Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازارهای بورس و فرابورس در سی امین روز تیرماه کم تعداد تر از روزهای قبل بود و شامل 14 توقف و 5 بازگشایی بود.

اقتصاد آنلاین - محمد امین خدابخش؛ بورس و فرابورس یک روز مانده به آخرین روز تیرماه 97 را در حالی به اتمام رساندند که شاخص کل بورس 518.84 واحد خود را بالا کشید. در این روز در مجموع پیام های ناظران بورس و فرابورس 14 توقف و پنج بازگشایی را شامل شد که از این میان توقف نمادهایی مانند «شنفت» و «شبهرن» به دلیل افزایش نرخ روغن موتور و «بمپنا» به دلیل افزایش درآمد غیرعملیاتی به دلیل تبدیل بدهی های ارزی این شرکت به بدهی ریالی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در ادامه این نوشتار می خوانید٬ شرحی مختصر از مهمترین این پیام‌ها است.

بورس:

•    دو توقف به یک دلیل: نماد دو شرکت نفت پارس (شنفت) و نفت بهران (شبهرن) امروز متوقف شدند. این دو شرکت اعلام کردند که بنابر تصمیمات گرفته شده در جلسه پنجم تیر ماه امسال کارگروه تنظیم بازار و ابلاغیه معاون امور اقتصادی و بازرگانی و دبیر کارگروه درخصوص موافقت با 9 درصد افزایش نرخ فروش انواع روغن موتور نسبت به نرخ رسمی سال 1393 در شرکت های عضو، این اختیار را دارند تا محصولات را با افزایش قیمت به فروش برسانند. تاثیر این رویداد مهم بر صورت های مالی این دو شرکت هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.

•    «مرقام» از پیروزی در مناقصه گفت: شرکت ایران ارقام (مرقام)، امروز خبر از خرید، نصب و پشتیبانی 250 دستگاه خودپرداز داد که به واسطه برنده شدن مناقصه پست بانک در حال تبادل مدارک و طی مراحل انعقاد مناقصه است. شرکت همچنین اعلام کرده است که در حال تهیه یک فقره ضمانت‌نامه حسن انجام تعهدات به عنوان تضمین و ارائه  آن به پست بانک است.

•    دو توقف به دلیل ناکامی در فروش: نماد شرکت های کربن ایران (شکربن) و سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی (وپترو) امروز به دلیل ارائه توضیحات درخصوص فروش سهام کنترلی «شدوص» متوقف شدند. «شکربن» و «وپترو» امروز از عدم مشارکت خریداران در عرضه سهام کنترلی شرکت دوده صنعتی پارس خبر دادند. این دو شرکت گفته اند که در حال بررسی برای عرضه مجدد سهام این زیرمجموعه خود هستند.

•    «کپشیر» و فروش ساختمان: نماد شرکت پشم شیشه ایران (کپشیر) امروز به دلیل ارائه توضیحات درخصوص فروش ساختمان متعلق به شرکت متوقف شد. این ساختمان در خیابان استاد مطهری رو به روی پتروشیمی جم واقع شده است.

•    «کهرام» متوقف شد: نماد شرکت تولیدی گرانیت بهسرام (کهرام) امروز متوقف شد تا درمورد اصلاح ساختار تولید توضیح دهد. «کهرام» از اصلاح ساختار تولیدی خود خبر داده و طبق آنچه در کدال ذکر کرده است، این تغییر در ساختار تولیدی اثر منفی بر حصول درآمد این شرکت نخواهد داشت.

•    

فرابورس:

•    «وسین» و تعدیلات سنواتی: نماد شرکت بیمه سینا (وسین) به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت درخصوص تعدیلات سنواتی متوقف شد. بنابر این اطلاعات تعدیل یاد شده به دلیل ذخیره مشکوک الوصول اصلاح سرفصل ذخیره حق بیمه عاید نشده بابت بیمه نامه های صادره و منقضی شده تا تاریخ ترازنامه، تسعیر دارایی ها و بدهی های پولی و ارزی به نرخ ارز رسمی در تاریخ ترازنامه طبق استاندارد حسابداری صورت گرفته است و مبلغ آن بالغ بر 13 میلیارد و 400 میلیون تومان است.

•    ماده 20 قانون رفع موانع تولید این بار به نفع «بمپنا»: نماد شرکت تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا) امروز به دلیل افشای اطلاعات مربوط به تبدیل وام ارزی به ریالی براساس ماده 20 قانون رفع موانع تولید متوقف شد. در اجرای این ماده قانونی و همچنین توافق با بانک ملت٬ وام ارزی اخذ شده توسط شرکت به وام ریالی تبدیل و در نتیجه آن، مبلغ 278 میلیارد تومان مانده زیان تسعیر بدهی‌های ارزی بلندمدت از حساب ها حذف و مبلغ 35 میلیارد تومان تحت سرفصل درآمدهای غیرعملیاتی منعکس شده است. شایان ذکر است طبق مواد اصلاحی آیین نامه مذکور، عدم ایفای اقساط سررسید شده تا پایان شهریور سال جاری موجب لغو مزایای مندرج در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر خواهد شد.

خلاصه اتفاقات در سایر نمادهای بورسی و فرابورسی در جدول زیر آمده است:

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس فرابورس پیام ناظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۸۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در اسفندماه سال ۱۴۰۲، بخش صنعت و معدن» آورده است که تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عاملی کلیدی در تحلیل‌های خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به‌دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، به‌عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این گزارش بیان می‌کند که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به‌صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. اهمیت این شاخص به‌روز، برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد بیشتر خواهد بود. زیرا بازخورد شوک‌های وارده به اقتصاد ایران و واکنش‌های سیاست‌گذاران باید در تواتر کمتر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این در‌حالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به‌صورت فصلی و با تأخیر ارائه می‌شود. 

* شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی

در این گزارش آمده است که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۰.۷ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲.۸ درصدی مواجه ۹ شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ناچیز ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته‌فعالیت صنعتی بورسی ۵ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۱۰ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کرده‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص تولید

این گزارش مطرح می‌کند که رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «کک و پالایش» و «تجهیزات برقی» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت‌های «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات»، «سیمان» و «دارو» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. همچنین طی اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» و «سیمان» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته‌فعالیت‌های «لاستیک و پلاستیک»، «دارو» و «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. 

شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است

این گزارش ادامه می‌دهد که شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است. 

در این گزارش بیان می‌کند که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۶.۹ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۷ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۸ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص فروش داشته‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش

این گزارش توضیح می‌دهد که رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «شیمیایی (به‌جز دارو)» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشته‌اند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشته‌فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «کاشی و سرامیک» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته‌فعالیت‌های «دارو»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «سایر کانی غیرفلزی» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش ثبت کرده‌اند. 

در ادامه این گزارش بیان می‌شود که شاخص فروش شرکت‌های معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱۴.۵ درصدی نسبت به ماه قبل با کاهش ۱۶.۴ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. 

این گزارش تأکید می‌کند که در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی افزایش ۱.۸ درصدی داشته و همچنین رشد نقطه‌به‌نقطه با کاهش ۵/۵ واحد درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸.۱ درصد رسیده است. گفتنی است، میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل ۱.۵ واحد درصد تغییر یافته و میزان ۲۰.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • سود هنگفت این شرکت از فروش خودرو‌های برقی
  • قیمت خودرو امروز ۳۰ فروردین + جدول
  • جوجه یک روزه گران شد؟ | فروش جوجه با این قیمت ها تخلف است
  • شرکتی که به دنبال فروش سهام ایران خودروست
  • واگذاری پرسپولیس به بانک ها؛ پایان بی پولی یا دردسر جدید؟!
  • اجرای طرح «کاسبان امین» و «ناظران افتخاری»برای کنترل قیمت‌ها درقم
  • افزایش بیش از شش هزار واحدی شاخص بورس تهران
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه