Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@11:45:06 GMT

مشروطه‌خواهی در تبریز، هویت اسلامی و ایرانی دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۷۶۱۳۹

مشروطه‌خواهی در تبریز، هویت اسلامی و ایرانی دارد

رئیس همایش بین‌المللی تبریز و انقلاب مشروطه با بیان اینکه مشروطه‌خواهی در تبریز، هویت اسلامی و ایرانی دارد، گفت: شاید در جریان مشروطه برخی از افراد تحت‌تاثیر افکار بلشویکی و عثمانی بوده باشند، اما هویت اصلی مشروطه‌خواهی در تبریز، اسلامی و ایرانی بوده است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، عزیز جوانپور در نشست خبری همایش بین‌المللی تبریز در انقلاب مشروطه با اشاره به اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در راستای پرداخت به نقش تبریز در انقلاب مشروطه، اظهار کرد: دانشگاه‌ آزاد اسلامی سال‌هاست که بر روی این موضوع کار می‌کند و در بازه‌های زمانی مختلف همایش‌هایی در این رابطه برگزار کرده است، امسال نیز تقارن با تبریز ۲۰۱۸، اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این همایش علمی و تخصصی بوده و به شکل بین‌المللی با حضور پژوهشگرانی از کشورهای منطقه، برگزار می‌شود، افزود: محققان و پژوهشگران کشور در این همایش حضور خواهند داشت.

حضور قهرمانانی چون ستارخان و باقرخان و علمای مشروطه‌خواه در تبریز، جایگاه ویژه این کهن‌شهر را در انقلاب مشروطه نشان می‌دهد

جوانپور با بیان این‌که همه تلاش این همایش در راستای برجسته و نمایان کردن نقش تبریز در پیروزی انقلاب مشروطه است، یادآور شد: محورهای پیش‌بینی شده نیز عمدتاً با محوریت تبریز است؛ چراکه معتقدیم تبریز خاستگاه اصلی مشروطه بوده و در توسعه و پیروزی آن نقش مهمی دارد.

وی با تاکید بر این‌که هرچند تمامی شهرهای کشور در انقلاب مشروطه نقش داشتند، اما تبریز به عنوان شهری پیشگام و هدایتگر در جریان مشروطه، قطعا نقش پررنگی در پیروزی آن دارد، گفت: حضور قهرمانانی چون ستارخان و باقرخان و علمای مشروطه‌خواه در تبریز، جایگاه ویژه این کهن‌شهر را در انقلاب مشروطه نشان می‌دهد.

جوانپور با بیان این‌که انقلاب مشروطه در تاریخ معاصر ایران از جمله تحولات عظیم بوده و توانست سرنوشت ملت ایران را تغییر دهد، متذکر شد: معتقدیم که تبریز همواره در طول تاریخ اثرگذار، پیشرو و پیشگام بوده و در پیروزی انقلاب اسلامی نیز توانست موثر واقع شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه معرفی شهر تبریز و نقش تاریخی آن از منظر علمی و پژوهشی از اهداف این همایش بین‌المللی در تقارن با تبریز ۲۰۱۸ است، افزود: کمیته علمی این همایش با مشارکت دانشگاه‌های مختلف استان شکل گرفته و جهاد دانشگاهی و سازمان بسیج فرهنگیان استان نیز در این رابطه حضور فعالی داشته و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهند.

رئیس همایش بین‌المللی تبریز و انقلاب مشروطه به حضور میهمانان داخلی و خارجی در این همایش اشاره کرد و افزود: دکتر ولایتی نیر قول مساعد داده‌اند که در صورت حضورشان در کشور در این همایش شرکت می‌کنند.

رئیس واحد تبریز دانشگاه آزاد سخنان و دیدگاه‌هایی مبنی بر سکولار خواندن مشروطه‌خواهی در تبریز را مردود خواند و گفت: از منظر ما چنین دیدگاهی قابل قبول نبوده و حضور علمای دینی بیانگر آن است که انقلاب مشروطه در تبریز بر مبنای حرکتی دینی و ملی بوده است.

جوانپور با بیان اینکه انقلاب مشروطه یک هویت اصلی دارد و هرگز جدا از جریان مشروطه‌خواهی کشور نبود، گفت: مردم تبریز و آذربایجان در جریان انقلاب مشروطه با فرمان علمای دینی به صحنه آمده و ایستادند؛ قیام ۲۹ بهمن تبریز نیز که با هدایت روحانیت بود، بر دینی بودن حرکت‌های مردمی و آزادی‌خواهانه‌ی تبریز صحه می‌گذارد.

وی با بیان اینکه این همایش با همکاری اداره کل آموزش و پروش استان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: با اساتید تاریخ مدارس سراسر استان در این رابطه جلساتی برگزار کردیم و محتوای علمی همایش در مدارس و بین دانش‌آموزان نیز پیاده می‌شود تا در این رابطه همپای دانشگاه بتوانند قدم‌های استوارتری بردارند.

این مسئول با بیان این‌که نفود انگلستان بعد از پیروزی انقلاب مشروطه آن را منحرف می‌کند، افزود: همواره همه انقلاب‌ها شاهد نفوذ بیگانگان جهت منحرف کردن بوده‌اند حتی در انقلاب اسلامی ایران نیز چنین نفوذهایی اعمال شد اما هوشیاری امام راحل و مردم مانع از نفود بیگانگان به انقلاب شد.

رئیس همایش بین‌المللی تبریز و انقلاب مشروطه با بیان اینکه نفود همچنان ادامه دارد و بارقه‌های نفود را همواره می‌بینیم و به اشکال مختلف استارت آن زده شده است، افزود: باید همواره مراقب توطئه‌ دشمنان باشیم.

منبع: ایسنا

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۶۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم

علی زارعان: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من ستون خیمه هویت ایرانی شعر است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-سید رضا میرجعفری، علی زارعان تهیه‌کننده برنامه «سرزمین شعر» در گفت‌وگویی با دانشجو پیرامون وجه تمایز این برنامه با مجموعه‌های مشابه گفت: من برنامه‌هایی که در حوزه شعر هستند را به 3 دسته تقسیم می‌کنم: برنامه‌های برای شعر، برنامه‌های درباره شعر و برنامه‌های به بهانه شعر. این تقسیم بندی به قضاوت درست ما در مورد برنامه‌های تلوزیونی پیرامون شعر، کمک می‌کند.

وی ادامه داد: برنامه‌های به بهانه شعر، برنامه‌هایی هستند که برای مثال در کنار جشنی، از یک شاعر نیز دعوت می‌شود. برنامه‌های درباره شعر، برنامه‌هایی مثل تفسیر مثنوی در شبکه 4 هستند. اما «برای شعر»، موضوع مغفولی بوده است. مخاطبان مشتاق این سبک از برنامه بوده‌اند اما رسانه هنوز به قالبی نرسیده بود که طبق آن بتواند یک شاکله منظم و تکرارپذیر را برای مخاطب ایجاد کند.

زارعان خاطرنشان کرد: این سبک از برنامه‌ها در طول این این 45 سال به ندرت وجود داشت. کاری که فقط برای شعر باشد را می‌توان در برنامه «قندپهلو» دید که آن هم فقط در دایره شعر طنز است.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» اظهار داشت: برنامه ما ابتدا در شورای عالی شعر وزارت ارشاد مطرح شده بود و ما به یک طرح کلی از «سرزمین شعر» رسیده بودیم. «سرزمین شعر» یک برنامه استعدادیابی نیست اما از ساختار تَلِنت برخوردار است و ما به این جمع بندی رسیده بودیم که چنین فرمی، می‌تواند مقبول و فرآیند ساز باشد.

-چه عواملی باعث شد تا سیار به عنوان مجری انتخاب شود؟

زارعان در پاسخ به سوال دانشجو در مورد علت انتخاب محمدمهدی سیار به عنوان مجری این برنامه گفت: اگر می‌خواستیم برنامه‌ای بسازیم که در حوزه شعر و ادبیات بوده و میزان سرگرمی آن محدود باشد و بتوانیم با آن به هدف نهایی که حمایت از شعر معاصر و تغییر سلیقه مخاطب نسبت به آن است، برسیم، لازم بود که فردی مولف را انتخاب کنیم.

وی افزود: آقای سیار ابتدا در مقابل اینکه اجرا کنند، مقاومت داشتند اما با قبول کردن این پیشنهاد، شاهد هستیم که با گذشت 30 قسمت از برنامه، به یک پختگی در اجرا رسیدند و می‌توان گفت در آخرین برنامه‌ها، ما به یک کشف جدید در حوزه اجرا هم رسیدیم.

زارعان همچنین پیرامون چرایی انتخاب علیرضا افتخاری برای حضور در این برنامه توضیح داد: مناسب‌خوانی از سنت‌های قدیمی و تاریخی شعرخوانی بوده که شاعر یک فرد را با خود در محفل شعر برای خوب خواندن شعر به اشکال مختلف از جمله آوازخوانی همراه می‌کرد.

وی ادامه داد: ما به این نتیجه رسیدیم که در فضای برنامه سرزمین شعر به فردی نیاز داریم که فضای کلماتی شعرخوانی ما را تلطیف کند و آوازخوانی را هم به برنامه اضافه کند و برای این هدف بود که شاعر شنیدنی را دیدنی کنیم.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» گفت: علیرضا افتخاری با اشتیاق زیاد در این برنامه حاضر شد و باعث گرمی برنامه سرزمین شعر شد. از نظر من حضور آقای افتخاری، یک افتخار برای برنامه «سرزمین شعر» بود.

زارعان همچنین اشاره کرد که فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» اوایل تابستان از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.

-چه کنیم که حوزه شعر چه در فضای مجازی و چه در رسانه ملی بیشتر جریان ساز شود؟

وی در پاسخ به سوال دانشجو گفت: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من، ستون خیمه هویت ایرانی شعر است. اگر این واقعیت انکار ناپذیر را قبول کنیم، هرچقدر که برای شعر ارزش قائل شویم، به هویت خود ارزش داده‌ایم.

زارعان اظهار داشت: اگر می‌خواهیم جامعه جوان و نوجوان کشور را هویت‌مند سازیم، هر اندازه که روی حوزه شعر سرمایه گذاری کنیم، کم گذاشته‌ایم.

وی در مورد پیشنهادات خود در این حوزه نیز در پایان توضیح داد: پیشنهاد من این است که کسانی که در سایر حوزه‌ها مشغول هستند، از این فرآیند حمایت کنند. همین حالا هم «سرزمین شعر» با حمایت همراه اول روی آنتن مانده است. اگر این حمایت‌ها قطع شود، طبیعتا افت خواهد کرد.

پیشنهاد دوم من این است که بیایند دنباله زنجیره ارزش محتوایی را پیش ببرند. اگر شب شعرها و جمع‌های شاعرانه و ناشران با «سرزمین شعر» همراهی کنند، قطعا این برنامه نیز مشتاقانه با آ‌ن‌ها همراهی خواهد کرد و این فرآیند تک محور رسانه، به فرآیندی چند محور تبدیل خواهد شد.

اگر بتوانیم زنجیره ارزش افزوده را تکمیل کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که نسل آینده از شعر معاصر ایران، بهره‌مند‌تر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • زاهدان میزبان گردهمایی کشوری مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم
  • زاهدان میزبان گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد
  • تجهیز ۲۸ بخشداری آذربایجان‌شرقی به فیبرنوری
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه