Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو-  رییس جمهور کشورمان صبح امروز در همایش روسای نمایندگی های ایران در خارج از کشور سخنان مهمی را ایراد کرد.

بخش‌هایی از سخنان مهم حجت‌الاسلام حسن روحانی به این شرح است :

**سیاست خارجی مظهر حاکمیت ملی است.

**جلوگیری از دخالت دولت در انتخابات، موفقیت سیاست داخلی؛و جلوگیری از مداخله خارجی، موفقیت سیاست خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**وظیفه دولت در داخل، زمینه سازی برای بخش خصوصی است.

**دیپلمات‌ها سفیر نظام و نماینده تاریخ، فرهنگ و ملت ایران در خارج کشور هستند.

**سفرا در برابر تک تک شهروندان مسئولند، سفارت‌های ما متعلق به همه ایرانیانی است که عاشق وطن هستند.

**دیپلماسی پیشتاز حراست از امنیت و منافع ملی است.

**دولت فعلی آمریکا همزمان در حال ستیز با دنیا و منافع ملی خودش است.

**هیچگاه مثل اکنون نمی شد گفت که کاخ سفید ضد حقوق بین الملل و ضد جهان اسلام و ملت فلسطین است.

**آقایی که آمریکا روی کار است، هم تهدید و هم فرصت است.

**امروز بیشتر پیداست که مبنای رژیم صهیونیستی تجاوز و اشغال است.

**وقاحت را به جایی رسانده اند که می گویند فلسطین کشور اسلامی نیست حرف ما با همسایگان و جهان عرب درباره ماهیت اسرائیل اثبات شد.

**ضد حقوق بشرتر از رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

**تا بحال می گفتند اسرائیل نمونه دمکراسی در منطقه است؛ امروز ثابت شده که کانون آپارتاید است.

**فرصت برای ارتباط سفرا با افکار عمومی و جوانان جهان در فضای حقیقی و مجازی گسترده است.

**وظایف دیپلماتهای توانمند و عزیز سنگین‌تر از هر زمان دیگری است.

**ملت ایران برای آزادی و استقلال، جلوی دیکتاتور دست نشانده ایستاد. مداخله‌گرتر از آمریکا علیه انقلاب و ملت ایران وجود ندارد.سرنگونی، تجزیه، تحریم و تضعیف؛ سیاستهای اصلی آمریکا علیه جمهوری اسلامی.

**در دفاع مقدس جز چند کشور، همه جهان را علیه ملت ایران بسیج کردند و نتیجه نگرفتند. جنگ، ارتش را مضاعف کرد و جوانان انقلابی سپاه، قدرت نظامی جدید شدند، تجلیل رئیس جمهور از نقش سپاه در پاسداری از ایران.

**دشمن در توطئه شکست و تجزیه ایران شکست خورد؛ توطئه سوم، تحریم به بهانه فعالیت هسته‌ای بود. هرگاه اروپا به توافق با ما نزدیک شد، کاخ سفید نگذاشت.

**برجام، شکست توطئه 12 ساله علیه فناوری هسته‌ای ایران بود.کار آمریکا، توطئه علیه ایران و ملت بزرگ ایران است.

**عمق راهبردی ایران از شرق تا شبه قاره، در غرب تا مدیترانه، در جنوب تا دریای سرخ و در شمال تا ‌‌‌قفقاز است. ذات و فرهنگ ایرانی صلح‌طلبی و کمک به همسایگان در برابر آدم‌کشها است.

**داعش را ریشه کن کردیم و مردم منطقه را نجات دادیم؛ به خود افتخار می کنیم به آدم‌کشهای داعش سلاح و پول دادید و ادعای حقوق بشر دارید؟ نفوذ ایران در این منطقه، تاریخی و تمدنی است. تعهد ما به منطقه ناشی از هویت اسلامی و ایرانی است. به قیمت خون جوانانمان تروریست‌ها را شکست دادیم.

**برجام تصمیم یکپارچه تمام ارکان نظام بود. توطئه آخر آمریکا، تلاش برای خسته کردن ملت ایران است. بدانید؛ ملت ایران آقاست و هرگز نوکر کسی نخواهد شد.آمریکایی ها باید خوب بفهمند که صلح با ایران مادر صلح‌ها، و جنگ با ایران مادر جنگهاست.

**تهدید نمی پذیریم و توان ما بازدارنده است. امروز اتحاد داخلی ما بیشتر از قبل است. تهدید، ما را منسجم‌تر می‌کند؛ حتما آمریکا را شکست می‌دهیم، هزینه‌هایی خواهیم داد اما منافع بیشتری بدست می آوریم. هدف اول امریکا، نقض برجام توسط خود ما بود. آژانس را تحریک کردند و باز هم موفق نشدند.

**گام ناموفق سوم آمریکا، متقاعد کردن اروپا با اصلاح برجام بود. ترامپ زور زیادی زد اما مجبور شد تنهایی از برجام خارج شود. ایران در برابر نپختگی ترامپ، هوشمندانه عمل کرد. آمریکا با همه دنیا علیه برجام تقابل می کند. آمریکای منزوی نباید جان بگیرد.

**سرزمین علم و حکمت، و دنبال رابطه خوب با جهانیم. بهترین روابط را با همسایگان خواهانیم. در شرایط جدید بدنبال اصلاح روابط عربستان، امارات و بحرین با ایران هستیم.نه شرقی و نه غربی منافات با کار با شرق و غرب ندارد. روابط ما با روسیه بر مبنای همسایگی و منافع متقابل است کشورهای منطقه یا از آمریکا می‌ترسند یا اعتماد ندارند.

**کسی که اندکی سیاست بفهمد، نمی‌گوید جلوی صادرات نفت ایران را می گیریم.تنگه‌های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست.

**آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آب‌راه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نکن، پشیمان کننده است.

**قادر نیستید ملت ایران را علیه امنیت و منافع ایران تحریک کنید. به ملت ایران اعلام جنگ می‌کنید و دم از حمایت می‌زنید؟ در همه منطقه پهن شده‌اید؛ معنای حرف‌هایتان را بفهمید.

**روز طلایی دیپلماتهاست؛ با تمام شرکتهای کوچک تا بزرگ ارتباط بگیرید. دربهای ایران به‌روی فناوری و سرمایه باز است؛ سفرا تحرک جدید آغاز کنند.

**اشتغال بهار امسال از هر سال بهتر بود. افزایش 756 هزار نفری اشتغال در سال گذشته. درآمدهای کشور بیش از گذشته و تخصیص اعتبارات عمرانی 22 برابر است. انبار کالاهای اساسی ما از همیشه بیشتر است.

متن کامل سخنان روحانی تا دقایقی دیگر منتشر می‌شود.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت اسد به دنیای عرب

در حالی که جنگ غزه توجه‌ها را به خود جلب کرده، بشار اسد با چراغ سبز امارات و عربستان در حال بازگشت به دنیای عرب است. این بازگشت معامله‌ای پنهان در پس خود دارد که منافع متعددی را برای طرفین درگیر به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، اکو ایران نوشت:‌ در حالی که توجه زیادی به جنگ اسرائیل در غزه و تأثیرات آن در سراسر خاورمیانه معطوف شده، دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه علی‌رغم طردشدن توسط غرب، به طور پیوسته در حال بازگشت به دنیای عرب است. از زمانی که اسد در مه سال ۲۰۲۳ برای سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه عرب در جده به عربستان سعودی سفر کرد و بازگشت سوریه به این سازمان کامل شد، احیای روابط منطقه‌ای دمشق آغاز گردید. کشورهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس (GCC) پیشگام بازگرداندن اسد به جمع دیپلماتیک جهان عرب شده‌اند.

به نوشته جورجیو کافیرو برای وبگاه داون‌مِنا، در ماه ژانویه، یک هیئت سعودی جهت آماده‌سازی بازگشایی سفارتخانه این پادشاهی در سوریه که به مدت ۱۲ سال گذشته تعطیل بوده، از دمشق بازدید کرد. آشتی با سوریه به دنبال امارات متحده عربی و پیشروی تلاش‌های عربی برای عادی‌سازی روابط با حکومت اسد، در دستور کار عربستان قرار گرفت. ابوظبی رسماً سفارت خود در دمشق را در سال ۲۰۱۸ بازگشایی کرد و در سال ۲۰۲۲، امارات میزبان سفر نمادین اسد بود که اولین سفر او به یک کشور عربی از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه محسوب می‌شود.

بازگشت به آغوش عموزاده‌ها

چند روز پیش از سفر هیئت سعودی به سوریه در اوایل امسال، سفیر جدید امارات به دمشق رفت و جایگزین کاردار این کشور شد که از زمان بازگشایی مأموریت دیپلماتیک امارات، آن را اداره می‌کرد. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه به همراه حسن احمد الشیخ، سفیر جدید امارات در مراسمی در دمشق حضور یافته و هر دو بر روابط «عمیق و قوی» بین سوریه و امارات متحده عربی تأکید کردند.

روابط کنونی امارات با دمشق به طور چشمگیری با سیاست اولیه این کشور عربی در قطع روابط با دولت اسد و تسلیح ارتش آزاد سوریه در اوایل جنگ داخلی در تضاد است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و معاون رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر امارات در سال ۲۰۱۴ در مورد اسد گفت: «اگر مردم خود را می‌کشید، نباید در قدرت بمانید. در نهایت، اسد رفتنی است». اما بر خلاف قطر و ترکیه، امارات نسبت به مخالفان سوری، به ویژه پس از اینکه شبه‌نظامیان تندرو در میان نیروهای ضداسد در سوریه قدرت بیشتری پیدا کردند، تردید بیشتری داشت.

تحریم‌های جاری علیه سوریه توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچنان امارات و سایر کشورهای ثروتمند خلیج فارس را از برقراری مجدد روابط اقتصادی با سوریه باز داشته، به ویژه سرمایه‌گذاری در بازسازی متوقف‌شده سوریه که اسد شدیداً به دنبال آن است. با وجود این، ابوظبی اقدامات زیادی از طرق دیگر برای تقویت حکومت اسد انجام داده است.

خواب امارات برای سوریه

سفارت امارات در دمشق یک سال پس از بازگشایی، میزبان جشن روز ملی امارات بود. در این رویداد، عبدالحکیم نعیمی، کاردار امارات ابراز امیدواری کرد که «امنیت و ثبات جمهوری عربی سوریه تحت سایه رهبری حکیمانه دکتر بشار اسد برقرار باشد». در نوامبر ۲۰۲۱، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات با اسد در دمشق دیدار کرد. چهار ماه بعد، اسد سفری نمادین به ابوظبی و دوبی انجام داد. از آن زمان، شیخ عبدالله دوباره به دمشق رفته و اسد نیز به امارات سفر کرده است.

علی باقر، استادیار مرکز ابن خلدون برای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه قطر می‌گوید: «امارات متحده عربی نقشی محوری در احیای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی حکومت اسد ایفا کرد. امارات با فشار بر کشورهای دیگر برای عادی‌سازی روابط با اسد، به پایان‌دادنِ انزوای دیپلماتیک او کمک کرد». باقر افزود: «در نتیجه، این کشور به منافع مشترک زیادی با سوریه، نه تنها در سطح اقتصادی بلکه امیدوار است در سطح سیاسی، اطلاعاتی و دفاعی دست یافت».

معادله اخوان‌المسلمین
با توجه به اینکه رهبری ابوظبی و دمشق دارای هم‌افزایی ایدئولوژیکی خاصی هستند، بُعد دیگری نیز مطرح است. هر دو دولت از سال ۲۰۱۱ تاکنون تلاش زیادی برای حمایت از یک وضعیت اقتدارگرایانه در خاورمیانه و شمال آفریقا انجام دادند که اغلب به عنوان یک برنامه سیاست خارجی ضدانقلابی توصیف می‌شود. امارات و سوریه که اخوان‌المسلمین را یک سازمان تروریستی می‌دانند، مدت‌هاست که این جنبش اسلام‌گرا را تهدیدی جدی برای اقتدار خود تلقی می‌کنند.

آن‌ها در کنار بازیگران مختلف جهان عرب که سعی در تضعیف اخوان‌المسلمین دارند، قرار گرفته‌اند. اما دشمنی اسد با اخوان‌المسلمین مانع حمایت سوریه از حماس که به عنوان شاخه فلسطینی اخوان در اواخر دهه ۱۹۸۰ فعالیت خود را آغاز کرد، نشد. 

نفوذ روسیه
تلاش‌های امارات متحده عربی برای تقویت حکومت سوریه منعکس‌کننده منافع ژئوپلیتیکی گسترده‌تری در بافت چندقطبی‌شدن نظام بین‌المللی است. با کاهش تدریجی هژمونی آمریکا، اعضای شورای همکاری خلیج فارس، خصوصاً امارات را به تنوع‌بخشیدن به متحدان و شرکای خود در سراسر جهان سوق داد و باعث نزدیکی ابوظبی به روسیه شد.

مداخله نظامی روسیه در سوریه از سال ۲۰۱۵ تا حد زیادی برای ترغیب کشورهای خلیج فارس به پذیرش «مشروعیت» اسد و کنارآمدن با حکومت او بود. در عین حال که امارات متحده عربی از روایت‌هایی درباره پیشگامی روسیه در مبارزه با تروریسم جهانی حمایت می‌کرد، با دستور کار مسکو در سوریه همراه شد. از سال ۲۰۱۸، تلاش‌های دیپلماتیک ابوظبی برای احیای جایگاه دولت سوریه در میان کشورهای عربی به تثبیت بیشتر جایگاه امارات به عنوان نزدیک‌ترین شریک روسیه در شورای همکاری خلیج فارس کمک کرده است.

نادیده‌گرفتن واشنگتن

از زمان آغاز جنگ غزه، بازگشت اسد به عرصه منطقه‌ای سرعت گرفته است. حمایت قاطعانه دولت بایدن از اسرائیل، با توجه به تعداد سرسام‌آور کشته‌های غزه و رنج غیرنظامیانی که به نظر می‌رسد پایانی ندارد، جایگاه آمریکا را در جهان عرب متزلزل ساخت. در حالی که ایالات متحده تلاش می‌کند تا دمشق را در سطح بین‌المللی منزوی نگه دارد، کشورهای حاشیه خلیج فارس، به جز قطر و کویت که هنوز روابط خود با اسد را برقرار نکرده‌اند، تمایل بیشتری به نادیده‌گرفتن مخالفت واشنگتن در قبال برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه نشان داده‌اند.

جاشوا لندیس، کارشناس سوریه و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما می‌گوید: «طی سال گذشته و با کاهش شدید وجهه آمریکا در منطقه به دلیل حمایت بایدن از حمله اسرائیل به غزه، منطق عادی‌سازی روابط با سوریه قوت گرفته است». در زمانی که خشم مردم خاورمیانه، خصوصاً خلیج فارس، علیه آمریکا در حال تشدید است، رهبران شورای همکاری خلیج فارس با اطمینان بیشتری خود را از دولت بایدن دور می‌کنند. بخشی از این مسئله به نفع دولت اسد است که می‌خواهد مقامات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس فشار آمریکا برای منزوی‌نگه‌داشتن دمشق را نادیده بگیرند.

همچنین با گذشت بیش از یک دهه از جنگ داخلی سوریه، بازگشت به عرصه منطقه‌ای کمک زیادی به اسد در راستای احیای مشروعیتش می‌کند. اما کشورهای حاشیه خلیج فارس در ازای تلاش برای برقراری ارتباط مجدد با دمشق چه چیزی به دست آورده‌اند؟

به گفته کریم امیل بیطار، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه سن ژوزف بیروت، به نظر می‌رسد تقریباً هیچ. او در مصاحبه‌ای گفت: «به نظر می‌رسد همانطور که در چند دهه گذشته بارها اتفاق افتاده، حکومت سوریه توانسته بدون اینکه لزوماً چیز مهمی در قبال آن ارائه دهد، امتیازات قابل توجهی را از کشورهای حاشیه خلیج فارس اخذ کند».

حمایت ایران به عرب‌ها می‌چربد

بیطار افزود که اگر رهبران خلیج فارس فکر می‌کنند که می‌توانند با برقراری مجدد روابط با اسد، شکافی بین سوریه و ایران ایجاد کنند، به احتمال زیاد به هدفشان نخواهند رسید. هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت سوریه از روابط نزدیک خود با ایران یا محور مقاومت، از جمله حزب‌الله لبنان، امتیازی به امارات متحده عربی یا عربستان سعودی داده باشد. بیطار نزدیک‌شدن ابوظبی به دمشق را «تمدیدی بر استراتژی حکومت سوریه برای تلاش جهت بازکردن درب‌های مذاکره، کسب زمان و گرفتن امتیاز بدون دادنِ چیز زیادی در مقابل» می‌داند.

بیطار بر این باور است که اسد تنها در صورتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس امتیازات قابل‌توجهی اعطا می‌کند می‌دهد که آن‌ها «واقعاً برای تزریق مبالغ هنگفتی به روند بازسازی سوریه آماده باشند» که این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که تنش‌زدایی سعودی-ایرانی به یک نزدیکی پایدار و بادوام تبدیل شود. او تأکید دارد که دمشق بدون تأیید تهران به ابوظبی یا ریاض نزدیک‌تر نخواهد شد.

بیطار گفت: «فکر نمی‌کنم سوریه برای نزدیک‌شدن به کشورهای حاشیه خلیج فارس آماده باشد. اکثر تحلیلگران استراتژیک سوریه همچنان بر این باورند که دمشق از اتحاد استراتژیک خود با تهران سود زیادی برده و این اتحاد بوده که عملاً به اسد اجازه داده تا مدت زیادی در قدرت باقی بماند. به هر خبر بازگشت سوریه به آغوش عرب‌های سُنی با دیده شک نگاه می‌کنم».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزش باد شدید در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان
  • صعود قطر و امارات قطعی شد/ پیروزی سوریه، اردن و بحرین مقابل حریفان
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • توصیه‌های امیرعبداللهیان به سفیر ایران در امارات
  • امیرعبداللهیان: سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی تحکیم روابط با همسایگان است
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات
  • آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌ها با امارات
  • بازگشت اسد به دنیای عرب
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟