Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «جنسیت سایکوپات» (روابط نابرابر جنسیتی و روان‌آزاری) نوشته عباس محمدی اصل به تازگی توسط نشر گل‌آذین منتشر و راهی بازار نشر شده است.

لغت سایکوپاتی به معنی روان‌آزای است و فرد سایکوپات به اختلال شخصیتی دچار است. افراد مبتلا به سایکوپاتی به دلیل گرفتارشدن به صفات شخصیتی ناسازگارانه، برابر هرگونه دگرگونی مقاومت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین اشخاصی اغلب گمان می‌کنند دیگران باید تغییر کنند تا با آن‌ها مطابقت داشته باشند. روان‌آزاری ریشه در نابرابری‌های جنسیتی در بستری از فقر، مهاجرت، بی‌سامانی خانوادگی و جرم و ... دارد.

دروغگویی، فرار از مدرسه و خانه، دزدی، دعوا، سوءمصرف مواد مخدر و اعمال غیرقانونی از جمله تجارب بیماران سایکوپاتیک است. این افراد بالینگران جنس مخالف خود را اغلب تحت تاثیر جنبه‌های مبالغه‌آمیز و اغواگرانه شخصیت خودشان قرار می‌دهند اما به چشم بالینگران جنس موافق، ممکن است افرادی فریبکار، پرتوقع، کلاهبردار، دروغگو، غیرقابل اعتماد، ضداخلاق و چرب‌زبان و ... جلوه کنند که گویی رفتار ضداجتماعی‌شان از سر بی‌فکری و بی‌توجهی انجام شده است.

عباس محمدی دکتر و درمانگر بیماری سایکوپاتی است که در کتاب پیش رو به نظریه‌پردازی درباره این بیماران و رفتارهای آن‌ها پرداخته است. کاری که این مولف در کتاب پیش رو انجام داده، تبیین ریشه‌های رفتارهای ضداجتماعی این بیماران در زمینه مسائل خانوادگی و همچنین نارسایی‌های یادگیری و رشد مغزی از مبحث بینارشته‌ای جامعه‌شناسی جنسیت است. لاابالی‌گری جنسی، همسر و کودک‌آزاری، قانون‌شکنی در عین عدم پشیمانی و بی‌وجدانی از جمله اتفاقات شایع در زندگی این بیماران است.

از نظر این مولف که استاد دانشگاه علامه‌ طباطبایی است، تقویت نظریه انتقادی اجتماعی از ترکیب اقتصاد سیاسی با ساحت فرهنگی انسان‌شناسی و به‌ویژه روان‌کاوی برای هرگونه نوسازی تمدن ضروری است. روان‌کاوی آزادی زنان و مردان مستقل و برابر، روی دیگر سکه شرایط عینی کسب آگاهی و عمل انقلابی آنان در اصلاح انطباق‌شان با مقتضیات تمدن مذکر است.

عناوین مختلف این کتاب، پس از مقدمه‌ به این ترتیب‌اند: موضوع اختلالات روانی- اجتماعی، چارچوب نظری، مسئله غریزه و جامعه، اصل واقعیت مذکر، فرد مغلوب، سروری نوع، عصر جهانی‌شدن، فراز و نشیب ذهنی، چالش‌های واقعیت تاریخی، نحوه زندگی پساسرمایه‌داری، تاریخی به بلندای فردا، جمع‌بندی.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

بدین قرار اولین شکل سازماندهی اجتماعی بوجود آمد که همراه شد با چشم‌پوشی از ارضای غریزی و کامیابی از غرایز؛ شناسایی الزامات متقابل؛ ایجاد نهادهای مقدس اعلان‌شده که تخطی از آنها امکان نداشت - لُب کلام، آغاز اخلاق و قانون و البته اخلاق و قانون مذکر در قبال اخلاق و قانون تمدن‌های زن‌محور پیشاتاریخ که تلاشی برای دوغاب کشیدن بر آنها بود.

طغیان علیه پدر، شورش علیه قدرت موجه زیست‌شناختی است و کشتنش نافی نظم ضامن حیات گروه می‌نماید و لذا قاتلین وی این جنایت را علیه خود مرتکب می‌شوند و باید نزد دیگران و خویش توبه کنند؛ زیرا پدر ناظم سکسوالیته معطوف به تولیدمثل بوده و از این حیث کل آحاد تمدن مذکر را آفریده و محافظت نموده است. این سالار ستمگر، پدری است یکپارچه‌ساز سکسوالیته و نظم یا لذت و واقعیت یا عشق و نفرت یا زیست‌شناسی و تاریخ اجتماعی و لذا قتلش مبین تهدید حیات پایدار خود گروه و احیای نیروی لذت پیشاتاریخی است که تمدن مذکر مسخش کرده است. مع‌هذا پسران همچون پدران، ارضا و رفع پایدار و جاودانه نیازهی‌شان را می‌خواهند و در بی‌خبری از مدیریت زنانه پیشاتاریخ می‌کوشند با احیای نظم سلطه برای کنترل لذت به شکلی جدید حافظ گروه گردند. لذا پدر معبودی ارزشمند برجا مانده و پسران گناهکار توبه می‌کنند تا به گناه ادامه دهند و پدران جدید هم سرکوب لذت ضروری برای ساماندهی گروه را تامین سازند.

تبدیل سلطه فردی به جمعی و سرکوب خودخواسته لذت در گروه متضمن گردن‌نهادن آحاد پارادایم مذکر به منهیات و والایش بخشی از نیروی غریزی‌شان در کار است.

این کتاب با ۱۶۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4352668 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: عدالت جنسیتی ادبیات ترجمه کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب بازار نشر گردشگری کتاب دفاع مقدس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نقد کتاب ادبیات کودک و نوجوان تجدید چاپ افغانستان ادبیات داستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۳۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آن که ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • کتاب‌های کارآفرینان که باید قبل از تأسیس استارت‌آپ بخوانند
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید