Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@20:06:25 GMT

جای نق زدن باید مصرف را مدیریت کرد

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۹۲۳۳

جای نق زدن باید مصرف را مدیریت کرد

جامعه: بارش‌های اخیر در ذخیره آب پشت سدها و مشکلات پیش رو در حوزه تأمین انرژی تأثیر بسزایی داشت. ضمن اینکه صنعت برق بر روی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به میزان ۹۰۰۰ مگاوات برنامه‌ریزی کرده بود، اما با کاهش بارش و کم شدن آب پشت سدها این میزان محقق نشد و حالا حدود ۵۰۰۰ مگاوات کمبود وجود دارد.

سعید مهذب ترابی/رئیس انجمن علمی مدیریت مصرف انرژی ایران

بارش‌های اخیر در ذخیره آب پشت سدها و مشکلات پیش رو در حوزه تأمین انرژی تأثیر بسزایی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه صنعت برق بر روی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به میزان ۹۰۰۰ مگاوات برنامه‌ریزی کرده بود، اما با کاهش بارش و کم شدن آب پشت سدها این میزان محقق نشد و حالا حدود ۵۰۰۰ مگاوات کمبود وجود دارد.

برای مقابله با این مشکل دو راه پیش رو داریم؛ یکی ادامه همین خاموشی‌هایی که در سطح کشور شاهد هستیم و دیگری نهادینه کردن مدیریت مصرف است. مدیریت مصرفی که نیازمند همکاری مردم و صنایع است. در فضایی که همه در حال تهمت زدن به هم هستند، باید این مشکل ریشه‌یابی شود. با توجه به اینکه در شرایط بد اقتصادی کشور، قطعی برق قطعاً در تولید ناخالص ملی، کشاورزی و از همه مهم‌تر در آرامش مردم تأثیر دارد، باید به نحوی این مسئله را مدیریت کرد که براحتی از این فضا خارج شده و خاموشی کمتری در کشور داشته باشیم که تنها راهکار موجود مدیریت مصرف است. باید در شرایط منطقی‌تری این مشکل ریشه‌یابی شود تا در سال‌های بعد با آن روبه رو نشویم.

در زمینه اصلاح و مدیریت الگوی مصرف یکی از مترقی‌ترین قوانین یعنی قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی را داریم، اما متأسفانه از سال ۱۳۹۰ که این قانون ابلاغ شد، آیین‌نامه‌های اجرایی آن هنوز آماده نشده است. باید الزاماتی برای سازمان‌های مختلف، وزارتخانه‌ها، شهرداری‌ها، وزارت مسکن و شهرسازی و از همه مهم‌تر خود سازمان برنامه و بودجه برای تصویب آیین‌‎نامه‌های اجرایی این قانون وجود داشته باشد. در این زمینه یک قانون طلایی داریم که ابتر مانده و به آن عمل نمی‌شود، پس بدیهی است که باید تبعات آن را در جامعه ببینیم.

سهم مصرف انرژی در بخش ساختمان از کل انرژی مصرفی حدود ۴۰درصد است. در ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی به لزوم مصرف انرژی در ساختمان پرداخته شده است. در قانون قرار بر این بود که به هیچ عنوان ساختمانی ساخته نشود مگر اینکه آن ساختمان دارای برچسب انرژی بوده و میزان مصرف انرژی آن تحت کنترل باشد. یعنی مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در آن اجرا شده باشد، اما این اتفاق تا کنون در کشور نیفتاده است. علاوه بر آن قرار بود مقداری از درآمدهای ناشی از هدفمندی کردن یارانه‌ها به بحث اصلاح فناوری و فرآیندهای انرژی بر صنایع و تولید تخصیص داده شود که این طور نشد. برچسب انرژی، شاخص مصرف انرژی برای مصارف بزرگ و صنعتی و... از دیگر اتفاقاتی است که تاکنون انجام نشده و طبیعی است وقتی کاری برای آن انجام نشده، بستر موجود نمی‌تواند مصرف بهینه انرژی را در ذهن افراد جامعه نهادینه کند.

این وظیفه رسانه‌هاست که پس از عبور از این وضعیت بحرانی با نگاهی جدی از مسئولین پیگیر بهبود شرایط و عمل به وعده‌ها و قوانین صادر شده در این حوزه باشند تا سال آینده خاموشی نداشته و مجدد به دنبال مقصر و مسبب نگردیم.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیریت مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • معمای بنزین در ایران