Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:07:31 GMT

آتش زدن مزارع، تهدیدی برای جنگل‌های گلستان

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۳۰۵۸

حفاظت از طبیعت وظیفه همگان است. اگر هر فردی که وارد طبیعت می‌شود آنجا را همانند محل زندگی خود بداند دیگر به طبیعت آسیب وارد نمی‌شود.

هر سال در فصل تابستان با افزایش مسافرت‌ها، روشن کردن آتش در طبیعت توسط گردشگران خسارت‌هایی را به منابع ملی وارد می‌کند که باید مسافران فرهنگ حفاظت از طبیعت را یاد بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه‌بر این در بسیاری از موارد آتش‌سوزی‌های جنگل در گلستان به‌علت آتش زدن کاه و کلش مزارع رخ می‌دهد که این آتش مزارع به جنگل و مراتع سرایت می‌کند و خسارت‌هایی را در پی دارد که باید در این راستا نیز به کشاورزان آموزش داد تا اقدام به آتش زدن بقایای محصول مزارع خود نکنند.

اگر کاه و کلش آتش زده شود بسیاری از موجودات مفیدی که موجب حاصلخیزی خاک می‌شوند از میان می‌روند و ساختمان خاک نیز بهم می‌خورد. در این حالت گیاهانی که پس از آتش زدن مزارع کشت می‌شوند عملکرد مناسب نخواهند داشت.

«ابوطالب قزلسفلو» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در گفتگو با خبرنگار ما، گفت: علت اصلی آتش‌سوزی‌های اخیر سهل‌انگاری انسانی، گرمای بیش از حد هوا و فراوانی مواد سوختنی برای حریق بود.

قزلسفلو در زمینه امکانات برای مهار آتش در استان، افزود: امکانات برای مهار آتش در حد مقدورات کشور وجود دارد، هر چند باید این امکانات به سرعت ورود کنند که در بسیاری از موارد این آتش‌سوزی‌ها در سطح کم مهار می‌شود.

وی با اشاره به این‌که اکثر آتش‌سوزی‌های اخیر عرصه‌های جنگلی در استان از کاه گندمی آتش‌زده شده توسط کشاورزان آغاز شد، در ادامه تصریح کرد: برای جلوگیری از این آتش‌سوزی‌ها باید فرهنگسازی شود. مردم در هنگام گردش در طبیعت نباید آتش روشن کنند. کشاورزان هم نباید کاه و کلش محصولات کشاورزی خود را آتش بزنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان خاطرنشان کرد: هر جایی خود به خود آتش نمی‌گیرد بلکه عامل انسانی و سهل‌انگاری به آتش‌سوزی منجر می‌شود بنابراین مردم باید رعایت کنند.

این مسئول از مردم خواست در صورت مشاهده آتش با تلفن ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی تماس بگیرند.

«مجتبی جمالی»، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان نیز در گفتگو با خبرنگار ما درباره آتش‌سوزی‌های اخیر در استان، گفت: عامل اکثر آتش‌سوزی‌ها انسانی است و بیشترین موارد آن ناشی از آتش‌زدن کاه و کلش گندم و بی‌احتیاطی کشاورزان و نیز حضور گردشگران در جنگل و روشن کردن آتش بود.

جمالی با بیان این‌که گرمای هوا نیز این آتش‌سوزی‌ها را افزایش داد، افزود: عمده آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های مخروبه بود و به خود جنگل پهن برگ سرایت نکرد.

وی در خصوص امکانات مهار آتش، تصریح کرد: امکانات اطفاء حریق کافی است، اما در برخی موارد به‌علت صعب‌العبور بودن منطقه و اطلاع دیرهنگام از وقوع آتش، وجود امکانات چندان کارساز نیست. در بسیاری موارد امکانات به میزان کافی فراهم است، اما چون امکان دسترسی به منبع آتش نیست نمی‌توان به سرعت آتش را خاموش کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آتش سوزی آتش زدن مزارع جنگل های گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیلاب به خط انتقال آب ۳ روستای دزفول

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حسین سعادتی فر با اشاره به خسارت دیدن خط انتقال آب ۳ روستای ماهور برنجی علیا، سفلی و میدان در دزفول بر اثر بارندگی شدید و سیلاب، گفت: تمام امکانات آبفا با توجه به دستور فرماندار ویژه و در راستای خدمات رسانی به مردم از ابتدای شروع بارندگی و آبگرفتگی گسترده معابر در شهرستان، برای کمک به رفع مشکلات بسیج شده‌اند.

وی با اشاره به هدایت امکانات و نیروی انسانی برای رفع آبگرفتگی معابر، مسدود شدن مسیر‌ها و خسارت به زیرساخت‌های شهرستان، افزود: این اقدامات تا آرام شدن جو و پایان بارندگی‌ها تداوم خواهد داشت.

سعادتی فر ادامه داد: ۲ روستای ماهور برنجی سفلی و علیا از صبح امروز با بسیج امکانات و پرسنل عملیاتی آبفا منطقه دزفول دوباره از نعمت آب آشامیدنی برخودار شدند و دیگر در این زمینه مشکلی ندارند.

مدیر آبفا منطقه دزفول می‌گوید: بازسازی خط انتقال آب روستای میدان به دلیل تخریب جاده این روستا بر اثر بارندگی در حال حاضر مقدور نیست.

۱۷۵ میلیمتر بارندگی طی روز‌های پنجشنبه و جمعه در شهرستان دزفول موجب آبگرفتگی شدید معابر و خسارت به زیرساخت‌های کشاورزی و عمرانی شهرستان دزفول شد.

دیگر خبرها

  • خسارت سیلاب به خط انتقال آب ۳ روستای دزفول
  • ۱۰ مصدو بر اثر برخورد ۲ سواری در جاده جنگل گلستان
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • اژه‌ای: موارد مطروحه باید مطابق قانون باشد
  • بهره‌برداری از بلندترین آسمان‌خراش مسکونی جهان در سال ۲۰۲۸
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب
  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟