Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظامیان سعودی که سال‌هاست با دلار‌های نفتی صبح خود را در پادگان‌ها شب می‌کردند، چهار سالی است وارد باتلاق یمن شده‌اند و اکنون و با قدرت‌نمایی نیرو‌های جنبش انصارالله، می‌توان ناتوانی ائتلاف عربی را به‌خوبی در یمن مشاهده کرد.

سرویس بین الملل فردا: با حملات پهپادی و موشکی دو روز اخیر جنبش انصارالله به پالایشگاه نفتی آرامکو و فرودگاه جیزان عربستان، بیش از پیش ناکارآمدی سیستم‌های دفاعی سعودی‌ها به‌ویژه در مقابل حملات موشکی مشخص شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آمریکایی‌ها پیشتر در گزارش‌های خود ساختار نظامی عربستان را با بودجه هنگفتی که در اختیار دارند و تسلیحاتی که دریافت می‌کنند، جزو ۱۰ قدرت نظامی جهان قلمداد می‌کردند.

پایگاه خبری العربی‌الجدید در گزارشی می‌نویسد: «عربستان و امارات که از خریداران عمده سلاح‌های آمریکا هستند، چهار سالی است وارد جنگ با یمن شده‌اند، کشوری که از فقیرترین کشور‌های جهان به‌شمار می‌رود. باوجود این، آنجا تبدیل به باتلاقی شده است که بعید به نظر می‌آید به این زودی‌ها بتوانند از آنجا خارج شوند.»

باوجود فقیر بودن این کشور، نیرو‌هایی انقلابی همچون جنبش انصارالله هستند که با مقاومتی جانانه توانسته‌اند نقشه‌های شوم ائتلاف عربی را بخوانند و آن را نقش بر آب کنند. روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی درباره تقابل نیرو‌های مقاومت یمن با ارتش‌های تا بن‌دندان مسلح عربستان و امارات می‌نویسد: «ارتش‌های عربستان و امارات جزو پول‌دارترین نیرو‌های نظامی جهان به‌شمار می‌روند. تنها بودجه نظامی عربستان در سال ۲۰۱۷ از روسیه نیز فراتر رفته است، روس‌هایی که سومین بودجه نظامی را در جهان معادل ۶۹.۴ میلیارد دلار به خود اختصاص داده‌اند. با وجود این، مشکلات و محدودیت‌های نظامی سعودی‌ها باعث شده است تا آن‌ها با در دست داشتن بودجه هنگفت و خرید‌های سرسام‌آور تجهیزات نظامی در یمن ناکام بمانند.»

از سوی دیگر سال‌هاست که عربستان وارد یک جنگ گسترده منطقه‌ای نشده و همین موضوع باعث شده است تا نظامیان سعودی که با پول و دلار‌های نفتی صبح خود را در پادگان‌ها شب می‌کردند، اسیر یک بی‌تجربگی مفرص نظامی شوند و نتوانند و بهتر اینکه بگوییم ندانند از ورود به جنگ یمن چه می‌خواهند. به باور تحلیلگران ارشد منطقه‌ای، سعودی‌هایی که از سال ۱۹۹۱ تاکنون حتی در جنگ کوچک شرکت نکردند، نمی‌توانند با نیرو‌های انصاراللهی تقابل نظامی داشته باشند که در پیشینه خود تجربه چند دهه جنگ چریکی و پارتیزانی را دارند.

عربستان و امارات در هفته‌های اخیر در تلاش مذبوحانه‌ای به‌دنبال تصرف شهر بندری حدیده واقع در غرب یمن هستند، تلاشی که اکنون به بن بست خورده است. نیرو‌های انصارالله در مقابل این گستاخی، موشک‌های خود را روانه شهر اقتصادی جیزان عربستان کردند، شهری که شرکت نفتی آرامکو در آن قرار دارد.

در ارتش عربستان یک ساختار عملیاتی به‌شدت بسته وجود دارد که در آن فرماندهی و وفاداری از بالا به پایین معنا می‌یابد. در این ساختار، شاهزاده‌ها و خاندان سلطنتی خدمت سربازی ندارند که این خود نوعی بی‌عدالتی در جامعه به‌شمار می‌رود. در چنین ساختاری است که محمد بن‌سلمان از سوی پدرش به‌عنوان ولیعهد عربستان انتخاب می‌شود. این شاهزاده که وزیر دفاع نیز هست اکنون همه اعتبار و آبرویش را بر سر جنگ یمن گذاشته و مدعی است که می‌خواهد جلوی نفوذ ایران را در غرب آسیا بگیرد، موضوعی که به ظاهر موجودیت حکام عرب را به خطر انداخته است.

باوجود این، بن‌سلمان نگران تلفات جنگ در یمن است و در چهار سال جنگ، هیچ آمار رسمی از تلفات نظامیان سعودی منتشر نکرده است. در نهایت اینکه با قدرت‌نمایی نیرو‌های جنبش انصارالله، اکنون می‌توان ناتوانی ائتلاف عربی را به‌خوبی در یمن مشاهده کرد، موضوعی که دو عامل اصلی دارد؛ نخست، اینکه انصارالله در موقعیت بسیار خوبی برای مقابله با نیرو‌های خارجی قرار گرفته است و دوم، اینکه باوجود همه تلاش‌ها و همکاری‌های گسترده میان امارات و عربستان در عرصه جنگ یمن، نظامیان سعودی دچار نوعی ناکارآمدی سیستماتیک شده‌اند.

روی هم رفته عربستان و امارات زمانی که وارد جنگ یمن شدند، هرگز فکر نمی‌کردند روزی فرارسد که نتوانند خود را از باتلاق این جنگ نجات دهند و در آن دست و پا بزنند و جنگ یمن ثروت این دو کشور نفت‌خیر را نابود کرده است. امارات و عربستان معتقد بودند تنها در چند هفته می‌توانند یمنی‌ها را تسلیم خود کنند، ولی بعد از گذشته سه سال عربستان بیش از ۱۰۰ هزار حمله انجام داده و هزینه‌های نظامی‌اش به چند میلیارد رسیده است. این حملات نتیجه‌ای که نداشته هیچ، باعث ویرانی بیشتر و کشته شدن هزاران یمنی شده است و مشاهده می‌کنیم که یمنی‌ها همچنان مقاوم در مقابلشان ایستاده‌اند.

منبع: آنا لینک کوتاه خبر: farda.fr/003YLh

منبع: فردا

کلیدواژه: عربستان امارات ناکار آمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "علی اکبر محرابیان" در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در جنوب شرق کشور سریلانکا که با حضور رؤسای جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد، گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ایران جز ۴ کشور نخست دنیا در سدهای درحال ساخت و نوآوری در سدسازی است و نیز بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های مدرن آبیاری و زهکشی است.

وزیر نیرو ادامه داد: در سال‌های گذشته ایران در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شده است بیش از ۹۵ درصد نیازهای خود را از داخل کشور تأمین کند و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صدها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کشور ایران ساخته شده است.

محرابیان بیان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سال‌های گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: به عنوان نمونه از جمله پروژه‌هایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهره‌برداری رسیده است، می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد و نیز در حال حاضر پروژه سد راغون که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب است، توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

محرابیان در ارتباط با توان مهندسی ایران در صنعت برق نیز بیان کرد: در بخش برق بر اساس آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی ایران در حوزه تولید برق حرارتی جز ۱۰ کشور اول جهان است و در بخش نیروگاه‌های برق آبی نیز به همت متخصصان داخلی، ایران جز کشورهای برتر جهان شناخته می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه می‌توان عرصه‌های فنی و اقتصادی را به عنوان انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشورها و ملت‌ها قلمداد کرد، ادامه داد: در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها در عرصه بین‌الملل و همکاری آن‌ها در حوزه‌های فنی و مهندسی می‌توانیم به توسعه صلح و دوستی در جهان دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در کشور سریلانکا گفت: امروز در کشور سریلانکا گرد هم آمده‌ایم تا یکی از دستاوردهای مهم اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را که با توان و تخصص مهندسان ایرانی اجرایی شد، به صورت رسمی به بهره برداری برسانیم.

محرابیان در همین خصوص گفت: طرح چند منظوره اوما اویا که توسط شرکت ایرانی فراب احداث شده است هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهره برداری است، یک پروژه پیچیده بود که از جمله اهداف احداث آن می‌توان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضه‌ای آب، تأمین آب شرب بخشی از مردم و تأمین آب برای ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر از مردم خوب و مهربان کشور سریلانکا به صورت مستقیم اشتغالزایی شد و در کنار آن در عملیات ساخت این پروژه رکوردهای ویژه‌ای در زمینه حفر تونل‌ها، نصب عمیق‌ترین نیروگاه برق آبی در عمق ۷۰۰ متری زمین و تعبیه شفت ۶۱۸ متری و نیز احداث تونل عمودی برای هدایت آب روی توربین‌ها اشاره کرد.

محرابیان افزود: هر کدام از این اقدامات اگر جز نخستین‌ها در جهان نباشد، به طور قطع درعرصه فنی و اجرایی در زمره پروژه‌های عظیم و برجسته جهان قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از زحمات متخصصان ایرانی و سریلانکایی به منظور تحقق این عملیات پیچیده، اظهار داشت: اجرای موفق پروژه چند منظوره اومااویا می‌تواند مقدمه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و سریلانکا در سایر پروژه‌های مشابه دیگر باشد.
وزیر نیرو همچنین گفت: لازم میدانم از مواضع مثبت و به حق دولت سریلانکا درباره تهاجم رژیم اشغالگر و کودک‌کش صهیونیستی به غزه و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق تشکر و قدردانی ویژه کنم.

کد خبر 6087450 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • انصارالله یک کشتی اسرائیلی را در خلیج عدن هدف قرار داد
  • حمله پهپادی و موشکی نیرو‌های مسلح یمن به اهداف اسرائیلی
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • این ستاره استقلالی را منچسترسیتی می‌خواست!
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • نقش مهم «سردار سلیمانی» در تقویت توان موشکی مقاومت
  • دستاوردسازی خیالی با بمباران رفح