Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@14:19:15 GMT

از بیشیه «رقص شاطری» چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۴۹۵۷

از بیشیه «رقص شاطری» چه می‌دانید؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛معمولا در کنار ابزار بلند چوبی که به آن پارو گفته می‌شود، می‌ایستند و با لباس سفیدی که تن شان کرده‌اند بین این پا و آن پا جابجا می‌شوند. گاهی پاروی چوبی که خمیر نان را رویش پهن می‌کنند، از شدت قدرت دست‌های شاطر بالا و پایین می‌رود و پایین پیشبند سفیدی که به تن کرده است، مثل یک دست لباس مجلسی چرخ می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا حالا به این حرکت شاطرها در نانوایی دقت کرده‌اید؟

«رقص شاطری» از رقص‌هایی است که مطربان تخت حوضی در مجالس جشن و شادی و عروسی عرضه می‌کردند و علاقه‌مندان و خواستاران بسیاری داشته است.

علی بلوکباشی در کتاب « درفرهنگ خود زیستن و به فرهنگ‌های دیگر نگریستن» آورده است: رقص شاطری به اندازه‌ای زیبا و گیرا بود که در مجلس جشن و سرور معمولا چند بار به درخواست مهمانان و تماشاگران تکرار می‌شد و مقبولیت این رقص از نشانه‌های اهمیت و حرکات موزون و زیبای شاطر در پشت پاروی پزندگی و توجه خاص مردم به این نان و پیشینه بود.

در رقص‌ شاطری که در مجالس جشن انجام می‌شد، مردی بلندبالا و خوش اندام روی «تخت حوض» یا میان مردم می‌آمد. این مرد یا شاطر و یا هنرمندی بود که به کار پزندگی و شاطری و چَم و خَمِ آن آشنا بود. او پشت پارویی خیالی می‌ایستاد و همچون شاطری که می‌خواهد نان بپزد، همراه با نوای ساز موسیقی، پیشبندی سفید به کمر خود می‌بست. چانه‌ای از خمیر تغار تصوری می‌برید و در میان دو کف دست تاب می‌داد و سر پارو می‌انداخت و با حرکت موزون تن، چانه را پهن می‌کرد و به آن پنجه و ناخن می‌زد. سپس پارو را در تنور می‌برد و با قِردادن کمر، خمیر نان را کش می‌داد و می‌خواباند. آنگاه سیخی فرضی در دست می‌گرفت و مانند نان درآوردی کار کشته، سیخ را در تنور می‌برد و با لرزش تند دست و تمامی اعضای بدن نان را از ریگ جدا می‌کرد و از تنور در می‌آورد و به مشتری که یکی از تماشاچیان بود، می‌داد.

این رقص با حرکات و تکان‌هایی نرم و ظریف و با کلی اطوار و ادا همراه بود. نوازندگان هم با نواختن آهنگ‌های شاد و ملایم و متناسب با رقص و حرکات شاطر او را همراهی می‌کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

چند عدد نان با رقص شاطری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۴۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشور است.
 تلاش متخصصان داخلی کشورمان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده است تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.
توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سد سازی نیز ۱۰۰ درصد است و ایران در بین چهار کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.
 این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هیچ توانی برای اجرای پروژه‌های فنی-مهندسی آب در ایران وجود نداشت و کشور در صنعت آب به شرکت‌های خارجی وابسته بود، اما امروز نه تنها جزو چهار کشور برتر دنیا در خدمات مهندسی آب است، که در این حوزه رقیب سرسخت شرکت‌های خارجی محسوب می‌شود.

گزارش از ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها