Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش بانک مرکزی فهرست شرکت های واردکننده خودرو که دریافت کننده ارز دولتی بودند را منتشر کرد. در این فهرست، نام چند شرکت واردکننده خودرو به چشم می خورد که ناشناس هستند. در جستجوهای انجام شده هیچ اثری از این شرکت ها در واردات خودرو در گذشته دیده نمی شود و عمر تاسیس این شرکت ها نهایتاً به سه سال می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت ها موفق شده اند از سامانه نیما ارز دولتی دریافت کنند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»، بعد از مشخص شدن سوءاستفاده برخی شرکت ها از ارز دولتی، رئیس جمهور روحانی دستور داد تا فهرست شرکت های دریافت کننده ارز دولتی منتشر شود. در همین راستا، بانک مرکزی چندی پیش فهرست شرکت های واردکننده خودرو دریافت کننده ارز دولتی را منتشر کرد. در این فهرست، 21 شرکت موفق شده بودند 121 میلیون یورو ارز دولتی از سامانه نیما و بانک مرکزی دریافت کنند. با نگاهی به فهرست، برخی شرکت های واردکننده خودرو به چشم می خورد که ناشناس هستند و جستجوها نشان می دهد که این شرکت ها در گذشته فعالیت آنچنانی در واردات خودرو نداشته اند.

این شرکت ها عبارتند از نادران کار موتور، نوشه تجارت سپهر، بازرگانی ایمن تجارت جام جم، آپام خودروی اروند، آژمان نگین کارا و ملینا تجارت آرکا.

شرکت نادران کار موتور موفق شده است از سامانه نیما 743 هزار یورو دولتی برای واردات خودرو با حجم موتور 2001 تا 2500 سی سی (بنزینی) دریافت نماید. هنگامی که نام این شرکت را در سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور جستجو کنید مشخص خواهد شد که این شرکت در تاریخ 5 اسفند 94 تاسیس و با شماره 487906 به ثبت رسیده است. محل اقامت قانونی این شرکت استان تهران ذکر شده است. این تنها اطلاعاتی است که از این شرکت موجود می باشد و در سامانه یکپارچه سازی پایگاه آگهی های قانونی، هیچ گونه آگهی از این شرکت به چشم نمی خورد! جستجوهای اینترنتی پیرامون این شرکت نیز راه به جایی نبرد.

شرکت نوشه تجارت سپهر نیز توانسته است از سامانه نیما 55 هزار و 260 یورو دولتی برای واردات خودرو با حجم موتور تا 1500 سی سی (بنزینی) دریافت کند. جستجو در سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور ما را به دو نتیجه رساند. گویا نوشه تجارت سپهر دارای دو شعبه می باشد که یکی در استان تهران است و دیگری در شهر گز استان اصفهان. این شرکت در 16 بهمن 1393 به شماره ثبت 488386 به ثبت رسیده است و تاریخ تاسیس شعبه شهر گز 28 مهر ماه 1395 ذکر شده است. شعبه شهر گز این شرکت، دارای یک سایت می باشد و در این سایت ادعا شده است که شرکت نوشه تجارت سپهر در کار واردات مستقیم خودرو است. این موارد تنها اطلاعات موجود از این شرکت می باشد.

شرکت بازرگانی ایمن تجارت جام جم هم که در روزهای گذشته سروصدای زیادی به پا کرد و عده ای مدعی شدند این شرکت وابسته به صدا و سیماست، موفق شده است از سامانه نیما یک میلیون و 12 هزار و 200 یورو ارز دولتی برای واردات خودروهای هیبریدی دریافت کند. صدا و سیما اعلام کرده است که این شرکت متعلق به صندوق بازنشستگی کارکنان صدا و سیما است و این صندوق به کارکنان و بازنشستگان سازمان و صدا و سیما تعلق دارد و مطابق با اساسنامه و شرح وظایف محوله مانند سایر صندوق های بازنشستگی کشور به فعالیت های اقتصادی برای تامین حقوق بازنشستگان این نهاد اقدام می کند. این شرکت در تاریخ 30 دی ماه 1393 به شماره 466888 به ثبت رسیده است. محل اقامت قانونی این شرکت استان تهران عنوان شده است.

شرکت آپام خودروی اروند طبق اطلاعات موجود، شرکتی در استان تهران می باشد که در تاریخ 4 دی ماه 1395 به شماره ثبت 502895 به ثبت رسیده است و توانسته از سامانه نیما 658 هزار و 300 یورو ارز دولتی برای واردات خودرو با حجم موتور تا 1500 سی سی (بنزین/هیبرید) دریافت کند.

شرکت آژمان نگین کارا در مجموع 231 هزار و 400 یورو ارز دولتی از سامانه نیما برای واردات خودرو دریافت نموده است. این شرکت در تاریخ 18 اردیبهشت 1396 تاسیس شده است و شماره ثبت آن 46318 می باشد. محل اقامت قانونی این شرکت، استان فارس شهرستان شیراز ذکر شده است.  

آخرین شرکت ناشناس در این فهرست، ملینا تجارت آرکا است که توانسته 181 هزار و 600 یورو ارز دولتی از سامانه نیما برای واردات خودرو دریافت نماید. تاریخ تاسیس این شرکت 29 اردیبهشت 1395 می باشد و شماره ثبت آن 492069 عنوان شده است. محل اقامت قانونی این شرکت هم استان تهران ذکر شده است.

در مجموع این شش شرکت ناشناس در فهرست توانسته اند، یک میلیون و 869 هزار و 560 یورو ارز دولتی برای واردات خودرو دریافت نمایند. نهادهای نظارتی باید پیگیر این شش شرکت باشند چرا که عملاً اطلاعات آنچنانی از این شرکت ها در دست نیست و مشکوک به نظر می رسند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بانک مرکزی دلار ۴۲۰۰ تومانی واردات خودرو واردکنندگان خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی