Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد توجه رییس جمهوری به خزانه ، برنامه شفاف برای برون رفت از شرایط اقتصادی ، مدیران در حوزه های بانکی، سکه و ارز و تامین اعتبار برای جاده های کردستان به مسولان اجرایی کشور تذکر دادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، حسن بهرام نیا نماینده مردم نهاوند در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور گفت: با توجه به دغدغه جدی مردم به ویژه رهبر انقلاب، دولت باید برنامه شفاف و عملیاتی برای برون رفت از شرایط اقتصادی اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که مردم طی 40 سال گذشته بحران هایی به مراتب دشوارتر را پشت سر گذاشته اند، ادامه داد: با توجه به مطالبه جدی مردم و دستور صریح رهبر معظم انقلاب، باید گزارش مستندی درخصوص نحوه پرداخت ارز دولتی و لیست دریافت کنندگان این ارزها و نحوه مصرف آن از سوی دولت ارائه شود.

**از مواضع رییس جمهوری در برابر آمریکا تشکر می کنم
محمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی از مواضع رئیس جمهور مبنی بر اینکه گفتند آمریکا با دم شیر بازی نکند، تشکر کرد.
وی در ادامه خطاب به رئیس جمهوری گفت: آقای روحانی باید به خزانه نیز توجه داشته باشد، چون با ارز 4200 تومانی سطل آشغال وارد کشور شده است، 60 تن طلا به صورت سکه حراج شده و ارز مسافرتی در حال خالی کردن خزانه است.

** جنگ تمام عیار اقتصادی بر ما تحمیل شده است
سیدحسن حسینی شاهرودی در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز شرایط سختی را تحمل می‌کند و جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ما تحمیل شده است و در این شرایط بی‌درایتی و تصمیمات متضاد برخی از دست‌اندکاران اقتصادی مشکلاتی را در حوزه‌های بانکی، ارزی، سکه و مسکن و خودرو ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بحران آب و بیکاری این چالش‌ها را مضاعف کرده است، از رییس جمهوری می‌خواهیم ترتیبی دهد تا تغییر در کابینه منجر به انسجام و همگرایی در این تیم شود و تدوین برنامه‌ جامع اقتصادی کوتاه مدت و درازمدت برای کشور به ارمغان بیاورد تا با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، تهدیدات دشمن را خنثی کنیم.

* کاش تذکر بنده درمورد تعلیق سپنتا نیکنام مورد توجه قرار می گرفت
در ادامه قاسم میرزایی نیکو نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی از همفکری و همسویی مجمع تشخیص مصلحت نظام با افکار عمومی و آراء نمایندگان در خصوص بازگشت سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد تشکر کرد.
وی در ادامه افزود: کاش تذکر بنده 6 ماه پیش از تعلیق سپنتا نیکنام مورد توجه قرار می گرفت چرا که همیشه اینگونه نیست که دستورات و نصایح یک سویه باشد و اگر این نصایح شنیده شده بود هزینه‌ای پرداخت نمی‌شد اما چه کنیم که عادت شده فرصت‌ها با هر هزینه آتش زده شود.

** مردم ایران مانند کوه پشت رهبری ایستاده اند
در ادامه علی محمد شاعری نماینده مردم نکا و بهشهر در تذکر شفاهی شهادت جمعی از بسیجیان و پاسداران را به ملت ایران و رهبر معظم انقلاب تسلیت گفت و افزود: نوکر جیره خوار آمریکا و اسرائیل که قصد ناامن کردن ایران را دارند، بدانند که ایران؛ سوریه، یمن، افغانستان و عراق نیست.
وی افزود: مردم ایران مانند کوه پشت سر رهبر معظم انقلاب ایستاده اند و در مقابله توطئه های کور دشمنان ایستاده و ذره ای از مواضع اصولی و انقلابی خود عقب نشینی نخواهند کرد و با مشارکت و حضور هوشمندانه پیروز خواهند شد.
** وزیر راه و شهرسازی استعفا هد یا استیضاح شود
سید مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: سانحه تصادف اتوبوس سنندج و مرگ 11 نفر به حدی دردناک بود که زبان از بازگویی آن عاجز است بنابراین وزیر راه و شهرسازی استعفا دهد یا استیضاح شود و این کمترین خواسته من به عنوان وکیل مردم کردستان است.
وی با بیان این که مردم پیام تسلیت نمی خواهند، بلکه صداقت و عمل می خواهند گفت: متاسفانه در کردستان احداث کنارگذر سنندج با توپوگرافی مناسب و اقلیمی حاکم برای تیم کاری راه و شهرسازی طلسم و برای مردم به رویا تبدیل شده است. اگر نمی توانید یا نمی خواهید عملیات اجرایی آن را به سرانجام برسانید، با میز وزارت راه و شهرسازی خداحافظی کنید.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بارها برای توسعه راه های کردستان از تریبون مجلس فریاد زدیم، اما متاسفانه مسئولان راه و شهرسازی به این امر توجهی نکردند. بدون کوچکترین مماشات طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را پیگیری خواهم کرد، زیرا راه های کردستان قتل گاه و غسالخانه انسانی است و مسببان این امر کسانی هستند که از آب گل آلود ماهی می گیرند.

** صدای اعتراضات نمایندگان را درباره جاده های کردستان بشنوید
منصور مرادی نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت تعدادی از مردم در تصادفات اخیر در کردستان و شهرستان مریوان از وزیر راه و شهرسازی و رئیس جمهور درخواست کرد که صدای اعتراضات نمایندگان را درباره جاده‌های کردستان که تبدیل به قتلگاه شده‌اند بشنوند.
وی ادامه داد: باید اعتبارات جهشی برای جاده‌های کردستان در نظر گرفته شود تا هر روز به تعداد خانواده‌های داغدیده بر اثر تصادفات افزوده نشود.
نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی خواستار تخصیص اعتبارات جهشی برای تکمیل قطعه 2 کمربندی مریوان جهت جلوگیری از حوادث مشابه در سنندج شد.
** اعلام وصول
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: طرح اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، طرح الحاق یک تبصره به ماده 2 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7 آذر 1378 و سوال ملی ولی داداشی نماینده مردم آستارا از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص دلیل عدم ارائه خدمات رفاهی مناسب به دانشجویان دکتری را اعلام وصول شد.
سیام**1058**1553

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تذكرات شفاهي مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود