Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیران گروه صنعتی رامک با تشریح مشکلاتی که در زمینه واردات خودرو ایجاد شده ، از برنامه ریزی برای تولید محصولات سانگ یانگ خردادند و اعلام کردند که مردم نگران خودروهای ثبت نام شده نباشند.

اقتصادآنلاین - سمانه برمخ‌شاد؛ علی عزیزی، مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره شرکت رامک‌خودرو در یک نشست خبری  با بیان اینکه این شرکت از ابتدای فعالیت خود با هدف بازرگانی، وارد صنعت خودروی کشور نشد، تاکید کرد:  از ابتدا فعالیت خود را بر مبنای تولید خودرو در کشور آغاز کردیم و در این راستا در سال‌91 با خرید یک کارخانه‌  در  قزوین تولید خودروی تجاری را در دستور کار قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه با اشاره به اینکه در بخشی از این فضای 90 هزارمتری، خط تریم کوراندو را نیز ایجاد کردیم، افزود: جواز تاسیس این خط برای ظرفیت 50 هزار دستگاه در سال نیز  اخذ شد.

 عزیزی گفت:  این شرکت پس از 8 سال فعالیت، با هدف گسترش فضای تولید در منطقه صنعتی ساوه اقدام به ایجاد بخش جدیدی جهت گسترش فضای تولیدی خود کرده است. 

مدیرعامل رامک خودرو در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات موجود در زمینه واردات خودرو اشاره و تصریح کرد:بسته شدن سایت ثبت سفارش از تیر تا اواخر سال گذشته، ممنوعیت ثبت سفارش بدون انتقال ارز از چهار کشور  کره، هند و چین، حذف ضمانت نامه بانکی ، تعیین عوارض واردات خودرو در قانون بودجه علاوه بر 5 درصدی که پیشتر وجود داشت و در نهایت هم الزام واردکنندگان به خرید ارز از سامانه نیما، واردات را با محدودیت های زیادی مواجه کرد و موجب شد تا نتوانیم به تعهداتمان در زمینه تحویل به موقع خودرو به خریداران عمل کنیم. در این شرایط از مردم و رسانه‌ها تقاضا داریم تا وضعیت را درک کنند تا بتوانیم به تعهداتمان عمل کنیم. 

او با اشاره به اینکه تخصیص ارز جهت واردات خودرو بر اساس دستورالعمل های اعلامی دولت بوده و گزارش تمامی ثبت سفارش‌ها و ارزهای تخصیصی، تعداد خودروهای خریداری شده، زمان رسیدن خودروها و فهرست مشتریان به سازمان حمایت از مصرف کننده اعلام شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی، قیمت درنظر گرفته‌شده برای تیوولی تولید داخل 35درصد ارزان‌تر از نمونه وارداتی خواهد بود.

تیوولی تولیدی تا پایان سال به بازار می‌آید

در ادامه این نشست خبری جواد آدینه، رییس هیات‌مدیره شرکت نورا موتور پارس (شرکت تولیدی رامک خودرو) با اشاره به اینکه  تصور بر این بوده که رامک خودرو تنها یک شرکت بازرگانی بوده و واردات خودرو انجام می دهد، گفت: این در حالی است که در سال‌های گذشته نگاه بلند مدتی به تولید داشتیم و از سال 91 نسبت به خرید کارخانه در قزوین و راه اندازی و تجهیز خط تولید کوراندو اقدام کردیم اما با آغاز تحریم ها، این موضوع مسکوت باقی ماند.

او با اشاره به اینکه در سال های گذشته واردات را در کنار تولید پیگیری کرده‌ایم، افزود: در این راستا سال گذشته پس از گذشت 8 سال همکاری با کره‌ای ها، قراردادی 7 ساله  برای تولید سه مدل خودرو سانگ سانگ منعقد شد و همزمان در کنار طرح توسعه کارخانه در شهرک صنعتی کاوه، فضایی بالغ بر 16 هزار متر مربع برای تولید این خودروها اختصاص یافت و همه تجهیزات مورد نیاز پیش بینی شد.

رییس هیات‌مدیره شرکت نورا موتور پارس با بیان اینکه از اواخر مهرماه خط تولید آماده می‌شود، تصریح کرد: و تولید آزمایشی این خودروها از آذر و دی ماه آغاز و در اسفند ماه سال جاری نخستین محصول این شرکت که تیوولی تولید داخل است، به بازار عرضه خواهد شد.

آدینه اشتغالزایی مستقیم در گام اول را حدود 450 نفر اعلام و تصریح کرد: با تولید و توسعه دو محصول دیگر میزان اشتغالزایی به هزار نفر و اشتغال غیر مستقیم به 3 هزار نفر افزایش می‌یابد.

او ظرفیت درنظر گرفته شده برای تولید را 30 هزار دستگاه در سال عنوان و خاطرنشان کرد:در سال اول و دوم، تولید 10 هزار دستگاه خودرو پیش بینی شده البته رنگ این خودروها برون سپاری شده و از ظرفیت های خالی در حوزه تولید خودرو استفاده خواهد شد اما از سال سوم به بعد، خط رنگ بدنه در ساوه راه اندازی خواهد شد.

 آدینه با بیان اینکه کشوردر حال حاضر در شرایط جنگ اقتصادی قرار دارد و کار کردن با دشواری های زیادی همراه است، تاکید کرد: برخی تصمیماتی که توسط دولت گرفته می‌شود به دلیل محدودیت های موجود است بنابراین باید پذیرفت که در چنین شرایط باید سخت کار کرد و بر روی توان تولید داخل تمرکز کنیم .

توانایی تولید هزار اتوبوس در یک شیفت

حسن نیکسان مدیرعامل شرکت رامک دیزل نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه  در راستای برنامه استراتژیک شرکت از سال 91 کارخانه ای در قزوین خریداری و تجهیزکردیم، ادامه داد: تولید از سال 92 آغاز شد و با امضای قرارداد با سنگ یانگ در سال گذشته مجوز تولید در قزوین برای اتوبوس اخذ شد.

او با بیان اینکه  با وجود رسانه ای شدن طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل، هنوز اقدام عملی در جهت خرید اتوبوس انجام نشده است، تصریح کرد: این در حالیست که زیرساخت  لازم برای تولید هزار اتوبوس شهری و بین شهری در یک شیفت انجام شده است.

  40 میلیارد تومانی قطعه ذخیره کرده‌ایم

ولی پور، مدیر فنی مهندسی رامک یدک نیز در این نشست خبری با بیان اینکه  این شرکت نخستین شرکت خدمات پس از فروش در میان واردکننده ها است، گفت: در بررسی های شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران بالاترین رشد را در حوزه های مختلف داشته‌ایم، از سوی دیگر در سال 2016 در رتبه بندی رضایت‌مندی مشتریان در بین 120 کشور، رتبه یک را به خود اختصاص دادیم.

به گفته او بر اساس هدفگذاری های انجام شده تعداد نمایندگی های فعال این شرکت در سطح کشور به 50 نمایندگی فعال ارتقا خواهد یافت که منجر به افزایش رضایتمندی خواهد شد.

مدیر فنی مهندسی رامک یدک اشتغالزایی ایجاد شده در این نمایندگی ها را هزار نفر اعلام و تصریح کرد: تاکنون 30 هزار خودرو در شبکه رامک خودرو عرضه و 40 میلیارد تومان قطعه ذخیره شده تا مشکلی از نظر خدمات پس از فروش وجود نداشته باشد .

ولی پور با اشاره به اینکه تاکنون هیچ خودرویی به دلیل کمبود قطعات در شبکه خدمات پس از فروش این شرکت متوقف نشده‌است، اضافه کرد: برای اطمینان بیشتر، اقدام به ارایه خدمات جدید و افزایش میزان گارانتی خودروها کرده ‌ایم که این روند نشان از اهداف بلند مدت این شرکت در زمینه رضایت‌مندی مشتریان است..

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو رامک خودرو تیوولی علی عزیزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی

  از همین رو هم کشور ایران در بحث خودروهای توان بالا مانند خودروهای شاسی‌بلند هنوز وابستگی صددرصدی دارد. این وابستگی موجب می‌شود هرساله مقادیر زیادی ارز از کشور خارج تا محصول مورد نیاز تامین شود. هرچند که این همه ماجرا نیست و پس از وارد شدن محصول، خدمات پس از فروش آن و همچنین خرید قطعات اضافی آن نیز خود به طور جداگانه موجب ارزبری از کشور است. از همین رو داشتن دانش فنی و موفق شدن در تجاری‌سازی چنین محصولی، می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور کند، همچنین کیفیت قوای محرکه خودروها را تا حد مطلوب توسعه دهد و بهینه‌سازی کند. بعدازظهر چهارشنبه هفته گذشته(پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳) پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از محصولی مهم و راهبردی در کشور بود. موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی، محصولی که برای اولین بار در یک شرکت فناور ایرانی تولید شده و اکنون دانش فنی ساخت آن بومی‌سازی شده است. در گفت‌وگو با دکتر میثم فرج‌الهی، رئیس مرکز طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، اهمیت این دستاورد را بررسی کرده‌ایم.
موتور شش سیلندر بنزینی که روز چهارشنبه از آن رونمایی شد در یک شرکت فناور تولید شده است. متخصصان این شرکت پس از بررسی حدود ۱۳۰ نمونه از مدل‌های مختلف موتور در دنیا و طی کردن مراحل مهندسی معکوس موفق به کسب دانش فنی لازم جهت تولید این موتور شده‌اند.حجم این موتور۴۰۰۰سی‌سی است که مناسب برای استفاده در خودروهای باری (پیکاپ)، بیراهه‌نورد (آفرود)، خودروهای شاسی‌بلند (اس‌یووی) و خودرهای خدمات‌رسان است. دکتر میثم فرج‌الهی، در رابطه با اهمیت تولید چنین محصولی توضیح می‌دهد: «ما در بحث خودروهای توان بالای شاسی‌بلند و باری وابستگی صددرصد داریم. همچنین بخش تحقیق‌وتوسعه در این حوزه تقریبا فعالیت چشمگیری ندارد و چون قوای محرکه‌ای نداریم، پس امکان توسعه آن هم وجود ندارد.» وی در ادامه تشریح می‌کند: «اگر این فناوری را داشته باشیم هم می‌توانیم مانع ارزبری از کشور شویم و هم خودمان خودروهای‌مان را توسعه دهیم. الان مشاهده می‌کنید که خودروهای باری در کشور یا صددرصد خارجی است یا سال ساخت‌شان به ۲۰ تا ۳۰ سال پیش برمی‌گردد؛ چون قوای محرکه نداریم و وابسته هستیم.» در صورت داشتن دانش تولید قوای محرکه، در کنار خود محصول، بازار بسیار خوبی‌ هم برای قطعه‌سازان و دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم می‌شود که خودشان بتوانند قطعات مورد نیاز را بسازند. 
 
۴ سال تلاش متخصصان ایرانی برای دستیابی  به دانش فنی

موتورهای حجم بالا یعنی موتورهایی که حجم‌شان بالای ۲۰۰۰ سی‌سی است تا قبل از این در کشور تولید نشده بودند و همگی با واردات تأمین می‌شدند. این موضوع هم برای خودروهای تجاری و هم برای خودروهای نظامی صادق است. هدف پروژه‌ای که این شرکت فناور با حمایت و پشتیبانی مجموعه جهاد سازندگی غدیر و پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرده دسترسی به دانش فنی تولید چنین موتورهایی بوده است. حالا برای نخستین بار در کشور یک موتور شش سیلندر ۴۰۰۰سی‌سی بنزینی خورجینی تولید و روشن شده است. اصطلاح خورجینی برای موتورها به این معنی است که بلوک این موتور به صورت وی‌شکل (V) است. دکتر فرج‌الهی در ادامه با اشاره به مشخصات فنی این محصول، بیان می‌کند: «این پروژه دو بخش دارد؛ بخش اول بخش مکانیکی کار است که شامل قطعات اصلی مثل بلوک و میل‌لنگ و شاتون می‌شود. بخش بعدی قسمت کنترل است که به آن ئی‌سی‌یو می‌گویند. نمونه اولیه این بخش هم آماده شده است، یعنی می‌تواند موتور را روشن کند و گاز بدهد اما هنوز تا بهینه‌سازی و این‌که بتواند استانداردها را هم بگیرد گام‌های دیگری مانده است.» رئیس مرکز طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در رابطه با کاربردهای این موتور توضیح می‌دهد: «این موتور کاربردهای مختلفی دارد؛ از‌جمله خودروهای تاکتیکی سبک نظامی و خودروهای شاسی‌بلند. همچنین در خودروهای باری و حتی در خودروهای سواری بزرگ هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.» 
متخصصان کشور در طراحی موتور از فناوری‌های متعددی در ساخت و انتخاب مواد و تلورانس‌گذاری استفاده کرده‌اند. فرج‌الهی درخصوص روند تولید این محصول می‌افزاید: «تحلیل‌های متعدد استاتیکی، دینامیکی، حرارتی، ارتعاشاتی و عملکردی روی آن انجام شده و همچنین بخش نرم‌‌افزار و سخت‌افزار در حلقه کاملا اجرا شده است. اکنون دانش فنی خیلی خوبی در زمینه طراحی و ساخت موتورهای حجم بالای بنزینی در کشور ایجاد شده که ایجاب می‌کند کشور همت خوبی را برای تجاری‌سازی و تولید انبوه این محصول انجام دهد.» البته که این محصول هنوز استانداردهای لازم را کسب نکرده و فقط مرحله حصول دانش فنی و نمونه‌سازی تکمیل شده است. حالا برای این‌که این موتور بتواند استانداردهای مورد نظر را هم بگیرد باید به خط تولید برود و روی خودرویی سوار شود تا در عمل مورد بررسی قرار گیرد. معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نیز قرار است در ادامه این مسیر سهم به‌سزایی در حمایت و همکاری با این شرکت فناور داشته باشد. 
 
صرفه اقتصادی تولید؛ مهم‌ترین چالش پیش‌رو
به‌دلیل کاربردهایی که این موتور می‌تواند در خودروهای نظامی سبک داشته باشد، وزارت دفاع از مشتریان بالقوه این محصول راهبردی است و البته به گفته فرج‌الهی شرکت‌های خودروسازی دولتی هنوز محصولاتی با مشخصات فنی مطابق با این موتور تولید نکرده‌اند، وارد تولید آن نشده‌اند.وی همچنین در‌خصوص شرکت‌های خودروسازی خصوصی می‌گوید: «ما با بخش خصوصی هم صحبت کرده‌ایم اما آنها نیز می‌گویند اول باید نهادهای حاکمیتی مشارکت خود را جدی کنند تا حجم این بازار به اندازه کافی بزرگ باشد و اقتصادی شود.»
داشتن صرفه اقتصادی تولید انبوه این موتور از‌جمله چالش‌های پیش‌روی این محصول است؛ زیرا تیراژ مورد نیاز کشور پایین است و این یعنی قیمت تمام‌شده محصول به‌صرفه نخواهد بود. به‌نظر می‌رسد که همچنان صرفه اقتصادی واردات بیشتر است. وی در رابطه با علت این موضوع می‌گوید: «ما نمی‌دانیم که میزان دقیق مورد نیاز کشور چقدر است؛ زیرا بخش خصوصی و هم بخش حاکمیتی پراکنده خرید می‌کنند.» فرج‌الهی همچنین پیشنهادی برای حل این موضوع ارائه می‌کند و می‌افزاید: «اگر بتوانیم وزارت دفاع و حتی ستاد کل نیروهای مسلح را پای کار بیاوریم که نیازمندی‌های‌شان را تجمیع کنند و از طرفی هم بخش خصوصی نیازمندی‌های خود را تجمیع کند، آن‌موقع دیگر تیراژ به اندازه کافی است که بتوانیم این موتور شش سیلندر را اقتصادی تولید کنیم.»
اکنون معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در تلاش است تا نهادهای مختلف کشور را در قبال تولید انبوه و ورود این قوای محرکه به بازار هماهنگ کند؛ به‌خصوص رایزنی‌هایی که با وزرات دفاع و حتی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری روی این محصول انجام شده است. ازجمله حمایت‌های دیگر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات این‌چنینی می‌توان به تخصیص معافیت‌های مالیاتی و دیگر امتیازهای دانش‌بنیانی مانند معافیت‌های گمرکی و بیمه‌ای و قابلیت استقرار در پارک‌های علم و فناوری و همچنین رایزنی‌ با واردکننده‌ها برای تامین قطعات این شرکت‌ها نام برد. دکتر فرج‌الهی درخصوص حمایت معاونت از شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده این موتور شش‌سیلندر به جام‌جم می‌گوید: «تا این مرحله جهاد خودکفایی غدیر از تولید این محصول حمایت کرده است و از اینجا به بعد قرار شده که معاونت با تمام ابزارهایش وارد شود و این کار را به ثمر برساند.»
اما چرا تا قبل از این به چنین مسأله مهمی پرداخته نشده بود و برنامه مشخصی برای تولید اقتصادی این موتور در دستورکار نبود. به عقیده دکتر میثم فرج‌الهی، به این موضوع از همان ابتدا فکر شده بود. وی تصریح می‌کند: «ابعاد اقتصادی این موضوع هم بررسی شده است، فقط مسائلی به‌وجود می‌آیند که گاهی قابل پیش‌بینی نیستند. واقعیت موضوع این است که وقتی می‌خواهیم به سمت تولید برویم، چون حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز زیاد است برخی نهادها در تصمیم‌گیری دچار مشکل می‌شوند. مشکل کنونی درخصوص این طرح آن است که نهادهای حاکمیتی به مشکلاتی برخورده‌اند و نتوانستند مشارکت لازم را داشته باشند. برای حل چنین مشکلاتی نیاز به ورود و حمایت معاونت علمی است.» میثم فرج‌الهی می‌افزاید: «اگر معاونت علمی بتواند کمک کند و آن نهادها هم بتوانند در خودشان رایزنی و بودجه‌های‌شان را تامین کنند این محصول به‌راحتی می‌تواند تولیدی شود.»

اهمیت نقش دانشگاه در برنامه‌‌های فناورانه
از وجه‌های مهم تولید موتور شش‌سیلندر بنزینی که هفته گذشته از آن رونمایی شد نقش دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی در این پروژه است. دکتر میثم فرج‌الهی در این رابطه اذعان می‌کند: «این شرکت از شش عضو هیات علمی تشکیل شده است که از اعضای دانشگاه‌های برتر کشور مثل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه آزاد و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی هستند. دیگر نیروهای این شرکت نیز همگی از فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های برتر کشورند و خیلی از کارهای تحقیقاتی اینها با همکاری همین دانشگاه‌ها انجام شده است.» نوشتن پایان‌نامه براساس پژوهش‌های انجام‌شده در این شرکت یا حتی آزمون محصول تولیدی در داخل آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها ازجمله اثرگذاری‌های دانشگاه در پیشبرد تولید این محصول است. دکتر فرج‌الهی تصریح می‌کند: «کمتر شرکتی را می‌توان نام برد که اعضای آن همزمان این‌قدر وجه علمی و صنعتی فعال داشته باشند.» رئیس مرکز طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان فناوری از نگاه این مرکز به تعامل صنعت با دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌گوید: «از کارهایی که در حال انجام آن هستیم این است که در طرح‌های کلانی که تعریف می‌کنیم علاوه بر این‌که یک بخش بزرگ صنعت را می‌آوریم و در کنارش شرکت‌های دانش‌بنیان را مستقر می‌کنیم، عموم قراردادهای ما به این صورت است که بر مجری تکلیف می‌شود تا بخشی از کارهای علمی را در قرارداد با دانشگاه منعقد کند یا از شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری یا مراکز رشد استفاده کند.»  دکتر فرج‌الهی همچنین معتقد است که فضای رسانه‌ای کشور باید در دستیابی به چنین فناوری‌هایی از حاکمیت کشور مطالبه‌گری کند. اومعتقد است که حتما قبل‌تر هم می‌توانستیم این موتورهای بنزینی حجم بالا را بومی‌سازی کنیم و باید دلایل انجام‌نشدن این کار و وابستگی صددرصدی به شرکت‌های خارجی پرسیده شود. او می‌گوید: «این مطالبه باید در جامعه رسانه‌ای و نخبگانی کشور اتفاق بیفتد که حکمران ما خودش را در مسیر فشار نخبگانی ببیند و به سمت فراهم‌کردن زیرساخت‌های اقتصادی‌کردن این محصولات فناورانه پیش برود.»

دیگر خبرها

  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • تداوم بارش‌های همدان تا فردا صبح/ مسافران نگران مسدود شدن جاده‌ها نباشند
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی