Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم اختتامیه سومین جشنواره آواها و نواهای رضوی عصر امروز با معرفی برگزیدگان این دوره برگزار شد. ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۶ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مراسم اختتامیه سومین جشنواره آواها و نواهای رضوی عصر امروز شنبه 30 تیر 1397 در تالار وحدت برگزار شد.
ابتدای این برنامه با اجرای علی شجایی و پسرانش و اجرای گروه نوای رحمت آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه محمدمهدی احمدی مدیر ارشاد استان تهران در سخنانی گفت: امسال 300 اثر به جشنواره رسید. امسال گروه های خارجی هم در کنار گروه های داخلی حضوری فعال دارند. نواحی مختلف ایران ملودی ها و ترانه های بسیاری برای امام رضا دارند که در جشنواره آواها و نواهای رضوی تجلی پیدا می کنند.

او ادامه داد: امام رضا به ایران محدود نمی شود و مردمان بسیاری در نقاط مختلف جهان هستند که آهنگ های بسیاری برای امام‌رضا دارند.
دنیای امروز تشنه الگوهایی است که به انسان ها مهربانی و لطافت را می آموزند. با معرفی الگوهایمان و با هنرمندی هنرمندانمان می توانیم همه را به صلح و نیکنامی دعوت کنیم.

بخش اهدای جوایز

تجلیل از هنرمندان بخش بین الملل

علی اکبر دلاهنگ هنرمند افغانستانی، سردار ممدوف از کشور آذربایجان، احمت کمال کایهان از کشور ترکیه، اشرف تمیروف از گرجستان،

تجلیل از برگزیدگان بخش رقابتی:

آهنگسازی و تنظیم
ابوالفضل چمن فارمد
سعید علی اسماعیلی
عزیز تنها

بخش ساخت ملودی:
مرتضی فطری

بخش مرور آثار:

محمد حقگو برای اثر باد زانو میزند
حمید اکبرزاده برای قطعه زائران بهشت

بخش پیکسوتان آواها و نواهای رضوی:

علی شجاعی نقاره نواز - هنرمند 92 ساله کرمانی
سیدقاسم موسوی قهار مناجات خوان پیشکسوت
شاهین فرهت آهنگساز سمفونی امام رضا علیه سلام
فردین خلعتبری
سیدحمیدرضا حسینی
محمد علیزاده خواننده موسیقی پاپ

علیزاده پس از گرفتن جایزه اش گفت: از کودکی عاشق موسیقی خراسان بودم. افتخار می‌کنم که امروز در میان تعدادی از هنرمندان این خطه هستم.
از خدا و امام رضا تشکر می کنم که راه و مسیر من در این دنیا را به سمت موسیقی تعیین کرد.
این خواننده ادامه داد: امروز به من گفتند که دو قطعه آماده کرده ایم تا شما لب بزنید و پلی بک شود. از این کار واقعا بدم‌می آید. امیدوارم به جایی برسیم که پلی بک دیگر در هیچ کجای ایران انجام نشود.

در ادامه علیزاده چند بیت به صورت زنده برای حاضران در تالار وحدت آواز خواند.

اجرای گروه دلاهنگ از افغانستان بخش دیگری از این‌مراسم بود.
همچنین گروهی از سیستان و بلوچستان قطعه هایی در مدح امام رضا علیه سلام اجرا کرد.

بخش پایانی این مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان بخش غیر رقابتی بود:

احمد شامی گروه ژنده پیر

مهران غضنفری گروه نوای سیمره

مظاهر حدادیان گروه نغمه های شاه جهان

سعیداحمد سرکوهی گروه ساریکا

محمدرضا برزگر گروه نجوای کتول

حق رضا فطری گروه فطرت

قاسم حمادی گروه میسان

یونس یوسفعلی زاده گروه مولانا

مسعود مرادی گروه نوای رحمت

عاشیق سلجوق شهبازی گروه عاشیقلار

محمدریگی پناه گروه تفتان

دردی محمد تریک و عبدالحمید رژیم

صمد حبیبی خواننده تالشی

محمدرضا اسحاقی 

بهمن اسکینی

علی صدیقی راد گروه چکاوک

علی مرادزاده گروه کرامت

در این مراسم ممدوف ساز قوپوزش را به عاشیق سجاد شهبازی تقدیم کرد.

علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی، شاهین فرهت دبیر جشنواره موسیقی فجر، شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره فجر، فاضل جمشیدی، آریا عظیمی نژاد، فردین خلعتبری و محمد علیزاده از مهمانان ویژه این مراسم بودند.

انتهای پیام/

R33357/P1011199/S4,40/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) درباره راه‌اندازی سامانه‌ای با عنوان «منظومه رضوی» گفت: در این سامانه بناست سوژه‌ها و ایده‌ها و نیز منظومه فکری و اندیشه‌ای در حوزه سیره رضوی در اختیار هنرمندان قرار گیرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرتضی سعیدزاده مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در نشست تشریح برنامه‌های پیش روی جشنواره رضوی و برنامه اختتامیه گفت: ما از همان ابتدا که کار را بر عهده گرفتیم، بنا را بر رویکرد محتوامحور گذاشتیم. تأکیدمان بر دستیابی به منظومه محتوایی رضوی بود تا بازنمایی درستی از ابعاد سیره‌ای و معارف رضوی داشته باشیم. این رویکرد در این دوره به شدت مورد تأکید قرار گرفت.

محتواهای رضوی در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد

وی افزود: سامانه، اپلیکشن و سایتی را با عنوان «منظومه رضوان» همزمان با اختتامیه همایش بیست و یکم رونمایی می‌کنیم. در این سامانه بناست سوژه‌ها و ایده‌ها و نیز منظومه فکری و اندیشه‌ای در حوزه سیره رضوی در اختیار هنرمندان قرار گیرد تا به آسانی به تولید آثار فاخر خود بپردازند.

سعیدزاده توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی با رویکرد ارتقای دانش فنی و مهارتی هنرمندان را از رویکردهای این جشنواره دانست و برگزاری کارگاه‌های متعدد در زمینه‌هایی همچون عکاسی و گرافیک را از دستاوردهای این رویکرد معرفی کرد.

تشریح جزییات جشنواره رضوی در بخش‌های گرافیک، خوشنویسی و عکس/ اهمیت توجه به کتابت و عکس‌های جدید

وی گفت: انتخاب مؤسسات تخصصی با رویکرد مردم محور برای حرفه‌ای شدن جشنواره اتفاق مطلوبی بود. در این راستا کانون هنر شیعی که یکی از مؤسسات برتر در حوزه تجسمی با رویکرد دینی است، در دو سال پیاپی به عنوان دبیرخانه تخصصی جشنواره گرافیک با محوریت استاد نجابتی تعامل خوبی با ما برقرار کرد. یا در حوزه شعر، مجموعه شهرستان ادب به یاری بنیاد آمد.

راه‌اندازی درگاه تولیدات رضوی

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) دستیابی به خروجی مطلوب از این جشنواره را از سیاست‌های اصلی بنیاد دانست و گفت: تلاش کردیم تا فعالیت‌ها خروجی‌محور باشد تا آثار در اختیار عموم مردم قرار گیرد. در این راستا امسال سایتی را به نام «پنجره» را به مناسبت میلاد امام رضا علیه‌السلام به عنوان درگاه تولیدات رضوی رونمایی می‌کنیم.

سعیدزاده از برگزاری 500 رویداد فرهنگی و هنری در سراسر کشور طی ایام منتهی به اختتامیه جشنواره رضوی خبر داد.

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره رضوی در این برنامه گفت: مردمی کردن جشنواره های رضوی از رویکرد جدید این دوره از جشنواره بود تا به این ترتیب سعی کنیم فرهنگ رضوی را در بین مردم رواج دهیم. سعی کردیم شوراهای سیاستگذاری را در تمام دفاتر استانی جشنواره شکل دهیم. اتفاق خوبی که رخ داد، برگزاری جشنواره سرود و تئاتر در روستای کُردر واقع در شهرستان میناب استان هرمزگان بود. اهل آن روستا به عشق امام رضا خانه و ماشین خودشان را در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دادند. در بخش روستایی و عشایری سه جشنواره دیگر را باید اضافه کنیم که شامل چاوش‌خوانی، پرده‌خوانی و نقالی رضوی است.

فضای بوسنی در رمضان با جشنواره‌های قرآنی همراه است

وی درباره بخش نمایشی جشنواره گفت: جشنواره های نمایشی در سه بخش در سراسر کشور اجراهای عمومی خواهند داشت که شامل تئاتر صحنه‌ای، کودک و نوجوان و تئاتر خیابانی و میدانی است. تئاتر صحنه ای، در 10 استان برگزار می‌شود. تلاش کردیم تئاتر صحنه‌ای رقابتی نباشد و این اجراها در سطح استان برگزار شود. در تئاتر خیابانی 18 اثر انتخاب شد که این تئاترها در 15 استان کشور به نمایش گذاشته می‌شود و تئاتر کودک که 10 اثر انتخاب شد و بناست در 8 استان روی صحنه بروند. در حوزه تجسمی 320 اثر به دبیرخانه امده و در مرحله اول داوری، 150 اثر انتخاب شد. در جشنواره عکس 4 کارگاه آموزشی در حرم‌های امام رضا علیه‌السلام، آستان حضرت معصومه (س)، آستان حضرت عبدالعظیم حسنی و آستان شاهچراغ برگزار شد

سعید زمانی معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام گفت: این جشنواره دو بخش دارد؛ جشنواره تخصصی که خود شامل 12 عنوان است و جشنواره عمومی که دو بخش دارد. بخش روستایی و عشایری شامل سرود ، آیین‌های نمایشی، نقالی، چاووشی‌خوانی، منقبت‌خوانی و عکس روستایی است. بیش از 1500 اثر از هنرمندان روستا دریافت کردیم. از بین 55 گروه سرود در کردر رضوی به رقابت پرداختند، 12 گروه برگزیده شدند. 14 اثر نمایشی در جشنواره روستایی حضور داشتند که 8 گروه به آیین اختتامیه دعوت شدند.

وی افزود: جشنواره عمومی دیگر، جشنواره دانش آموزی است. امسال طی این جشنواره سیزدهمین جشنواره سرود رضوی را برگزار می‌کنیم و اجراهای میدانی را هم به آن اضافه کردیم. رویکرد دیگری که در بخش سرود داریم، این است که در کنار کاروان‌های «زیر سایۀ خورشید» و در اجتماع عظیم مردمی، گروه‌های سرود نقش آفرینی می‌کنند.

زمانی ادامه داد: در بخش محافل شعر در جشنواره شعر کودک و نوجوان 5 محفل را در 5 استان برگزار می‌کنیم که شامل قم، خراسان رضوی، تهران، همدان و کرمان است. 5 مفحل شعر در 5 استان طراحی کردیم.
شعر آذری امسال در تهران، قزوین، اردبیل و آذربایجان برگزار می‌شود. 6 محفل شعر عربی در هفتم اردبیهشت آیین افتتاحیه‌شان در استان خوزستان برگزار می‌شود. در شعر عربی بیش از 270 اثر به دبیرخانه رسید. 320 اثر در حوزه خوشنویسی داشتیم. 110 اثر منتخب مورد داوری قرار گرفت.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • اختتامیه جشنواره قهرمان ایران/ بهترین‌های ورزش ایران معرفی شدند
  • معرفی برگزیدگان جشنواره آب و رسانه در سمنان
  • معرفی برگزیدگان «نمایش» و «سرود» جشنواره روستایی رضوی
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رادیویی پژواک
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره دانش آموزی از ایده تا بازار
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • برگزیدگان پویش همپای طوفان معرفی شدند