Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌های کشورمان گفت: مسئولیت مستقیم هر گونه ناامنی برای دانشمندان هسته‌ای متوجه دولت آقای روحانی و شورای عالی امنیت ملی است.

گلرو مفرد دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌های کشورمان گفت: متاسفانه شاهد این هستیم که یک اشتباه تاریخی و بسیار بد توسط مسئولان کشوری و شورای عالی امنیت ملی دوباره در حال تکرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اجازه دادن به بازرسان آژانس اتمی برای بازدید از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها اتفاق تلخی است که پیش از این موجب شهادت تعدادی از دانشمندان کشورمان شد، چون بازرسان آژانس در پوشش بازرس اقدام به جاسوسی کرده اطلاعات بدست آمده را در اختیار سرویس‌های جاسوسی اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و اسرائیل قرار می‌دهند..

گلرومفرد افزود: اکنون نیز شاهدیم که با دستور شورای عالی امنیت ملی بازرسی از مراکز علمی و دانشگاهی کشورمان توسط بازرسان آژانس در حال تکرار است و این در حالی است که نیرو‌های انتظامی و مسلح کشورمان بدون مجوز رئیس دانشگاه حق ورود به دانشگاه را ندارند، اما بازرسان آژانس که جاسوسی آن‌ها محرز است راحت و بدون هیچ دردسری از مراکز تحقیقاتی بازرسی می‌کنند با این وجود هم وقتی بازرسی‌های محرمانه آژانس رسانه‌ای می‌شود به این نیز اعتراض کرده و با پیگیری‌های وزارت ارشاد در جهت بایکوت خبر حرکت می‌کنند به گونه‌ای که روی این موضوع سرپوش بگذارند. بدون شک این گونه اقدامات منافع ملی و امنیت ملی کشور را به خطر می‌اندازند.

وی اظهار کرد: بدون شک مسئولیت مستقیم ناامنی‌ها و اتفاقات غیر منتظره مثل شهادت دانشمندان هسته‌ای بر عهده شورای عالی امنیت ملی و دولت آقای روحانی است.

وی افزود: چند روز پیش هم در نامه‌ای به دبیر شورای عالی امنیت ملی گوشزد کردیم که اگر این رفتار‌ها از شورای عالی امنیت ملی ادامه پیدا کند جنبش دانشجویی به صورت آتش به اختیار و با یک برخورد انقلابی مانع می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دبیر انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل شورای عالی امنیت ملی روحانی بازرسان آژانس بین المللی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۰۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض

کمیسر عالی حقوق بشر با توجه به اعتراضات گسترده دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم غزه و برخورد مقامات امنیتی و قضایی با آن‌ها، گفت که هرگونه محدودیتی برای آزادی بیان باید بر اساس «مشروعیت، ضرورت و تناسب» باشد و بدون تبعیض اعمال شود.

به گزارش ایسنا، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه‌ای گفت که آزادی بیان و حق تجمع مسالمت‌آمیز «از اصول یک جامعه» است، به ویژه وقتی که مانند جنگ غزه مخالفت سرسختانه‌ای بر سر مسائل عمده وجود دارد.

وبگاه سازمان ملل در این باره گزارش داد: فولکر اشاره کرد که در هفته‌های اخیر، هزاران دانشجو در آمریکا به این جنگ اعتراض کرده‌اند و تظاهرات زیادی بدون پیشامد حادثه‌ای برگزار شد. اما صدها مورد بازداشت نیز پس از دخالت نیروهای امنیتی در محوطه برخی دانشگاه‌ها انجام شد. بسیاری از آن‌ها بعدا آزاد شدند اما برخی دیگر هنوز با اتهامات یا مجازات آکادمیک روبه‌رو هستند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: اقدامات مراجع قدرت و مقامات قضایی برای محدود کردن بیان این مسائل باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که فراتر از حد لازم برای حفاظت از حقوق و آزادی دیگران یا اهداف قانونی دیگر، مانند حفظ سلامت یا نظم عمومی نمی‌رود.

بازداشت یک دانشجو در اعتراضات دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم غزه، ۲۴ آوریل ۲۰۲۴، دانشگاه تگزاس، آستین اعلام هم‌بستگی اساتید دانشگاه کلمبیا با دانشجویان معترض آمریکایی، ۲۲ آوریل ۲۰۲۴، نیویورک

این مقام سازمان ملل تاکید کرد که «نگرانم برخی اقدامات قضایی در برخی دانشگاه‌ها با تاثیری که بر جای می‌گذارد، نامتناسب باشد.»

کمیسر عالی حقوق بشر همچنین تاکید کرد که هرگونه عمل و گفتار آشکارا یهودی‌ستیزانه، «به کلی غیرقابل قبول و عمیقا آزاردهنده است.»

او گفت که رفتار و گفتار ضدعربی و ضدفلسطینی نیز به همان اندازه سزاوار سرزنش است.

تورک در ادامه گفت: برانگیختن خشونت یا نفرت بر سر هویت یا دیدگاه‌ها را، چه واقعی و چه فرضی، باید رد شود. ما شاهد آن بوده‌ایم که چنین لفاظی‌های خطرناکی به سرعت می‌تواند منجر به خشونت شود.

او گفت که هرگونه رفتار خشونت‌بار باید به صورت موردی بررسی شود نه با اقداماتی کلی که «دیدگاه‌های تعداد کمی را به نسبت کل معترضان تعمیم می‌دهد.»

دستبند زدن به یک دانشجوی معترض آمریکایی در دانشگاه اموری، ۲۵ آوریل ۲۰۲۴، آتلانتا بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در اعتراضات دانشجویی آمریکا، دانشگاه نیویورک، ۲۲ آوریل ۲۰۲۴، نیویورک

افزون بر این، تورک تاکید کرد: در این‌جا هم مانند هر جای دیگری، واکنش دانشگاه‌ها و مراجع قضایی باید طبق قوانین حقوق بشر باشد و امکان مناظره فعالانه و با حفاظت از حریم امن برای همه باشد.

کمیسر عالی حقوق بشر گفت که هرگونه محدودیتی برای آزادی بیان باید بر اساس «مشروعیت، ضرورت و تناسب» باشد و بدون تبعیض اعمال شود.

تورک افزود: دانشگاه‌های آمریکا در زمینه فعالیت‌های دانشجویی، مناظره‌های جنجالی، آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز پیشینیه‌ای قوی و تاریخی دارند.»

او همچنین بیان کرد: باید واضح باشد که اعمال قانونی مبتنی بر آزادی بیان را نباید با تحریک به خشومنت و نفرت اشتباه گرفت.

انهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • الحوثی: آمریکا به دنبال ادامه نسل‌کشی در غزه است/ جنبش دانشجویی دست واشنگتن را رو کرد
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • دانشگاهی‌ها و نمایندگان درباره جنبش دانشجویی آمریکا چه گفتند؟
  • بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»
  • واکنش رییس سازمان انرژی به شایعه ممنوعیت ورود بازرسان آژانس
  • دانشجوهای آمریکایی در معرض «سرکوب سازمان‌یافته» هستند
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • اسلامی: ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند