Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-19@22:05:18 GMT

◄ نمره نامطلوب ایران در امتحان مشتری‌مداری

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۶۶۶۸۶

◄ نمره نامطلوب ایران در امتحان مشتری‌مداری

تین‌نیوز | 

سعید قصابیان

تجربه اوکراین و روسیه در تجارت گاز ) در سال‌های حوالی 2005 میلادی‌، به‌دلیل اختلاف بین روسیه و اوکراین بر سر قیمت گاز (و شاید دیگر دلایل)‌، روسیه خط لوله گاز به سمت اوکراین را بست و اوکراین در فصل زمستان با کمبود گاز مواجه شد. دولت اوکراین در دوراهی قطع گاز مصارف خانگی و اداری و قطع گاز مصارف صنعتی‌، اولی را انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم دلیل روشنی داشت. اگر اقتصاد کار نمی‌کرد و صادرات انجام نمی‌شد کشور با بحران مواجه می‌شد. مردم اوکراین به سرمای سوزان و تاریکی شبانه تن دادند و به این تصمیم گردن گذاشتند.

دلیل دیگر اما می‌توانست این باشد که با قطع صادرات این کشور به مشتریان سنتی، این مشتریان به سراغ دیگر منابع برای تامین مایحتاج‌شان می‌رفتند. وقتی مشتری شما که قبلاً برای تامین یک نیاز مشخص به شما تکیه داشته با عدم تامین آن از سوی شما مواجه می‌شود‌، چند گزینه دیگر را هم دست و پا می‌کند تا در صورت تکرار محرومیت از دریافت نیازش‌، بتواند به آن دیگران رجوع کند و در نماند. به همین دلیل است که در ادبیات تجارت‌، حفظ مشتریان موجود کم هزینه‌تر از جذب مشتری جدید شمرده می‌شود و بازگرداندن مشتری از دست رفته گرانتر از هر دو. اوکراین سختی را به جان خرید و مشتری را حفظ کرد.

تجربه ایران و ترکمنستان در تجارت گاز ) در زمستان سال گذشته ترکمنستان از تعهدات خود در قبال قرارداد با ایران شانه خالی نمود و از صدور گاز به شمال ایران خودداری کرد(1). بهانه‌، نیاز مناطق جنوب این کشور به گاز بود. دولت ایران بلافاصله کمبود گاز را از منابع داخلی جبران کرد. ترکمنستان با این حرکت خود اعتماد همسایه جنوبی را از دست داد و از این پس ایران برای تامین گاز منطقه شمال‌، تکیه چندانی به همسایه شمالی نخواهد کرد. ترکمنستان حل مشکل کوتاه‌مدت را بر حفظ مشتری ترجیح داد.

تجربه ایران و عراق در تجارت برق ) یکی از صادرات غیرنفتی بسیار با ارزش برای کشور صادرات برق است (2)و یکی از مشتریان مهم این برق عراق. در همین چند روز اخیر‌، ایران از تعهدات خود در قبال قرارداد با عراق شانه خالی و از صدور برق به این کشور خودداری کرد. بهانه‌، کمبود برق در داخل است. دولت ایران‌، با این حرکت خود اعتماد همسایه غربی را از دست داد. تنها چند روز بعد از اعلام این تصمیم‌، عربستان سعودی برای تامین برق عراق اعلام آمادگی کرد و به همین سادگی و به همین سرعت این بازار را از چنگ ایران بیرون آورد. بازاری که سال‌ها برای به‌دست آوردن آن هزینه شده بود.از این پس عراق برای تامین برق خود دو منبع در اختیار دارد و تکیه کمتری به همسایه شرقی خواهد داشت. بدیهی است که در این شرایط عراق قدرت چانه‌زنی خود را بالا برده و بین ایران و عربستان‌، از تامین‌کننده‌ای خرید خواهد کرد که شرایط جذاب‌تری داشته باشد. ایران حل مشکل کوتاه مدت را بر حفظ مشتری ترجیح داد.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری) حفظ مشتریان موجود کم‌هزینه‌تر از جذب مشتری جدید شمرده می‌شود و بازگرداندن مشتری از دست رفته گران‌تر از هر دو. به‌نظر می‌رسد دولت‌های ایران و ترکمنستان در امتحان مشتری‌مداری نمره خوبی به‌دست نیاورند و تجدید شدند.

پانویس‌ها    

1- این قرارداد به دلیل کمبود گاز در کشور نبود بلکه دولت ایران قصد داشت با این تدبیر‌، گاز شمال کشور را از مسافت نزدیک‌تر تامین کند و هزینه انتقال را کم کند.

2- یکی از مزایای منحصر به‌فرد تجارت برق این است که در زمان پیک مصرف می‌شود برق را وارد و در زمان کم باری شبکه می‌شود آن را صادر کرد.

سعید قصابیان

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: صادرات برق مشتری مداری دیپلماسی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۶۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه اضافی به بنگاه ممنوع؛ حق انتخاب با مشتری است سامانه خودنویس یا مشاور املاک؟

همایون علی‌اکبری کارشناس اقتصادی در رابطه با سامانه خودنویس و حل معضل بازار اجاره بها در هنگام عقد قرارداد اجاره گفت: معرفی سیستم امضای قراردادهای هوشمند در بازار اجاره مسکن در ایران با رونمایی از سامانه آنلاین و 24 ساعته خودنویس، تحولی در نحوه عقد قراردادهای اجاره ایجاد کرده است که به نفع مستاجران و مالکان نیز است. با بی نیازی از مراجعه به مشاوران املاک، هزینه عقد قراردادها به صفر می رسد و در دسترس همه طرفین قرار می گیرد. علاوه بر این، نظارت دولت بر معاملات مسکن باعث شفافیت و پاسخگویی به این روند خواهد شد.

کاهش سوء استفاده کارگزاران از مستاجر یا صاحبخانه 

وی ادامه داد: یکی از مزایای کلیدی این سیستم، انحصار زدایی از بازار اجاره مسکن است. با دادن حق انتخاب بین استفاده از سامانه خودنویس یا اتکا به مشاوران املاک، رقابت افزایش می‌یابد و قیمت‌ها ممکن است رقابتی‌تر شوند. این رویکرد در نهایت به مستاجرین کنترل و گزینه‌های بیشتری را برای یافتن مکانی برای زندگی می‌دهد. علاوه بر این، سامانه خودنویس احتمال سوء استفاده کارگزاران از مستاجران یا صاحبخانه ها را کاهش می دهد. با وجود یک سیستم شفاف و کارآمد، ممکن است مذاکرات و چانه زنی به حداقل برسد و فرآیند اجاره عادلانه تر و ساده تر ایجاد شود. این امر به ویژه با توجه به اینکه مسکن یک نیاز اساسی برای خانواده ها است، اهمیت دارد و وجود یک سیستم قابل اعتماد و قابل اعتماد می تواند به نفع همه طرف های درگیر باشد.

علی‌اکبری کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت تسهیل فرآیند عقد قرارداد اجاره با سامانه خودنویس گفت: اجرای سامانه خودنویس نه تنها فرآیند اجاره را ساده می کند، بلکه حجم معاملات اجاره مسکن را نیز افزایش می دهد. با موانع کمتری برای امضای قرارداد، افراد بیشتری ممکن است تمایل داشته باشند املاک خود را اجاره دهند یا مکانی برای زندگی پیدا کنند. این به طور بالقوه می تواند به بازار مسکن پر جنب و جوش تر و پویاتر منجر شود که هم به نفع مالکان و هم مستاجران است.

وی  گفت: معرفی سیستم عقد قرارداد هوشمند در بازار اجاره مسکن در ایران، پتانسیل ایجاد تغییرات و بهبودهای قابل توجهی را دارد. این سیستم با کاهش هزینه ها، افزایش شفافیت و توانمندسازی افراد برای تصمیم گیری آگاهانه، پتانسیل ایجاد انقلابی در نحوه عقد قراردادهای اجاره را دارد. این گامی به سوی بازار مسکن کارآمدتر، عادلانه تر و قابل دسترس برای همه درگیر است.

کاهش انحصار  و نقش آفرینی بنگاه ها در نرخگذاری

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در گفت گو با خبرنگار قدس گفت: با سامانه خودنویس از نقش آفرینی بنگاه های املاک در بحث افزایش قیمت مسکن کاسته می شود و از انحصار طلبی بنگاه های مسکن نیز کم می شود.

عادل نجف زاده، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود:؛ در قانون جهش تولید مسکن ابزارهای مختلف را در اختیار دولت قرار دهیم از جمله مالیات بر خانه های خالی و محدود سازی نقش آفرینی منفی بنگاههای املاک که خودشان عامل تزاید قیمت مسکن هستند. شاید یکی از موثرترین این ابزارها ایجاد سامانه خودنویس است که قطعا می تواند بخشی از التهاب فضای بازار مسکن را از بین ببرد.

وی اظهار کرد: با سامانه خودنویس از نقش آفرینی بنگاههای املاک در بحث افزایش قیمت مسکن کاسته می شود و از انحصار طلبی بنگاههای مسکن نیز کم می شود. روندی که الان در بنگاههای مسکن است نوعی بازار آفرینی برای مسکن های که سود و حاشیه سود بیشتری را برای بنگاه داشته باشد است. شاید بسیاری از مساکن موجود در بازار در اختیار مستاجر قرار نمی گیرد و سامانه خودنویس می تواند در این فضا نقش افرین باشد .

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از خانه های که به دلیل اینکه حاشیه سود کمتری برای بنگاهها دارند و در معرض نمایش قرار نمی گیرند می توانند با کمک این سامانه عرضه شوند و به عنوان اهرم برای گسترش و تعادل بازار عرضه و تقاضا عمل کنند.

هدف تسهیل امور بود نه تضعیف بنگاه های املاک 

کمال علیپور، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس گفت: هدف ما از تصویب ماده ای در قانون جهش تولید مسکن تحت عنوان ایجاد سامانه خودنویس تضعیف بنگاههای املاکی نبود. چراکه با وجود این سامانه بنگاهها هم می توانند ورود کنند. هدف از ایجاد این سامان  تسهیل در کارها بودیم.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در اظهار کرد: مردم از حقوق خودشان مطلع نبودند مالک و مستاجر نمی توانستند باهم مستقیم باهم در ارتباط باشند و این عدم ارتباط مستقیم باعث افزایش قیمت ها می شود چون در معاملات دوطرف باهم مستقیم صحبت داشته باشند روابط راحت تر می شود و قیمت ها کنترل می شود.

علیپور تصریح کرد: الان در مورد خودرو هم همین است هم سامانه برای خرید و فروش هست و هم آژانس ها این کار را انجام می دهند. طرف در سامانه می رود با مالک صحبت می کند و قیمت ها را تعدیل می کند؛ خودرو را می خرد؛ در مورد مسکن هم این حق برای موجر و مستاجر ایجاد می شود.

گفتنی است، از زمان راه اندازی سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir تاکنون قرارداد اجاره ۱۲۵ هزار و ۱۵۹ واحد در این سامانه توسط موجران و مستاجران و مشاوران املاک به ثبت رسیده که ثبت که ۵۳۶ قرارداد از این تعداد کل از ابتدای فروردین تا ۴ فروردین ۱۴۰۳ ثبت شده است.

بر اساس آنچه هادی عباسی‌اصل معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: از ابتدای امسال تمامی قراردادهای اجاره برای دریافت کدرهگیری رایگان صرفا در سامانه خودنویس ثبت می‌شوند. دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس هم توسط مشاوران املاک و هم خود مردم به عنوان متعاملین به صورت رایگان امکان پذیر است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده ثبت مبایعه‌نامه نیز امسال به سامانه خودنویس منتقل می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق موجب به رخ کشیده شدن اقتدار و انسجام جمهوری اسلامی ایران شد
  • تاکید شهدا بر «ولایت مداری» است
  • هزینه اضافی به بنگاه ممنوع؛ حق انتخاب با مشتری است سامانه خودنویس یا مشاور املاک؟
  • ۲۰ هزار دانش آموز چهارمحال و بختیاری متقاضی شرکت در بزرگترین ماراتن علمی کشور
  • هوش مصنوعی: دوران گذار از مزیت به ضرورت
  • وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار اصلاح می شود
  • بایدن: اسرائیل و اوکراین برای دفاع از خودشان به ما وابسته‌اند
  • رقابت اسرائیل و اوکراین برای جلب توجه غرب در نشست سران اروپا
  • معرفی کارگاه تولیدی انواع هاردباکس آماده و اختصاصی
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟