Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  بررسی  درباره داده های گمرک جمهوری اسلامی ایران روشن می کند در سال 1391 ارزش صادرات سنگ تزیینی و نما 176 میلیون دلار بود که نسبت به سال پیش از آن 10.89 درصد رشد داشت.
در این زمینه پارسال با دستیابی به صادرات 341 میلیون دلاری نسبت به سال 1395 رشد 24.45 درصدی رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میزان صادرات سال 1395 برابر با 274 میلیون دلار بود که در مقایسه با سال 1394 از افزایش 46.52 درصدی برخوردار شد.
ایران بین 6 کشور شاخص تولیدکننده سنگ تزیینی و نما حرف هایی برای گفتن دارد اما از نظر صادرا،ت در میان 20 کشور جای گرفته است.
شمار معادن فعال کشور برمبنای تازه ترین آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از سه هزار و 300 معدن است که حدود 2هزار معدن در دست تجهیز قرار دارد.
شمار معادن سنگ تزیینی کشور یک هزار و 700 تا یک هزار و 900 مورد برآورد شده که یک هزار و 200 معدن فعال است.

** چین شریک نخست سنگ تزیینی ایران
بر اساس آمارهای رسمی در سال 1396 چین 49.85 درصد از کل صادرات ایران در بخش سنگ های تزیینی و نما را با رقم 170 میلیون دلار به خود اختصاص داد و نخستین شریک تجاری ایران در این زمینه شد.
عراق با 73 میلیون دلار، ترکیه با 17 میلیون دلار، هند و ترکمنستان هریک با 11 میلیون دلار در رده های بعدی جای گرفتند.
همچنین سایر کشورها در مجموع 59 میلیون دلار سنگ از ایران وارد کردند که 17.3 درصد از کل صادرات این بخش را دربرگرفت.

** سهم 0.23 درصدی ایران از تجارت 17.1 میلیارد دلار سنگ تزیینی جهان
آمارهای منتشر شده در زمینه حجم تجارت جهانی بازار سنگ تزیینی در سال 2017 میلادی، رقم 17 میلیارد و 100 میلیون دلار را نشان می دهد.
آمریکا با سه میلیارد و 200 میلیون دلار واردات این بخش 18.7 درصد از سهم جهانی را جذب کرد.
سهم چین نیز 2 میلیارد و 700 میلیون دلار بود و 15.7 درصد واردات سال گذشته میلادی را از آن خود ساخت.
ایران با کمتر از 10 میلیون دلار، سهم 0.23 درصدی در بازار جهانی سنگ داشت.

** چهار میلیارد تن ذخیره سنگ تزیینی
در زمینه میزان ذخیره سنگ تزیینی آمارهای رسمی منتشر نشده است.
داده های غیررسمی نیز مشخص نیست به اکتشاف های کدام دوره زمانی مربوط می شود اما رییس هیات مدیره انجمن سنگ ایران در این زمینه  گفت: ذخیره معدنی این بخش بیش از چهار میلیارد تن برآورد می شود و چنانچه متوسط مصرف سالیانه 10 میلیون تن باشد، حدود 400 سال زمان برای مصرف این ذخایر نیاز است.
ابوالقاسم شفیعی یادآوری کرد: آمارهای صادرات اعم از سنگ فرآوری شده و کار نشده سالیانه حدود 400 میلیون دلار است اما توانمندی و قابلیت این بخش به مراتب بیشتر است.

** مشکلات و دغدغه های تولیدکنندگان
امروز یکی از مهمترین مشکلات صنعت سنگ تیئینی و نمای کشور موضوع فرسودگی و بازدهی پایین ماشین آلات است.
پیش از این اعلام شده بود 6 هزار تا 6500 واحد سنگبری در کشور فعالیت دارند که نزدیک به 50 درصد آنها در استان تهران دایر شده اند.
معضل فرسودگی و نبود تسهیلات لازم برای نوسازی ماشین آلات سبب عقب ماندگی از رقبای منطقه ای و واسپاری بازارهای صادراتی می شود.
تصمیم هجدهم اردیبهشت ماه آمریکا برای خروج از توافق هسته ای برجام و وضع تحریم های یکجانبه نیز مانعی برای بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی و تامین ماشین آلات مورد نیاز برای بهبود کیفیت تولید محسوب می شود.
این موضوع ها بارها در نشست های ستاد سنگ که در وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد مطرح شده است تا برای رفع آنها چاره اندیشی شود.
 برآورد شده است با تامین منابع لازم در یک دوره پنج ساله ارزش صادرات سنگ تزیینی و نما به 2 میلیارد دلار برسد اما این امر در صورت کمبود منابع جدید برای نوسازی ماشین آلات، دور از انتظار به نظر می رسد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادرات سنگ تزیینی گمرک ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی

مدیرکل گمرک استان کرمانشاه با اشاره به رشد صادرات از مرز خسروی گفت: صادرات کالاهای اظهار شده در گمرک خسروی، رشد ۹۸ درصدی داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی‌اصغر عباس‌زاده امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فروردین سال جاری ۶۱ میلیون و ۵۰۴ هزار دلار کالای صادراتی به وزن ۸۵ هزار تن در گمرک خسروی اظهار و تشریفات گمرکی آن توسط کارکنان این گمرک در کوتاه‌ترین زمان به انجام رسیده است.

وی افزود: این میزان کالای صادراتی اظهاری در گمرک خسروی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش رشد ۹۸ درصدی داشته است.

مدیرکل گمرک استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بیشتر کالاهای صادراتی اظهاری در گمرک خسروی را کلینکر سیمان، سنگ آهن، میوه و تره بار، کولر آبی، میلگرد آجدار، شمش و ورق فولادی و انواع کاشی است.

عباس‌زاده میزان صادرات کالاهای دیگر گمرکات کشور که از طریق گمرک خسروی به کشور عراق ارسال شده است را ۱۲ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار کالا به وزن ۲۶ هزار و ۴۴۸ تن عنوان کرد.

وی تصریح کرد: میزان کالای صادراتی دیگر گمرکات کشور در نخستین ماه از سال جاری از طریق گمرک خسروی به مقصد کشور عراق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۳۶ درصد و از حیث وزن ۴۰ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل گمرک استان کرمانشاه اضافه کرد: کالاهای صادراتی عبوری از این گمرک را کاشی و سرامیک، سیمان سفید، تخم مرغ، کیک و بیسکویت و شیشه جام است.

عباس‌زاده گفت: در مجموع حجم کالاهای صادراتی اظهاری و عبوری از طریق گمرک خسروی در فروردین سال جاری ۷۳ میلیون و ۹۱۴ هزار دلار به وزن ۱۱۱ هزار و ۶۴۲ تن بوده است و این میزان کالای صادر شده به عراق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش رشد ۴۷ درصدی و از لحاظ وزن کاهش ۲۲ درصدی داشته است.

کد خبر 751793

دیگر خبرها

  • ۸۹ میلیون دلار سهم صادرات گلستان به قزاقستان
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات گمرکات کرمانشاه
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات