Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-26@02:20:02 GMT

مصالح بی کیفیت؛ هیزم ساختمان های کوچک

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۱۹۲۳

مصالح بی کیفیت؛ هیزم ساختمان های کوچک

‍‍‍‍‍‍

معاون پیشگیری و حفاظت از ایمنی سازمان آتش نشانی: با رعایت 2 تا 3 مورد از مسائل ایمنی شاهد کاهش چشمگیر تلفات در حوادث آتش سوزی خواهیم بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمود قدیری معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش نشانی در گفتگوی 18:30 با اشاره به فراوانی بیشتر حوادث در ساختمان های کم ارتفاع گفت: طبق آمار سازمان آتش نشانی بین 93 تا 95 درصد حوادث در ساختمان های زیر 6 طبقه اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او در بیان علل این آمار افزود: این ساختمان ها به دلیل فراوانی بیشتر، مسائل فرهنگی و تراکم بار اشتعال در مصالح این ساختمان ها بیشتر دچار آتش سوزی می شوند. قدیری در رابطه با اصلاح مقررات و توجه به ساختمان های کم ارتفاع گفت: شهرداری ها به عنوان مرجع صادرکننده پروانه ی ساخت و سازمان نظام مهندسی وظیفه نظارت بر ساخت و سازها را بر عهده دارد.
او با بیان اینکه ساختمان باید 4 ناظر از جمله ناظر عمرانی، معماری، برقی و ایمنی داشته باشد گفت: در حوادثی که اتفاق می افتد اگر 2 یا 3 مورد از جمله مسائل هندسی ساختمان رعایت شود 90 درصد حریق ها توسعه پیدا نمی کند و به تلفات جانی منجر نمی شود.
معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش نشانی در رابطه با کیفیت پایین مصالح ساختمانی گفت: سازمان استاندارد باید در کارخانه بر تولید مصالح نظارت کند.
قدیری افزود: کارخانه ها مطابق نمونه ای که در سازمان استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد، مجوز اخذ می کنند امّا تولیدات در کارخانه مطابق استانداردها نیست.
او گفت: در مقررات ایمنی ساختمان، بسیاری از مصالح باید دارای تائیدیه از مراجع داخلی یا از خارج از کشور باشند که در این صورت سازمان آتش نشانی تائیدیه لازم را صادر می کند. سعید کروبی عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان، با اشاره به اینکه تطبیق نقشه ها با اجرا مهمترین وظیفه ی ناظر است گفت: ساختمان باید دارای 4 ناظر باشد و طبق قانون باید هر 4 ناظر حضور داشته باشند.
او افزود: در سال 92 تفاهم نامه ارجاع کار از طرف نظام مهندسی امضا شد که طبق آن حضور 4 ناظر الزامی شد.
کروبی گفت: طول عمر ساختمان ها در کشور بین 25 تا 30 سال است و بخش کوچکی از این طول عمر نصیب نظارت می شود.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی گفت: در سال 95 برای اولین بار نظام مهندسی تفاهم نامه ای را با رئیس سازمان استاندارد تهران امضا کرد که طبق آن کمیته ای با حضور نظام مهندسی، سازمان ملی استاندارد و یک نماینده از انجمن تولیدکنندگان تشکیل شد.
او افزود: حوزه نظارتی بیش از حد بر تولید متمرکز است و مراحل دیگر که توزیع و اجرای پروژه است را مغفول گذاشته ایم.
کروبی با اشاره به اینکه در ساختمان 5 هزار نوع مصالح بکار می رود گفت: از بین این تعداد، 91 عدد از مصالح استاندارد اجباری دارند.
مسعود بختیاری معاون پژوهش مرکز تحقیقات مسکن در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: اگر مصالح دارای مهر استاندارد یا گواهی فنی از مرکز تحقیقات باشد هیچ ارگانی نمی تواند آن را رد کند مگر اینکه مصالح استاندارد را دریافت کرده باشد اما وارد بُعد ایمنی در آتش آن نشده باشد. او افزود: مصالحی که مطابق با مجوزهای داخلی یا مستندات بین المللی که نشان دهد از نظر کیفیت و اجرا، نیاز را برطرف می کند مورد تائید سازمان آتش نشانی قرار می گیرد.
بختیاری در رابطه با ساختمان های کوچک گفت: در سال 95 در ویرایش جدید مقررات ساختمانی در رابطه با آتش تهیه شد که مقررات تمام ساختمان ها از جمله تجاری، مسکونی و غیره بطور جامع و کامل تنظیم شد.


دانلود

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: ایمنی ساختمان ها آتش سوزی نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۱۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آتش سوزی در انبار بیمارستان امام حسین

انبار داروی بیمارستان امام حسین (ع) در خیابان شهید مدنی تهران دچار حریق شد.   به گزارش ایسنا، با حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که آتش‌سوزی در طبقه همکف یک ساختمان دو طبقه با کاربری انبار دارو رخ داده است. این ساختمان در ضلع جنوب شرقی محوطه بیمارستان با کاربری انبار دارو به مساحت تقریبی ۱۰۰ مترمربع رخ بود و در زمان رسیدن نیرو‌های آتش نشانی بخشی از قسمت شرقی انبار کاملاً شعله ور بود و دود زیادی به اطراف زبانه می‌کشید. همچنین شعله‌های آتش در حال سرایت به قسمت‌های دیگر انبار دارو بود.   در این شرایط نیرو‌های عملیات بلافاصله پس از رسیدن به محل حادثه و مجهز شدن به تجهیزات حفاظت فردی و دستگاه‌های تنفسی ضمن قطع برق و گاز ساختمان به سرعت وارد انبار شدند و با استفاده از یک رشته لوله آبدهی، عملیات مهار آتش را آغاز کردند.   بنابر اعلام آتش نشانی تهران، این آتش سوزی می‌توانست علت رخداد یک حادثه در سطح وسیع‌تر شود و خسارت مالی سنگینی برجای گذارد و موجب از بین رفتن دارو‌های کمیاب مختص بیماری‌های خاص نیز بشود که با سرعت عمل و دقت بالای آتش‌نشانان در کمترین زمان ممکن مهار و خاموش شد.   در پایان نیز آتش‌نشانان پس از مهار و اطفاء کامل آتش اقدام به لکه گیری و انجام عملیات تخلیه دود و ایمن سازی ساختمان کرده و با تحویل محل حادثه به پرسنل بیمارستان به ماموریت خود خاتمه دادند. علت این حادثه نیز ازسوی کارشناسان سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران بررسی و اعلام خواهد شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • آتش‌سوزی خانه‌ای در بلوار ناصر حجازی
  • نجات ۲۳ نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان ۶ طبقه در قم
  • نجات جان ۲۳ نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان ۶ طبقه در قم/مصدومیت آتش‌نشان قمی
  • جزییات آتش سوزی در انبار بیمارستان امام حسین
  • آتش‌سوزی در بیمارستان امام حسین تهران
  • تولید ۴۴ هزار قالب جدول بتنی در شهرداری قم / خودکفایی در تولید آسفالت شهری