Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اصفهان گفت: زمینه‌های تقویت دو اصل مهم حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی در نظام جمهوری اسلامی ایران باید بیش از پیش فراهم شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فریده روشن امروز (یکشنبه) در نطق پیش از دستور خود در چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) با بیان اینکه شورای شهر در پنجمین دوره به پایان سال اول نزدیک می‌شود، اظهار کرد: در این مدت فراز و فرودها و اتفاقات بسیاری را سپری کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقاتی که در جریان‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور قابل توجه بوده و حکمرانی جدید را در تحقق حقوق شهروندی به نمایش گذاشت.

وی لغو عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد توسط شورای نگهبان آن هم پس از انتخاب توسط مردم و کسب آرای لازم را از اتفاقات نامیمون این دوره یک ساله دانست و افزود: این تصمیم مبتنی بر نگرشی خاص به حقوق ملت و تفسیری از قانون اساسی رخ داد که با انتقاد و مخالفت بسیاری از حقوق‌دانان و مردم شهرهای مختلف روبه‌رو شد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اصفهان با بیان اینکه قصد واکاوی سرچشمه تفکر موجود و قرائتی از قانون و حدود نظارت نهادی مانند شورای نگهبان را ندارم و آن را به اهل فن واگذار می‌کنم، ادامه داد: آنچه باید به آن توجه داشته باشیم این است که ایران در ادوار مختلف همواره تحت ظلم و فشار بیرونی بوده و آنچه کشور را در برابر هجمه‌ها استوار نگه داشته وحدت و یکپارچگی ملت در کنار یکدیگر بوده است.

وی اضافه کرد: آنچه امروز به عنوان ثمره خون هزاران شهید و تدبیر امام انقلاب‌مان در دست داریم، قرار گرفتن دو واژه "اسلامیت" و "جمهوریت" در کنار یکدیگر برای شکل‌گیری این نظام است و همین در کنار هم قرار گرفتن دو واژه و ساختار اسلامی بودن و جمهوری بودن به معنای اتکا و احترام به آرای مردم است.

روشن با بیان اینکه "آزادی" و "حقوق شهروندی" دو رکن اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: در پرونده سپنتا نیکنام به دلایل مختلف و برداشت‌های شخصی و حقوقی این دو اصل مورد خدشه واقع شد اما با توجه به اعتدال و تدبیر حاکم بر مجمع تشخیص مصلحت نظام و در کنار هم قرار گرفتن طیف‌های مختلف سیاسی حاضر در جلسه، این تهدید به فرصتی برای نشان دادن توجه نظام به حقوق اقلیت‌های مذهبی تبدیل شد.

وی ابراز امیدواری کرد مخالفان این حق قانونی روش‌ها و بهانه‌های دیگر را مورد دستاویز قرار ندهند و مانع زیست آزادانه اقلیت‌ها در جامعه اسلامی نشوند.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اصفهان ضمن تقدیر از خردورزی و قانون‌گرایی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تائید عضویت سپنتا نیکنام و صحه گذاشتن به قانونی بودن عضویت اقلیت‌های رسمی و شناخته شده در قانون اساسی در شوراهای شهر اظهار کرد: ضروری است زمینه‌های تقویت دو اصل مهم حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی در نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش فراهم شود.

وی ابراز امیدواری کرد: نهادهایی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام مانند تصمیمی که در خصوص حضور اقلیت‌ها اتخاذ کردند با شناخت و تمکین از رای مردم، ضمن عمل به قانون و تحقق روح آزادی، استقلال و جمهوریت نظام، با احترام و تلاش برای تحقق حقوق ملت، زمینه همبستگی بیشتر و افزایش وحدت مردم را فراهم کنند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حقوق شهروندی سپنتا نیکنام شوراي شهر مجمع تشخیص مصلحت نظام اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان امروز (یکشنبه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و اظهارکرد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شوری نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

ادامه دارد ...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود