Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@10:14:23 GMT

خطر مصرف خودسرانه دارو

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۷۸۴۵۳

خطر مصرف خودسرانه دارو

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ پرنیان نیک منش مدیر مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع)، اظهار کرد: امروزه مصرف بی رویه دارو و به طور کلی خوددرمانی، از بزرگ‌ترین مشکلات بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی جامعه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهند، میزان تجویز دارو، با جمعیت کشور و وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری‌ها همخوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیک منش تصریح کرد: این مرکز روزانه به طور معمول به ۲۰ بیمار با تشخیص مسمومیت، خدمات ارائه می‌دهد که از این تعداد، حدود ۴۰ درصد یعنی معادل ۸ تا ۱۰ نفر، با مسمویت دارویی به این مرکز مراجعه می‌کنند.

مدیر مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع) بیان کرد: بیماران با تشخیص مسمومیت دارویی، در سه گروه شامل مصرف خودسرانه دارو، مصرف بیش از اندازه دارو و تداخلات دارویی قرار می‌گیرند و پس از شناسایی نوع مسمومیت، متخصصان طب اورژانس و مسمومیت ها، اقدامات لازم برای سرعت بخشیدن در بهبودی بیماران انجام می‌دهند.

وی، عوارض مصرف خودسرانه دارو را شامل به خطر انداختن سلامتی بیمار، به تاخیر افتادن روند بازگشت بیمار به حالت اولیه و در نتیجه طولانی شدن مدت اقامت بیمار در بخش مسمویت‌ها دانست.

متخصص و مدیرگروه داخلی بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، نیز در این خصوص گفت: بیماران در بسیاری از موارد برای تجویز آنتی بیوتیک به پزشک اصرار دارند که در بیشتر مواقع هیچ ضرورتی ندارد و در واقع با این عمل، بیمار خود به تشخیص و دارو درمانی می‌پردازد.

مژگان زمانی، بر اهمیت فرهنگ سازی در این خصوص تاکید کرد و افزود: پزشکان نقش موثری در هدایت مردم به سوی روش‌های صحیح تجویز، تهیه و مصرف دارو دارند.

حسین صناعی زاده، متخصص و مدیرگروه مسمومیت‌های بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) نیز نگهداری نکردن دارو‌ها به مقدار زیاد در منازل و قرار ندادن دارو‌ها در دسترس افرادی که خطر استفاده ناصحیح در مورد آن‌ها وجود دارد، از مواردی است که می‌تواند به کاهش مسمویت‌های دارویی، کمک قابل توجهی داشته باشد.

رها عسکری نام» مسوول فنی داروخانه بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، نیز نگهداری بیش از اندازه دارو در منزل، باور غلط بی خطر بودن مصرف خودسرانه دارو‌ها و خوددرمانی بر اساس تجربه در خانواده‌ها را از جمله علت‌های مصرف خودسرانه دارو دانست.

انتهای پیام/ن

خوددرمانی در جامعه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه