Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آموکسی سیلین، آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت‌های باکتریایی که  در انواع مختلف کپسول، قرص و شربت تجویز می‌شود و یکی از عوارض جانبی آموکسی سیلین بثورات پوستی است.

آموکسی سیلین از مشتقات پنی سیلین است و برخی  مواقع پنی سیلین در افراد باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بثورات آموکسی سیلین بسته به میزان حساسیت فرد به دارو می‌تواند خفیف یا شدید باشد.

این بثورات ممکن است قرمز یا بنفش باشند و در سراسر بدن گسترش یابند، عوارض آموکسی سیلین ممکن است در قالب کهیر و دانه‌های برآمده قرمز یا سفید پوستی ظاهر، همچنین ممکن است در قالب بثورات صاف و قرمز مشاهده شوند.

چه عواملی باعث بروز بثورات آموکسی سیلین می‌شود؟

پزشکان هنوز به طور قطعی نمی‌دانند که چرا مصرف آموکسی سیلین در بعضی افراد منجر به بثورات پوستی می‌شود.

کهیر زدن با مصرف آنتی بیوتیک احتمالا ناشی از واکنش‌های آلرژیک است، با این وجود برخی موارد ایجاد بثورات پوستی ناشی از مصرف آموکسی سیلین هیچ ارتباطی با حساسیت ندارند.

بثورات پوستی ناشی از مصرف آموکسی سیلین در کودکان دختر بیشتر از پسران است همچنین احتمال بثورات پوستی ناشی از مصرف آموکسی سیلین در کودکان مبتلا به بیماری مونو نوکلئوز که مصرف کننده این آنتی بیوتیک هستند، بیشتر است.

بیشتر بخوانید: ۱۲ توصیه و راهکار برای پیشگیری و درمان قارچ‌های پوستی


به همین دلیل این روز‌ها پزشکان برای کودکان مبتلا به مونو نوکلئوز به ندرت آموکسی سیلین تجویز می‌کنند؛ چرا که این بیماری بیش از آنکه باکتریایی باشد، ویروسی است و آن‌ها آموکسی سیلین را در درمان بیماری ویروسی مفید نمی‌دانند.

 بثورات ناشی از آموکسی سیلین چه شکلی هستند؟

نوع بثورات بستگی دارد که آیا فرد در معرض واکنش‌های آلرژیک به آموکسی سیلین بوده است یا خیر.

هر چند این بثورات ممکن است در هر زمان رخ دهد، اما معمولا حدود ۳ تا ۱۰ روز پس از اولین مصرف دارو ظاهر می‌شوند، آن‌ها شبیه به نقاط کوچک، صاف و صورتی هستند که در الگوی متقارن ظاهر می‌شوند.

بثورات مسری نیستند و معمولا پس از ۳ روز از بین می‌روند اما ممکن است ناپدید شدن آن‌ها تا ۶ روز هم طول بکشد.

افرادی که آموکسی سیلین مصرف می‌کنند نیز ممکن است به کهیر هم دچار شوند.

کهیر به صورت برآمدگی قرمز مشاهده می‌شود، دانه‌های کهیر ناگهان ظاهر و سپس از بین می‌روند؛ آنها تغییر مکان می‌دهند و معمولا با خارش فراوان همراه هستند، ممکن است فرد بلافاصله پس از مصرف آموکسی سیلین دچار کهیر شود؛ این نوع کهیر می‌تواند ناشی از آلرژی به پنی سیلین باشد.

بیشتر بخوانید: درمان حساسيت پوستی با 8 گياه دارويی


اگر فرد پس از مصرف آموکسی سیلین دچار کهیر شود، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند زیرا بثورات می‌تواند گسترش یابند و تشدید شوند.

اگر فرد همراه با کهیر دچار مشکلات تنفسی یا تورم شد، بهتر است فورا برای دریافت کمک‌های فوری پزشکی اقدام کند.

بثورات ناشی از مصرف آموکسی سیلین معمولا با قطع مصرف دارو از بین می‌روند.

اگر در کنار بثورات نشانه دیگری وجود نداشته باشد، ممکن است فرد به هیچگونه درمان اضافی نیاز نداشته باشد و بثورات خود به خود از بین بروند.

از آنجا که بثورات می‌تواند نشانه آلرژی باشد، بهتر است به پزشک مراجعه و دارو مصرف شود.

آلرژی به آموکسی سیلین می‌تواند خطرناک باشد و علائم آن به سرعت گسترش یابند.

واکنش آلرژیک به آموکسی سیلین معمولا با تجربه موارد زیر همراه است:

 _کندو‌ها

_ خارش پوست

 _دشواری تنفس

 _تورم لب یا صورت

همچنین اگر فرد دچار تورم یا مشکلات تنفسی شد نیز باید سریعا به پزشک مراجعه کند.

اگر بثورات خارش داشته باشد، دارو‌های ضد آلرژی، می‌تواند به بهبود علائم کمک کند، اگر بعد از برطرف شدن خارش‌ها بثورات ادامه‌دار باشد، پزشک ممکن است یک کرم استروئیدی را تجویز کند تا در صورت لزوم مصرف کنید.

دوز تجویز شده آموکسی سیلین برای بزرگسالان و کودکان بسته به شرایط درمانی آن‌ها متفاوت است؛ به طور کلی، دوز تجویز شده برای یک بزرگسال بیشتر از کودکان است.

آموکسی سیلین معمولا به صورت خوراکی، تزریقی یا تزریق داخل وریدی تجویز می‌شود؛ هر دوی بزرگسال و کودکان می‌توانند بثورات ناشی از مصرف آموکسی سیلین را تجربه کنند.

سایر عوارض جانبی شناخته شده آموکسی سیلین عبارتند از:
_ ادرار تیره

_اسهال یا ناراحتی معده

_ تاول زدن پوست یا پوسته پوسته شدن آن

_احساس خستگی یا ضعف

_سردرد یا سرگیجه

_مشکل خواب

 _تشنج

_ خونریزی غیر معمول یا کبودی

_زرد شدن چشم یا پوست

 _مشکل در نگه داشتن ادرار یا دفع ادرار کمتر از حد معمول

روش درمان بثورات ناشی از آموکسی سیلین

درمان بثورات آموکسی سیلین بستگی به این دارد که آیا بثورات به علت واکنش آلرژیک است یا خیر. در موارد خفیف بدون علائم اضافی، پزشک ممکن است هیچگونه درمانی را تجویز نکند و بثورات نیز چند روز پس از مصرف دارو برطرف شود.

اگر یک فرد دچار کهیر یا موارد دیگری مشابه با واکنش آلرژیک را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. در این صورت ممکن است برای توقف واکنش‌های آلرژیک به درمان‌های دیگری نیز نیاز باشد.

بثورات آموکسی سیلین ممکن است با خارش همراه باشد، در این صورت پزشک برای توقف و بهبود خارش احتمالا دارو تجویز می‌کند. این دارو می‌تواند در قالب پماد یا کرم موضعی یا قرص باشد.

درمان‌های دیگر بثورات ناشی از مصرف آموکسی سیلین عبارتند از:حمام بلغور جو دوسر برای از بین بردن خارش پوست و نوشیدن مقدار زیادی آب برای از بین بردن سمومی که منجر به واکنش بدن شده‌اند.

فردی که به بثورات پوستی ناشی از مصرف آموکسی سیلین دچار می‌شود باید به دستورالعمل‌های پزشک خود عمل کند. اگر بثورات خود به خود از بین برود، پزشک ممکن است به فرد توصیه کند دوره مصرف دارو را به پایان برساند.

اگر علائم بدتر شود یا بثورات با خارش بسیار زیاد همراه باشد، پزشک به احتمال زیاد توصیه می‌کند که فرد از مصرف آموکسی سیلین جلوگیری و به جای آن داروی دیگری را مصرف کند.

انتهای پیام/

علائم بثورات پوستی ناشی از آموکسی سیلین

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۳۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ موردی که همین الان باید از شرشان خلاص شوید! پشیمان نمی‌شوید!

زی‌سان: بی‌نظمی می‌تواند احساس خوبی داشته باشد. اما گاهی اوقات ممکن است باعث پشیمانی شود. مثل زمانی که متوجه می‌شوید دامن چین‌داری که به زحمت تعمیرش کرده بودید، چند ماه بعد دوباره به حالت اول برگشته است.

به گزارش زی‌سان، به طور کلی چیز‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از شر آن‌ها خلاص شوید و دیگر هرگز به آن‌ها فکر نکنید؛ از آشپزخانه گرفته تا کمدتان. در اینجا ۷ چیز را با هم مرور می‌کنیم که می‌توانید همین حالا بدون اینکه بعداً پشیمان شوید، آن‌ها را دور بریزید.

یک/ غذای تاریخ مصرف گذشته

آیا دوست دارید سریع بیمار شوید؟! آن قوطی تن‌ماهی تاریخ مصرف گذشته را باز کنید و برای خود یک میان وعده درست کنید! جدا از خطر جدی معده‌درد، مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته بخش‌های ارزشمندی را در یخچال و کابینت‌های شما اشغال می‌کنند و پیدا کردن آنچه که به دنبال آن هستید را دشوارتر می‌کند. سعی کنید یک جاروی ماهیانه انجام دهید تا از شر هر گونه محصولات غذایی که دیگر خوراکی نیستند خلاص شوید!

پس همین حالا شروع کنید؛ کل آشپزخانه خود را نگاه کنید. تمام قفسه‌های یخچال را بررسی کنید.

+ تفاوت تاریخ انقضا و بهترین زمان مصرف چیست؟

دو/ داروی تاریخ مصرف گذشته

به گزارش زی‌سان، چه چیزی بدتر از این است که با خماری از خواب بیدار شوید و متوجه شوید که ایبوپروفن شما سه سال پیش منقضی شده است؟ در حالی که دارو‌های تاریخ مصرف گذشته ممکن است لزوماً خطرناک نباشند، اما بدون شک تأثیر کمتری روی درمان دارند. فراموش نکنید که دارو‌های موضعی مانند پمادها، مایعاتی مانند شربت سرفه، ویتامین‌ها و مکمل‌ها را نیز بررسی کنید.

سه/ محصولات زیبایی که هرگز استفاده نخواهید کرد

فراموش نکنید که محصولات زیبایی خود را بررسی کنید. هر چیزی که انتظارات شما را برآورده نمی‌کند باید کنار بگذارید. اگر چیزی وجود دارد که می‌توانید برگردانید، سعی کنید پول خود را پس بگیرید.

هر چیزی که تاریخ مصرفش گذشته باشد نیز در این دسته قرار می‌گیرد، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست شود. آیا فکر می‌کنید شمایی که وقتی که مرطوب‌کننده‌تان تازه بود از آن استفاده نمی‌کردید، اکنون که تاریخ مصرف آن تمام شده است از آن استفاده خواهید کرد؟ پاسخ «نه» است.

همین قانون در مورد وسایل بهداشتی که از هتل به خانه می‌آوریم هم صدق می‌کند. بیایید صادق باشیم، شما هرگز از آن صابون کوچک استفاده نخواهید کرد. البته ممکن است بتوانید این چیز‌ها را به جای دیگری اهدا کنید که ممکن است بیشتر مورد قدردانی قرار گیرند.

چهار/ لباس‌هایی که سوراخ و لکه دارند

اگر از پوشیدن این لباس‌ها در خارج از خانه خجالت می‌کشید، چرا می‌خواهید آن را در داخل خانه بپوشید؟ هر چیزی که سوراخ یا لکه دارد باید کنار گذاشته شود. اگر فرسوده یا خراب شده شک نکنید که باید از شر آن خلاص شوید. از این بابت احساس بدی نداشته باشید. در نهایت کمد لباسی خواهید داشت که فقط دارای چیز‌هایی است که در آن بهترین ظاهرتان را دارید. ایده خوبی نیست؟

پنج/ ملحفه و حوله سوراخ دار

چرا هنوز آن حوله‌های فرسوده که از اولین آپارتمان‌تان در دوران دانشگاه مانه را نگه داشته اید؟ اگر هربار که از این چیز‌ها استفاده می‌کنید خجالت می‌کشید، مطمئنا در زندگی به آن‌ها نیاز ندارید. اگر نگران هستید که از این موضوع پشیمان شوید، به خاطر داشته باشید که ممکن است بتوانید ملفحه‌ها و حوله‌ها قدیمی را به یک پناهگاه حیوانات محلی اهدا کنید.

شش/ گجت‌های شکسته یا منسوخ شده

درست است که شما فقط مخلوط کن خود را گاهی بیرون می‌آورید تا گه‌گاهی یک اسموتی درست کنید، اما آیا واقعا فکر می‌کنید دودی که این وسیله وقتی توت فرنگی‌های یخ زده را داخلش ریخته‌اید می‌کند، بی خطر است؟ لطفا خودتان را با یک مخلوط کن جدید پذیرایی کنید و وسیله قدیمی را دور بریزید.

آیا ابزار‌های کوچکتری مانند iPhone  قدیمی‌تان را که احتمالاً دیگر هرگز استفاده نخواهند شد، هنوز دارید؟ اصلا میدانید شارژرش کجاست؟ رها کنید! هم ابزار‌ها را و هم پشیمانی را!

tags # ترفند ، خانه داری سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • ۷ موردی که همین الان باید از شرشان خلاص شوید! پشیمان نمی‌شوید!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند