Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@19:42:16 GMT

تاثیر منفی قیمت خرید تضمینی بر توسعه کشت کلزا

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۳۲۸۶

تاثیر منفی قیمت خرید تضمینی بر توسعه کشت کلزا

در حالی که کشور وابستگی شدیدی به واردات روغن دارد قیمت خرید تضمینی کلزا امسال تنها ۳ درصد افزایش یافته که این موضوع سبب دلسردی کشاورزان برای توسعه کشت کلزا شده است و تداوم این امر شکست طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی را به دنبال دارد. ۳۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۲ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به گفته مجری طرح دانه‌های روغنی وزرات جهاد کشاورزی: «امسال تولید دانه‌های روغنی حدود 16 تا 18 درصد نیاز روغن کشور را تأمین خواهد کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین مابقی نیاز کشور باید از خارج از کشور تامین شود.

با وجود اینکه با خوداتکایی در تولید روغن در کشور فاصله زیادی داریم و علیرغم اهمیت بالای خوداتکایی در تولید دانه‌های روغنی نرخ خرید تضمینی کلزا در سال زراعی 97 ـ 96 تنها 3 درصد افزایش یافته است که این موضوع واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشته و به گفته کارشناسان این امر سبب دلسردی کشاورزان برای توسعه کشت کلزا می‌شود.

از سوی دیگر قیمت پایین کلزا وارداتی نیز عامل دیگر برای بی‌رغبتی کشاورزان برای کاشت کلزا شده است، مازیار انصاری یکی از کسانی که تا سال قبل کار خرید و فروش کلزا در یکی از شهرستان‌های فارس انجام می‌داده است.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: قیمت خرید تضمینی کلزا نسبت به قیمت کلزا وارداتی بالاتر است که از سویی این موضوع سبب حمایت از کلزاکاران می‌شود ولی از سوی دیگر چون کلزا وارداتی ارزان‌تر است و بیشتر متقاضیان نیز برای روغن‌کشی این محصول را خریداری می‌کنند بنابراین خرید کلزا واراتی را ترجیح ‌می‌دهند و همین موضوع توان رقابت از کلزا داخلی گرفته است.

اختلاف قیمت 1000 تومانی کلزا وارداتی با خرید تضمینی این محصول در داخل کشور

امسال قیمت خرید تضمینی کلزا 2866 تومان است در حالی که کلزا وارداتی در بالاترین حد قیمت خود زیر 1800 تومان به فروش می‌رسد. سال گذشته در یکی از استان‌های شمالی همین اختلاف قیمت سبب سو استفاده افراد سودجو شده بود که با مخلوط کردن دانه‌های روغنی وارداتی به دانه کلزا داخلی قصد فروش آن به مراکز خرید کلزا داشتند که با هوشیاری نیروی انتظامی محموله آنها توقیف شد.

مدیر زراعت جهادکشاورزی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه امسال آن حمایتی که توقع بود از کلزاکاران نشد، می‌گوید: هر چند از عملکرد اداره غله و بازرگانی فارس در خرید تضمینی کلزا راضی هستیم اما انتظارمان حمایت بیشتری بود.

احمد دهقان می‌گوید: وقتی کشور در تامین دانه‌های روغنی کلزا 90 درصد وابسته به خارج از کشور است انتظار می‌رود که با حمایت همه جانبه و با یک حرکت جهادی و شیب تند‌تر کشاورزان را به کشت کلزا ترغیب کند و لازمه این کار نیز جلب رضایتمندی بیشتر کلزاکاران بود.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان فارس معتقد است که در سال جاری به اندازه‌ای که کلزا و خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی برای کشور اهمیت داشته است رضایتمندی کشاورزان جلب نشده است.

پرداخت 90 درصد مطالبات کلزاکاران فارس

دهقان در مورد آمار خرید تضمینی کلزا در استان فارس با بیان اینکه تاکنون 30 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شده که نسبت به پارسال دو برابر شده است، می‌گوید: پرداخت مطالبات کلزا بهتر از از گندم بوده زیرا تاکنون 90 درصد مطالبات کلزا که ثبت سامانه خرید شده پرداخت شده است.

در سال زراعی جاری نزدیک به 20 هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت کلزا اختصاص داده شده که در مقایسه با سال زراعی گذشته از رشد 250 درصدی برخوردار بوده است و پیش‌بینی می‌شود که در پایان فصل برداشت بیش از 35 هزار تن محصول کلزا از کشاورزان استان فارس خریداری شود.

در حالی که کشور وابستگی شدیدی به واردات روغن دارد افزایش 3 درصدی قیمت خرید تضمینی کلزا توجیه ندارد و نه تنها سبب دلسردی کشاورزان می‌شود بلکه دست دلالان و واردکنندگان روغن را باز می‌گذارد و همین امر سبب افزایش واردات روغن و وابستگی به خارج از کشور می‌شود که با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تامین امنیت غذایی کشور منافات دارد بنابراین جا دارد که دولت در سال‌های آینده حمایت بیشتری از کلزاکاران داشته باشد تا کشت این محصول بیش از پیش افزایش یابد.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/ش

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۳۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاخص هم وزن نیز با ۸ هزار و ۴۴۵ واحد افزایش معادل یک و ۱۳ صدم درصد در محدوده ۷۵۳ هزار و ۴۳۹ واحد قرار گرفت.
نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های اخابر، حفارس، سهرمز، وپارس و سابیک با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
نماد‌های فولاد، ذوب، فملی، خودرو، شپنا، وبملت، کاما و شستا هم از نماد‌های پرتراکنش بر بازار سهام بودند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۲۸۹ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۴۹۶ واحد رسید.
نماد‌های آریا، فصبا، زاگرس، شگویا، ارفع و آریان از نماد‌های با تاثیر مثبت و نماد‌های فزر، وهور، آ س پ، هجرت و ثپردیس از نماد‌های با تاثیر منفی بر بازار فرابورس امروز بودند.
بازار امروز سهام شاهد ۴۶۱ نماد مثبت برابر ۳۴۱ نماد منفی بود. ۹۲ صف خرید مقابل ۴۱ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به مثبت ۲۶۰ میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز ۱۰ میلیارد و ۷۷۰ میلیون سهام را به ارزش ۴ هزار و ۴۶۶ میلیارد تومان دست به دست کردند.
ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۴ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • خرید ۳۸ هزار تن کلزا در خوزستان
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • برداشت ۱۹ هزار تن کلزا در دهلران
  • صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد