افزایشی که سلمان‌زاده به آن اشاره می‌کند را بتوان در سخنان نظری بهتر متوجه شد چرا که نظری با اشاره به وجود بحران‌های متعدد در استان خوزستان و اهمیت پیش بینی و پیشگیری، می‌گوید: وضعیت آب در برخی نقاط استان به گونه‌ای است که سلامت مردم را با مشکل رو به رو کرده بنابراین باید دستگاه‌های اجرایی پای کار باشند چراکه خشکسالی تاثیر زیادی بر سلامت مردم می‌تواند ایجاد کند.

نظری در حالی موضوع را به پای کار آمدن دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌سازد که نمونه یکی از متولیان این دستگاه‌های اجرایی یعنی مهرداد قنواتی سرپرست معاونت بهره‌برداری شرکت آبفا خوزستان همه چیز را گل و بلبل می‌داند و می‌گوید: به مردم و مسئولان شهری اطمینان خاطر می‌دهیم که آب شرب مردم استان خوزستان همواره تحت نظارت و آزمایشات میکروبی، بیولوژیکی و شیمیایی قرار دارد و در صورت هرگونه آلودگی احتمالی بلافاصله اقدامات لازم صورت گرفته و سریعا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

افزایش بروز تب کریمه کنگو به دلیل افزایش فعالیت کنه‌ها در استان خوزستان، اسهال خونی در رفیع، مسمومیت در رامهرمز و هپاتیت در شهرهای استان به گفته سلمان‌زاده برخی از طغیانها هستند و وی تاکید می‌کند: قطعا امسال طغیان‌های بسیاری خواهیم داشت که باید هزینه و زمان زیادی را برای این موضوع صرف کرد از این رو رئیس مرکز بهداشت از آنجا که معتقد است آلودگی میکروبی در آب، تهدید سلامت عمومی محسوب می‌شود، می‌‌گوید که به همین دلیل موضوع و ادله ما به دادستانی اعلام شد تا در صورت نیاز برخورد قضائی صورت گیرد.

به گزارش تسنیم، بنا به گفته برخی از مسئولان وضعیت آب شرب در روستاها به نسبت شهرها بدتر است. با این حال همه این مسائل اعم از کمبودهای منابع آبی که چندی پیش در آبادان و خرمشهر بعد خبری آن جهانی شد و نیز مسائل مربوط به سلامت آب که باز هم در این زمینه می‌توان به رفیع و رامهرمز اشاره داشت در استانی اتفاق افتاده که تعداد زیادی از سدهای کشور را در دل خود جا داده است.

این روزها در استان سد خیز خوزستان مردم در پی یک جرعه آب سالم و مطلوب هستند اما شواهد و قرائن بنا به گفته مسئولان ارشد استان نشان می‌دهد که باید زنگ خطر در خوزستان به صدا درآید و دستگاه قضایی در زمینه نظارت بیشتر بر عملکرد مسئولان مربوط به مسائل آبی استان ورود کند.

گزارش از فاطمه طاهری

انتهای پیام/م

R41468/P1361/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۵۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد غلام نژاد، به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اسای ، سپتیک، فیبروزیس ، اوتیسم ، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی،رتینوپاتی دیابتی ، صرع مقاوم به درمان ، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون ، دیستونی ، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تأمین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

Bimeh salamat Iranian.ir

Csp.ihio.gov.ir

غلام نژاد اظهار داشت :بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود . بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل : بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تأیید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده‌اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره مند شوند.

در استان تهران تا کنون ۱,۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • اجرای پویش «سلامت دهان و دندان» در کردستان آغاز شد
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد؛ یک شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار