Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، حسینی گفت: سنگ‌نگاره‌ها يا هنرهای صخره‌ای، کهن‌ترين آثار تاريخي و هنري به‌جای‌مانده از بشر هستند. به تعبيري بستر به وجود آمدن خط، زبان، حروف رمزي، تبادل پيام، تاريخ، هنر و فرهنگ از سنگ‌نگاره‌هاست و می‌توان گفت از بهترين ابزارهاي رمزگشايي ما قبل تاريخ هستند که برای نسل‌های امروزی مدخلی از معما و سوالات متعدد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید محمد حسینی افزود: استان مرکزی از حیث ثبت ملی سنگ‌نگاره‌ها در کشور رتبه نخست را دارد و حداقل 200 نقطه در سراسر استان شناسایی شده که از این مجموع 21 مجموعه سنگ‌نگاره به ثبت آثار ملی رسیده است که شامل سنگ‌نگاره‌ها و منظر فرهنگی تیمره، رودباران، قشلاق جیریا، گاوجلو، دره‌ملا، زلغر، یازیلی‌چای، جوباده، خوگان، دره‌کنده‌ها، قارادره، قلعه‌داغ، دره‌پهنه، قلاع سنگی، کوه چراغچی، کوه سیاه، کوه قالاخلی، کوه لره، قالهر و داش دره است. در سال 97 چند سنگ نگاره دیگر نیز به ثبت آثار ملی خواهد رسید.
وی اظهار داشت: اداره کل 3 برنامه مجزا را برای این مجموعه‌ها در نظر گرفته که نخستین هدف شناسایی این آثار، سپس ثبت ملی و در نهایت حفاظت از آن‌هاست که خوشبختانه در 2 مورد اول بسیار موفق بوده‌ایم اما در مقوله حفاظت به اعتبارات ویژه‌ای نیازمندیم که همکاری نمایندگان مجلس، استاندار محترم و دیگر مسوولین را می‌طلبد تا به کلکسیونی جامع از گردشگری حول محور سنگ‌نگاره‌ها تبدیل شویم. در حال حاضر مهم‌ترین محدوده سنگ‌نگاره متعلق به تیمره شهرستان خمین است که ادره کل در حال پیگیری ایجاد یک پایگاه میراث فرهنگی در این محوطه است تا به این طریق بتوانیم با حضور دائمی نیرو‌ها در این محوطه از دست‌اندازی‌ها و تخریب‌های احتمالی پیشگیری کنیم. خوشبختانه تعیین حریم و عرصه محوطه تاریخی تیمره در حال انجام است و به زودی به نتیجه خواهد رسید که این امر می‌تواند در حفظ این اثر ارزشمند تاثیر بسزایی داشته باشد چرا که سنگ‌نگاره‌های تیمره به عنوان مهم‌‌ترین و کامل‌‌ترین مجموعه سنگ‌نگاره‌های کشور؛ میراث بشری ارزشمندی از چندین هزار سال پیش را در خود جای داده‌ است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی سنگ نگاره ها میراث فرهنگی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۷۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • تحولات جامعه به دست معلمان رقم می‌خورد
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • کانون «نگاره و سینما» در دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود