Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-30@02:33:18 GMT

مسئولان همیشه خوابند! / دارو در بحران!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۷۳۱۵۳

مسئولان همیشه خوابند! / دارو در بحران!

رکنا: در حالی که وزارت بهداشت طی دو ماه گذشته خبر از رفع کمبود آمپول ایمونوگلوبین هپاتیت B در کشور داده بود ولی اکنون نه تنها این مشکل هنوز پا برجا است بلکه کارخانه‌ تولید داروی هپاتیت C نیز به دلیل سوء مدیریت تعطیل شده است.

6 مرداد روز جهانی هپاتیت است و کم‌کم به این روز نزدیک می‌شویم روزی که برای توجه هرچه بیشتر به این بیماری و ریشه‌کنی آن در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌های شبکه هپاتیت ایران در این زمینه طی سال‌های گذشته با موفقیت همراه بوده و اقدامات گسترده‌ای در کشور انجام شده است.

بیماری جدی است و خطرناک و به دلیل امکان انتقال آن، تلاش برای کنترل و ریشه‌کنی آن در کشور مد نظر بوده است اما از ابتدای سال 97 شبکه هپاتیت کشور از کند شدن روند ریشه‌کنی و مقابله با هپاتیت خبر داده است که ابتدا کمبود آمپول ایمونوگلوبین مطرح شد، کمبودی که به دلیل آن سید موید علویان، رئیس شبکه هپاتیت، در اردیبهشت‌ماه نامه‌ای به وزیر بهداشت نوشت و خواستار رفع هرچه سریع‌تر این مشکل شد.

هپاتیت B در کمین نوزادان

سید موید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران، در خصوص نایاب شدن آمپول ایمونوگلوبولین اختصاصی هپاتیت B ، گفت: ما از این دریچه به هپاتیت B نگاه می کنیم که در طول 25 سال اخیر، هپاتیت B در کشور کاهش پیدا کرده و دلیل آن هم فعالیت های خوب وزارت بهداشت در تامین واکسن های هپاتیت B برای افراد نیازمند به این واکسن مانند نوزادان، افراد پرخطر، پزشکان، پرستاران و...، است.

وی با عنوان این مطلب که تا امروز واکسن هپاتیت B به 35 میلیون ایرانی تلقیح شده است، تاکید کرد: به همین دلیل شیوع بیماری طی سال های اخیر کاهش داشته است. اما نکته اینجاست که در حدود 2 درصد از زنان باردار در کشور هپاتیت B دارند.

به گفته علویان، مادران بارداری که دارای هپاتیت B هستند، در طول بارداری بیماری به جنین منتقل نمی‌شود، طبق پروتکل های جهانی و پروتکل ایران و همچنین مصوب وزارت بهداشت و شبکه هپاتیت ایران، همه زنان باردار باید از نظر هپاتیت B مورد آزمایش قرار بگیرند. اگر هپاتیت B در زن بارداری مثبت بود، باید در بدو تولد علاوه بر واکسنی که شبکه بهداشت به تمام کودکان تزریق می کند، ایمونوگلوبولین اختصاصی نیز تلقیح شود.

سوء مدیریت علت کمیاب شدن دارو

حالا دو ماه از نامه سید مؤید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران به وزیر بهداشت می‌گذرد ولی گویا مشکل نه تنها رفع نشده بلکه به شدت آن نیز افزوده شده است به طوری که امروز سید موید علویان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از کمبود جدی آمپول ایمونوگلوبین هپاتیت B در کشور خبر داد و گفت:مسئولان در خواب هستند و هنوز بیدار نشده‌اند. مشکلات حوزه ما برطرف نشده است.آمپول ایمونوگولوبین برای مادران باردار بسیار ضروری است که از ابتدای سال نایاب شد. اگر این آمپول وجود نداشته باشد، نوزادی که مادرش هپاتیت B دارد ممکن است تا 10 درصد به بیماری دچار شود.

رئیس شبکه هپاتیت ایران، افزود: تصور کنید مادرِ باردار، هپاتیت B دارد، استرس حاملگی و زایمان دارد، استرس این را دارد که فرزندش مبتلا شود، و در این شرایط این آمپول نیز در دسترس او نباشد.

مشکلات دارویی ناشی از سوءمدیریت است

وی افزود: صنعت دارویی به دلیل مشکل کمبود نقدینگی دچار مشکل شده و شرکت‌ها دریافتی خود را دیر از بیمه‌ها می‌گیرند. داستان تحریم‌ها در این زمینه مطرح نیست و به نظرم همه چیز به سوءمدیریت بازمی‌گردد. واردات مواد اولیه بسیاری از داروها دچار مشکل شده و وزارت بهداشت برنامه منسجمی ندارد این در حالی است که وزیر بهداشت در مراسم رؤسای دانشگاهی اعلام کردند که مسئولین بهداشت و درمان کشور باید به فکر باشند ولی متأسفانه برخی به اهمیت این مسأله واقف نیستند.

تعطیلی کارخانه تولید داروی هپاتیت c

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه کنترل هپاتیت B و ریشه‌کنی هپاتیت C در کشور دچار مشکل شده است، گفت: مواد اولیه برای این داروها دیر به کشور می‌آید و متأسفانه یک کارخانه نیز که تولید داروی هپاتیت C داشت تعطیل شده و تا شش ماه آینده در صورتی که چاره‌ای اندیشیده نشود دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.

علویان تصریح کرد: عدم کنترل هپاتیت B و عدم ریشه‌کنی هپاتیت C و هزینه‌های بیشتر در آینده از جمله عواقب بی‌توجهی به این مسأله است و باید هر چه سریعتر تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود.

وی عنوان کرد: یک میلیون و 400 هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت B شناسایی شده و تا سال 1410 بنا داریم جلوی موارد جدید را بگیریم در مورد هپاتیت C نیز 186 هزار نفر مبتلا هستند که 10 هزار نفر درمان شده و 176 هزار نفر درمان نشده و نیاز به دارو دارند. همچنین تلاش می‌کنیم که سالانه 10 تا 12 هزار نفر مبتلا به هپاتیت C را درمان کنیم ولی اگر دارو نباشد به این موفقیت دست نخواهیم یافت.

وعده‌هایی که محقق نمی‌شود

این درحالی است که در اردیبهشت ماه امسال کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و داروگفت: این دارو در حال برچسب‌گذاری به میزان کمبودهایی که ایجادشده بوده و کار ترخیص آنها به زودی صورت می‌گیرد و اوایل هفته آینده این آمپول در داروخانه‌ها توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه تحولات ارزی سبب تأخیر در ثبت سفارش این دارو شده بود، گفت: کمبود مقطعی بوده و مردم جهت اطلاع از اینکه کدام داروخانه ایمونوگلوبین هپاتیت B را دارد با سامانه 190 تماس بگیرند.

اما اکنون بیش از دو ماه از این گلایه مردمی می‌گذرد ولی هنوز نه تنها اقدامی صورت نگرفته بلکه مشکلات دو چندان شده و علاوه بر آمپول ایمونوگلوبین، تولید داروی هپاتیت c هم با مشکل مواجه شده است که با توجه به عواقب این مسئله باید هرچه سریع‌تر اقدامات و تمهیدات لازم توسط وزارت بهداشت اندیشیده شود.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

چرا ایران پر از امامزاده است؟ + جزییات

استاندار سابق کرمان در دام بی آبرویی گرفتار شد! / واقعیت چیست؟

آخرین خبر از مربی منحرف ورزشی و پسر بچه شیرازی / تعطیلی باشگاه! + عکس

این مرد عادی برای رسیدن به صحن علنی مجلس چه کرد !+ تصویر

پریا 20 ساله مادر بچه دانیال 16 ساله شد!

در اینجا اجساد مرده ها را از صخره ها آویزان می کنند! + عکس عجیب

فاضل به زینب می گفت بدنت را تکه تکه خواهم کرد! / وحشت از شلاق اسب!

بهرام 22 ساله کی بود؟! / پشت دیوارهای باغ جویبار چه گذشت ؟! + عکس

صندلی های تیبا آلوده به خون تازه بود/ کسی تیباسواران فراری را می شناسد؟!

عکس وحشتناک از فرو رفتن دسته ماهیتابه در چشم آشپز + جزییات

جسد دختری در بیابان های دشتستان دفن شده بود!

خانم ورزشکار المپیکی با خون خوک چه کرد!

غوغای رضا صادقی در برج میلاد !

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت موفقیت غذا وزارت بهداشت تولید بیماران کارخانه ماه عکس فیلم ویدیو ها دختر من قتل ایران حوادث زن مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۳۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری