Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از منابع گزارش داده اند که رهبران حماس درباره تجدید روابط با ایران ابراز تردید کرده‌اند و برخی از مشاوران خارجی حماس توصیه کرده‌اند که آن جنبش اسلامگرا از بالیدن بیش از اندازه به تقویت روابط خود با ایران خودداری ورزد. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- حماس به ارتباط با ایران نیاز دارد با این حال، برخی در درون آن گروه معتقدند که باید از هرگونه پیشرفت و احیای روابطی با ایران که بر وجهه آن گروه در عرصه بین المللی تاثیر جدی داشته باشد خودداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‎نیوز؛ برخی از منابع گزارش داده اند که رهبران حماس درباره تجدید روابط با ایران ابراز تردید کرده‌اند و برخی از مشاوران خارجی حماس توصیه کرده‌اند که آن جنبش اسلامگرا از بالیدن بیش از اندازه به تقویت روابط خود با ایران خودداری ورزد.  

سایت «المانیتور» با اشاره به این که این گروه از مشاوران سیاست خارجی حماس از دیدارهای عمومی چندجانبه برخی از رهبران حماس با چهره‌ها و شخصیت های ایرانی و دیگر افراد مرتبط با اردوگاه ایران انتقاد کرده‌اند، به نقل از یک منبع نزدیک به حلقه درونی حماس که نخواسته نامش فاش شود اشاره می کند که حماس در حال حاضر در حال بازنگری در رفتار خود است.
به نقل از این منبع آگاه ادعا شده است که رهبران حماس به زودی برای بحث در مورد وضعیت کنونی و تلاش برای کاهش عواقب روابط با ایران به زودی جلسه‌ای را خواهند داشت. حماس معتقد است که نمایش گسترش روابط آن گروه با ایران به طور کلی به ضرر مردم فلسطین است و مواضع سابق جنبش حماس به طور خاص سبب شده تا احساسات طیفی از مردم ایران علیه فلسطینیان و مسائل مرتبط با آنان برانگیخته شود.
این منبع اشاره کرده که ایرانی‌ها هم‌چنان به اعتراض به وضعیت اقتصادی و کاهش ارزش ارز ادامه می‌دهند. او می‌گوید: «در میان شعارهایی که در اعتراضات اخیر در ایران شنیده می‌شد برخی از شعارها علیه آرمان‌های فلسطینیان، مردم غزه و سوری‌ها بودند. این موضوع نشان‌دهنده عمق نارضایتی طیفی از ایرانیان از کمک‌های آن کشور به حماس و جهاد اسلامی است».
«المانیتور» در ادامه اشاره می کند پس از سال‌ها روابط تنگاتنگ، حماس از حمایت از خط ایران در سوریه خودداری ورزید. در آن زمان ایران از بشار اسد رییس جمهوری سوریه حمایت کرد و حماس از گروه های معارض اسلامگرا. در دو سال گذشته اما حماس و ایران موفق به احیای دوباره روابط با یکدیگر شده اند. «یحیی سینوار» رهبر حماس در نوار غزه چندین بار از ارتباطات گسترده‌اش با سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران گفته است.
این سایت در ادامه می نویسد: «حماس سال ها با مقام ها و روشنفکران خارجی در تماس بود است؛ افرادی که توصیه کرده‌اند آن گروه منشور و رفتارش را تغییر دهد و سعی کند رویکردهای تازه‌تر و مقاومت بدون خشونت را در دستور کار قرار دهد. از زمان انتخابات داخلی حماس در فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی پس از چهار سال انزوا و دور افتادن نوار غزه، حماس استراتژی درهای باز به سوی سایر بازیگران منطقه‎ای فارغ از مسائل ایدولوژیک را در دستور کار قرار داده است. در همین راستا، آن گروه روابط خود با ایران و سیسی رییس جمهوریرا مصر احیا کرد. این مسئله علیرغم انتقادات شدیدی بود که از جانب همتایان اسلامگرای آن گروه متوجه حماس شد. حماس اکنون در حال تلاش برای برقراری روابط با دولت سوریه و تشکیلات خودگردان فلسطین است. حماس مایل است تا اعضایش را آرام کند و دشمنی‌اش با اسرائیل را نشان داده و این موضع را به نمایش بگذارد که منزوی نیست. حماس قصد دارد تا وجهه خود را در برابر جهان عرب و غرب تغییر دهد. حماس منشور خود را در سال ۲۰۱۷ میلادی تغییر داد تا پذیرش راه حل دو دولت براساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ میلادی در آن گنجانده شود. همچنین، آن گروه در منشور جدید خود تاکید کرده که دشمن یهودیت نیست بلکه دشمن صهیونیسم است و راه خود را از جنبش اخوان السملمین جدا کرد. حماس اصرار دارد که نشان دهد قصد مداخله در امور کشورهای دیگر عربی را ندارد و تلاش دارد تا رابطه عمیق خود با آرمان‌های فلسطینی را نشان دهد».
این سایت در ادامه اشاره می کند که با این حال، برخی از اعضای حماس که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود با این موضوع مخالف هستند. یکی از آنان به شرط ناشناس ماندن گفته است: «حماس باید درباره عواقب روابط خود با تهران بازنگری کند. باید نوع روابط‌اش را بازیبینی کند. واقعیت آن است که در مقایسه با حزب الله لبنان، حماس هیچ حمایت قابل توجهی از ایران دریافت نمی کند. گاهی اوقات فقط کمک های مالی پراکنده و حداقلی برای ادامه روابط با حماس از سوی ایران دیده شده‌اند».
این سایت در ادامه اشاره می کند که در سال ۲۰۱۶ میلادی تماس تلفنی خصوصی‌ای منتسب به «موسی ابومرزوق» معاون سابق رییس دفتر سیاسی حماس منتشر شده که در آن او به طرف مقابل می‌گفت که ایران از سال ۲۰۰۹ میلادی هیچ گونه کمک تدارکاتی یا مالی به حماس ارائه نکرده است. کد خبر: ۵۳۴۷۴۲ تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳ تعداد نظرات: ۹ نظر

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تونل‌های تا ۱۵طبقه زیرزمین به حماس اجازه می‌دهد پابرجا بماند | رهبران ارشد حماس کجا هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین، نیویورک‌تایمز نوشت: مسئولان امریکایی افزودند: «علیرغم خسارات سنگینی که حماس متحمل شده است، بخش بزرگی از رهبران ارشد آن در غزه همچنان در جای خود هستند و در شبکه وسیعی از تونل‌ها و مراکز عملیات زیرزمینی پنهان شده‌اند و آنها تصمیم‌گیرندگان مذاکرات توافق تبادل اسرا هستند.»

به گفته مقامات اسرائیلی و آمریکایی، شبکه تونل صدها مایل در نقاطی تا ۱۵ طبقه زیر زمین امتداد دارد.

اسرائیل نتوانست تونل‌هایی را که حماس سال‌ها صرف ساخت آن‌ها کرده بود، ویران کند، اما مقامات اسرائیلی می‌گویند که کنترل بیشتر نقاط کلیدی – مجتمع‌های استراتژیک زیرزمینی که حماس برای فرماندهی نیروهایش از آن‌ها استفاده می‌کرد، را به دست گرفته‌اند.

این روزنامه آمریکایی توضیح می‌دهد: «اگرچه عملیات نظامی اسرائیل در غزه منجر به تضعیف حماس، کشته شدن هزاران نفر از اعضای آن و ترور حداقل یک فرمانده ارشد نظامی آن شد، اما تل آویو به اهداف اولیه خود در جنگ دست پیدا نکرد و اسرا آزاد نشده و حماس کاملا نابود نشده است.»

به نوشته نیویورک تایمز، «جنگ برای اسرائیل گران تمام شد، زیرا ارتش علاوه بر گرسنگی دادن گسترده در غزه، تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی و شماری از امدادگران را کُشت که منجر به محکومیت گسترده‌ای در سراسر جهان شد.»

علاوه بر این، نیویورک تایمز گزارش داد: «بر اساس ارزیابی سالانه امنیتی منتشر شده در ماه مارس، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در توانایی اسرائیل برای نابودی واقعی حماس تردید دارند، اسرائیل احتمالاً برای سال‌های آینده با مقاومت مسلحانه مستمر حماس مواجه خواهد شد. ارتش برای نابود کردن زیرساخت‌های زیرزمینی حماس که به عناصر جنبش اجازه می‌دهد پنهان شوند، قدرت خود را بازیابند و نیروهای اسرائیلی را غافلگیر کنند، مبارزه خواهد کرد.»

علاوه بر این، این روزنامه آمریکایی نوشت: «تل‌آویو و حماس در حال آماده‌سازی خود برای عملیات بزرگ‌تر در شهر رفح به عنوان آخرین پایگاه حماس هستند، وضعیت نامشخصی درباره بعد از عملیات رفح وجود دارد. ممکن است پس از رفح، با سؤالاتی در مورد اینکه چه کسی بر غزه حکومت خواهد کرد و مسئول تأمین امنیت در نوار بعد از جنگ خواهد بود، رو به رو شویم.»

ارتش اسرائیل بر این باور است که چهار گردان از نیروهای حماس در رفح مستقر هستند و هزاران جنگجوی دیگر به همراه بیش از یک میلیون غیرنظامی به آنجا پناه برده‌اند.

مقامات نظامی آمریکایی می‌گویند اسرائیل باید طرح خود را شبیه به محاصره موصل عراق در سال ۲۰۱۷ توسط نیروهای عراقی و نیروی هوایی آمریکا ترسیم کند؛ جایی که یک میلیون نفر از ساکنان آن قبل از حمله از شهر تخلیه شده بودند. در این حمله حداقل ۳۰۰۰ غیرنظامی کشته شدند.

به نوشته این روزنامه، برنامه‌ریزان نظامی آمریکایی از اسرائیل می‌خواهند که حملات متمرکزی را به مواضع حماس انجام دهد، اما این امر باید پس از انتقال غیرنظامیان از رفح انجام شود

کد خبر 846703 منبع: شفقنا برچسب‌ها خبر ویژه فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • تونل‌های تا ۱۵طبقه زیرزمین به حماس اجازه می‌دهد پابرجا بماند | رهبران ارشد حماس کجا هستند؟
  • اظهار نظر اردوغان در مورد آخرین شایعات مربوط به اقامتگاه رهبران حماس
  • انتقال دفاتر جنبش حماس از قطر به طور رسمی تکذیب شد
  • هیچ کشوری مثل قطر نمی‌تواند واسطه رسیدن به توافق مبادله اسرا باشد
  • واکنش حماس به تصویب کمک‌های جدید آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • واکنش جنبش حماس به کشف گور جمعی در خان یونس
  • حماس اخبار منتشر شده در خصوص خروج از قطر را تکذیب کرد
  • واکنش حماس به کشف گور جمعی در خان‌یونس
  • رهبران حماس قطر را ترک می کنند یا نه؟
  • تکذیب فشارها بر رهبران حماس برای ترک قطر