Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در مطلبی نوشت: انعطاف‌ناپذیری آمریکا موجب تداوم مناقشات تجاری در جهان شده است.

در این مطلب آمده است: جنگ تجاری که قدرت‌های بزرگ را درگیر کرده است در طول نشست گروه ۲۰ (G۲۰) هم ادامه یافت. صندوق بین‌المللی پول از اینکه این جنگ به رشد اقتصاد جهانی لطمه می‌زند ابراز تاسف کرد، فرانسه از آمریکا خواست تا از این جنگ صرف نظر کند، اما آمریکا همچنان انعطاف‌ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از اعمال تعرفه گمرکی آمریکا بر فولاد و آلومینیوم که پیش از همه چین را هدف قرار داد و تنش‌های زیادی ایجاد کرد، آمریکا تهدید اعمال تعرفه‌های گمرکی بر خودرو‌های اروپایی و تحریم کشور‌هایی را که با ایران تجارت می‌کنند، مطرح می‌کند. به علاوه آمریکا وعده داده است به طور فاجعه‌باری خرید محصولات چینی را کاهش خواهد داد.

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز شنبه در بوئنوس آیرس، این سیاست جنجالی را تایید کرد و از همین روز در نشست گروه ۲۰ در سطح وزیران دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو به شدت مورد انتقاد حتی متحدان آمریکا قرار گرفت.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، قرار است روز چهارشنبه برای رایزنی به آمریکا سفر کند، اما اروپا قصد ندارد قوانین تجاری اعمال شده از سوی آمریکا را بپذیرد.

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، در این‌باره گفت: ما نمی‌پذیریم که با یک اسلحه بر روی سرمان مذاکره کنیم. آمریکاست که باید برای بهبود اوضاع یک گام بردارد.

پیش از آن آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، هم اطمینان داده بود که اتحادیه اروپا آماده است تا در برابر اعمال احتمالی تعرفه گمرکی بر واردات خودرو‌های اروپایی مقابله به مثل کند.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول، معتقد است جنگ تجاری که از چند ماه پیش آغاز شده است می‌تواند رشد اقتصادی جهانی را ۰.۵ واحد کاهش دهد.

استیون منوچین به عنوان نماینده نخستین قدرت جهانی همه توجهات را به خود جلب کرد. پس از اظهارات پرهیاهوی دونالد ترامپ که پکن، بروکسل و مسکو را به عنوان دشمنان تجاری آمریکا برشمرد، منوچین چین و اتحادیه اروپا را دعوت کرد تا برای داشتن روابط تجاری متعادل‌تر امتیازات بیشتری بدهند.

آمریکا در برابر چین در سال 2017 کسری تجاری ۳۷۶ میلیارد دلاری داشت و قصد دارد این کسری را کاهش دهد. از همین رو دولت ترامپ تهدید کرده است که تعرفه گمرکی تنبیهی بر مجموع واردات چین اعمال خواهد کرد. مجموع وارادات چین به آمریکا در سال 2017،  ۵۰۰ میلیارد دلار بود.

پکن واشنگتن را متهم می‌کند که قصد دارد بدترین جنگ تاریخ اقتصاد را به پا کند و با اعمال تعرفه‌های جدید بر محصولات آمریکایی به این اقدام آمریکا واکنش نشان داده است.

در برابر تک‌تازی آمریکا، دیگر کشور‌ها مدافع چند جانبه گرایی هستند. ادواردو گواردیا، وزیر اقتصاد برزیل، می‌گوید تمام آنچه که رو در روی تجارت آزاد قرار می‌گیرد که تجارتی بر مبنای قانون است، باید از طریق نهاد‌های بین‌المللی حل و فصل شود که برای حل چنین مناقشاتی صلاحیت دارند.

برونو لومر هم می‌گوید تجارت جهانی نمی‌تواند بر مبنای قانون جنگل باشد. افزایش یک جانبه تعرفه‌ها آینده روابط تجاری جهان را با مشکل رو به رو می‌کند. از دیدگاه وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، اروپا در این شرایط یک فرصت برای بازی دارد و باید بخشی از قدرت اقتصادی خود را به دست آورد. وی می‌گوید: اتحاد می‌تواند اوضاع را تغییر دهد. ما محکوم نیستیم که میان چین که همواره در حال قدرت گرفتن است و آمریکا که تصمیم گرفته است با تمامی دیگر کشور‌های جهان به زورآزمایی بپردازد قرار بگیریم و خرد شویم.

اروپا خواستار معافیت از پرداخت تعرفه‌های گمرکی بر فولاد و آلومینیوم از آمریکاست. اروپا امیدوار است که آمریکا به متحد دیرینه خود معافیت بدهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا اتحادیه اروپا چین اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند

سعید لیلاز به روزنامه اعتماد گفت: آیا می‌دانستید در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، تولید ناخالص داخلی اسراییل، ۲۱ درصد کاهش پیدا کرده است. رشد اقتصادی اسراییل منفی ۲۱ درصد بوده است؟ این عدد در اقتصاد ایران در بدترین سال‌های تحریم، بیشتر از منفی ۳ درصد نبوده است.

سعید لیلاز گفت:یک اقتصاددان، اقتصادخوانده و یک تحلیلگر متوجه می‌شود که سقوط ۲۱ درصدی GDP یعنی چه؟ اگر امریکایی‌ها بلافاصله داربست زیر سقف اقتصاد اسراییل نزده بودند، این سقف تا حالا چندبار فرو ریخته بود. حتی می‌توانم بگویم نتانیاهو، اعتماد حزب لیکود را هم با خود ندارد. موضوع نتانیاهو باقی ماندن در حاکمیت نیست، چون بلافاصله پس از برکناری، باید در دادگاه محاکمه‌اش حاضر شود. او برای فرار از زندان تلاش می‌کند، بحران را به خارج از اسراییل صادر کند. در این شرایط، پیچیده‌ترین کاری که ممکن بود انجام شود، حمله به کنسولگری ایران بود. چون هم پاسخ ایران غیرقابل اجتناب بود و هم اگر ایران پاسخ می‌داد در دام اسراییل افتاده بود! متوجه هستید.

لیلاز افزود:نهایت هوشمندی جمهوری اسلامی در این بود که این پاسخ را داد، قدرتمندانه هم داد، اما به صورت سمبلیک... بدون اینکه آسیب جدی به مردم اسراییل بزند. اگر ایران می‌خواست، قطعا می‌توانست موشک‌های بیشتری را در خاک اسراییل فرود بیاورد و تلفات بیشتری وارد سازد. این اقدام ایران، ۳ ویژگی و دستاورد مهم داشت؛ ۱) بازدارندگی ایجاد کرد. ۲) اقدام اسراییل در حمله به کنسولگری را تلافی کرد. ۳) باعث قدرت‌نمایی ایران شد. اتفاقا مخاطب این قدرت‌نمایی، اسراییل نبود و کلیت غرب مخاطب این حمله بودند. در همین ماجرای حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل، اگر امریکا، بریتانیا و فرانسه تمام‌قد وارد قضیه نشده بودند، خسارت اسراییل بسیار بیشتر می‌شد.

او گفت: بدون شک، نتانیاهو (نه اسراییل) از رویارویی که با ایران خواهد داشت، منافعی برداشت می‌کند، اما منافع کلان ایران این است که وارد این دام و این بازی نشود، چراکه ایران به هر حال قدرت‌نمایی خود را انجام داده است. شاه‌کلید حرف من این است، ما در صحنه خاورمیانه برد ژئوپلیتیک داشته‌ایم، نباید این برد ژئوپلیتیک را با یک باخت تاکتیکی تعویض کنیم. این خواسته مهم اسراییل است که برد ژئوپلیتیک ایران را با یک باخت تاکتیکی عوض کند. ایران نباید تن به این اشتباه دهد و تن هم نخواهد داد.

توجه داشته باشید ایران، کل دریای سرخ را برده است، فراموش نکنید، رویای محمدرضا پهلوی تسلط بر باب‌المندب بود (نه دریای سرخ)، اما ایران امروز کلیت بازی قدرت در دریای سرخ را برده است. وقتی ایران یک چنین دستاوردی را کسب کرده، دلیلی ندارد که در حد اسراییل بازی کند. از اینجا به بعد اسراییلی‌ها به دنبال تحمل باخت تاکتیکی به ایران هستند. ما نباید برد ژئوپلیتیک‌مان را به خواسته اسراییل تغییر دهیم. خواسته اسراییل ایجاد یک درگیری بزرگ با ایران است تا امریکا به میدان بیاید. به من ثابت شد که اسراییل به تنهایی، هرگز حریف ایران نیست. این حرف‌هایی که امریکایی‌ها می‌گویند در هیچ حمله اسراییل به خاک ایران مشارکت نمی‌کنند، دروغ محض است. به صراحت از قول من بنویسید که این ادعا دروغ محض است. اسراییل بدون کمک پشتیبانی، اطلاعاتی و حتی عملیاتی امریکا قادر به حمله به ایران نیست. اسراییل امیدوار است که ایران را وارد درگیری در منازعه بزرگ‌تری کند و غرب را ناگزیر کند که وارد کارزار شود. امریکا، چون در دو نقطه درگیر است نمی‌خواهد میدان تازه تنازعی را باز کند.

tags # اسرائیل سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • فراتی، استاد دانشگاه: طرح خاورمیانه جدید بعد از حمله ایران شکل می‌گیرد
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • لیلاز: اسرائیل می خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند
  • لیلاز : اسرائیل می خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند؛ نباید در این دام بیفتیم
  • لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند
  • شکست بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر تاریخ
  • لیگ کنفرانس اروپا؛ امروز: کار دشوار آستون ویلادر فرانسه
  • تعرفه بزرگ‌ترین مشکل روانشناسان است/ لغو پروانه متخلفین از ۳ ماه تا ۵ سال
  • محسن اراکی: در نظام اقتصادی باید طلا و نقره واسطه معامله باشند/ خیانتی که به سرمایه‌های این مملکت می‌شود ضرب سکه‌های طلا است/ یک تکه کاغذ در هر کشور قدرت ارزش متفاوتی دارد؛ این بزرگ‌ترین دزدی است که در آمریکا رقم می‌خورد
  • مودی چگونه هند را از تله فقر نجات داد؟ | تبدیل هند به پنجمین قدرت اقتصادی جهان