Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، جهانگیر حبیبی، معاون حفاظت و بهره‌‌برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران، با تاکید بر اینکه 388 دشت کشور دارای وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است، عنوان کرد: در پی تدوام خشکسالی، افت بارندگی‌ها، تبعات ناشی از کم آبی و بی آبی و... در حال حاضر از میان 609 دشت کشور، 388 دشت دارای وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که از این تعداد 253 دشت کشور دارای وضعیت ممنوعه و 135 دشت دارای وضعیت ممنوعه بحرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌‌برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به وجود 808 هزار حلقه چاه در کشور، ادامه داد: از این بین 487 هزار حلقه چاه مجاز و 321 هزار حلقه مربوط به چاه‌های غیرمجاز است.

حبیبی با اشاره به اینکه سالیانه به طور متوسط 7.5 میلیارد مترمکعب از مخازن آب‌های زیرزمینی دچار اضافه برداشت می‌شوند، ادامه داد: سفره‌های زیرزمینی کشور امروزه با چالش‌های متعددی همچون برداشت بیشتر از ظرفیت آبخوان‌ها، عدم نصب ابزار اندازه‌گیری، گره زدن معیشت و زندگی بخش زیادی از کشاورزان به کشاورزی و برداشت از این منابع محدود، عدم تغذیه کافی آب خوان‌ها به دلیل کاهش بارش‌ها و برداشت‌های بی رویه از آب سطحی، کاهش کیفیت آب به دلیل افت زیاد سطح آبخوان‌ها، وابستگی بالای ۵۵ درصدی مصرف آب کشور به منابع زیرزمینی و... روبه‌رو است.

او با بیان اینکه قرارداد اجرای پایلوت برنامه استقرار مدیریت مشارکتی در چهار دشت نیشابور، رفسنجان، ارسنجان و اسدآباد بسته شده است، تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، پایلوت این برنامه با مشارکت یک موسسه ژاپنی انجام خواهد شد و امیدواریم تا سال 1400 به یک الگوی مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌ برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخش دیگری از سخنان خود به آخرین وضعیت منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به 167 میلیمتر رسیده است که در مقایسه با سال گذشته 28 درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت 31 درصد کاهش داشته است.

حبیبی اضافه کرد: حجم ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون نیز به 24.17 میلیارد مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال گذشته 33 افت داشته است. همچنین در این بازه زمانی آب ذخیره شده در مخازن سدها نیز در مقایسه با سال گذشته کاهش 16 درصدی را به ثبت رسانده و به 24.59 میلیارد مترمکعب رسیده است.

402

آب منابع دشت مدیریت حلقه چاه نخازن آب کشاورزی برداشت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آب منابع دشت مدیریت حلقه چاه کشاورزی برداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فواد غزیعلی اظهار کرد: با هماهنگی‌های درون استانی با محوریت استانداری از ابتدای اردیبهشت امسال، حمل گندم ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی ادامه داد: روزانه ۶۱ هزار تن گندم از خوزستان به سیلو‌های سراسر کشور حمل می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان افزود: با توجه به حساسیت موضوع با فراخوان مالکان خودرو‌های سنگین حمل بار به ویژه در استان خوزستان شاهد رشد خوبی در حمل و نقل بودیم.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

 

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • پیش‌بینی برداشت بالغ بر ۵۷۵ هزار تن‌ گندم آبی در خراسان رضوی
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور