Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@22:25:52 GMT

سازمان غذا و دارو: داروی چینی وارد نمی‌کنیم

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۹۴۵۷۱

سازمان غذا و دارو: داروی چینی وارد نمی‌کنیم

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخد رسازمان غذا و دارو، گفت: هیچ دارویی از محصول نهایی چین وارد کشور نمی‌شود.

خبرگزاری مهر: مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخد رسازمان غذا و دارو، گفت: هیچ دارویی از محصول نهایی چین وارد کشور نمی‌شود.

اکبر برندگی با بیان اینکه مفهوم ریکال، جمع آوری یک محصول و فرآورده دارویی پس از پخش آن به منظور تعیین تکلیف است، اظهار کرد: ریکال در همه جای دنیا پدیده‌ای روتین و مستمر بوده و اگر کشوری ادعا کند که هیچ گاه ریکال نداشته نشان دهنده عدم نظارت درست بر دارو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ریکال یک دارو لزوما امری منفی نیست، افزود: ممکن است فرآورده‌ای در برهه‌ای از زمان ریکال شده و سپس مشخص شود که مشکلی نداشته و مجددا توزیع شود.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدرسازمان غذا و دارو ادامه داد: داروی والزارتان یک داروی ضد فشار خون و جزو دارو‌های پرمصرف کشور است. اخیرا خبری در دنیا منتشر شد که از میان ۱۵ منبع والزارتان موجود در کشور، ماده موثر یک منبع چینی (ازتولید کنندگان معتبر این ماده) در پروسه جدید تولید داروی والزارتان ماده‌ای به نام NDMA ایجاد شده (by prodact) که این ماده در حیوانات آزمایشگاهی مشکلاتی را به وجود آورده است، اما این موارد روی انسان ثابت نشده است.

وی با بیان اینکه جمع آوری داروی والزارتان به صورت داوطلبانه توسط شرکت تولید کننده چینی آغاز شد، عنوان کرد: تاکنون ۲۳ شرکت اروپایی، کانادا و آمریکا که از این ماده موثر استفاده می‌کردند، داروی والزارتان را ریکال کرده اند. در ایران نیز، با توجه به اهمیت سلامت مردم این دارو ریکال شد.

برندگی با بیان اینکه به دنبال اطلاعیه شرکت تولیدکننده ماده موثر تولید داروی والزارتان، فروش دارو‌های ۷ شرکت ایرانی که از ماده موثر شرکت چینی استفاده می‌کردند، متوقف شده است، گفت: بلافاصله پس از اطلاع، ابلاغیه‌ای مبنی بر لزوم ریکال این دارو صادر و فروش آن از ۲۵ تیرماه در داروخانه‌های سراسر کشور متوقف و جمع آوری این دارو از داروخانه‌ها آغاز شد.

وی در مورد مصرف داروی والزارتان به مردم اطمینان خاطر داد که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و مردم نباید استرس داشته باشند، چراکه این دارو توسط شرکت‌های دیگر در حال تولید بوده و نیاز بازار نیز به اندازه ۴ ماه تامین شده است. همچنین ماده اولیه تولید داروی والزارتان از منابع دیگر به اندازه چندین ماه در کارخانه‌ها موجود است.

برندگی تائید کرد: هیچ دارویی از محصول نهایی چین وارد کشور نمی‌شود و ماده اولیه تولید دارو از کشور‌هایی مثل چین، هند و کشور‌های اروپایی براساس فارماکوپی امریکا آزمایش و در صورت تائید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

والزارتان تولیدی ۷ شرکت ایرانی شامل حکیم، جالینوس، داروپخش، ابوریحان، آروه‌سینا، پورسینا و دکتر عبیدی که از ماده موثر چینی برای تولید این دارو استفاده کرده اند از ۲۵ تیر درحال جمع آوری از بازار بوده و سایر منابع والزارتان این شرکت‌ها و شرکت‌های دیگر قابل استفاده است.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003YUh

منبع: فردا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو واردات دارو داروی چینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۴۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دکتر سبزعلیپور، مدیر داروی معاونت غذاودارو دانشگاه در حاشیه بازدید از داروخانه‌های سطح شهرستان پارس آباد گفت: در این بازدیدها، مقادیر قابل توجهی داروی قاچاق و تاریخ گذشته کشف و ضبط شد که پرونده تخلفات این داروخانه‌ها جهت رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال می‌شود.
وی با تاکید بر حضور فعال مسئول فنی در داروخانه‌ها و اطلاع رسانی‌های مکرر نسبت به اصالت سنجی دارو‌ها و فرآورده‌های سلامت محور در سامانه TTAC اظهارداشت: در صورت مغایرت اطلاعات سامانه TTAC و موجودی فیزیکی داروخانه، ضمن قطع سهمیه، موضوع در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ دانشگاه مطرح خواهد شد.
مدیر داروی معاونت غذاودارو دانشگاه بیان داشت: انبار دارویی داروخانه‌ها بایستی طبق آیین نامه و ضوابط به معاونت غذا و دارو معرفی و تاییدیه‌های لازم از سوی موسس اخذ شود.
رعایت اصول علمی و فنی در ساخت دارو‌های ترکیبی و همچنین ارجاع بیمار به پزشک مربوطه از دیگر موضوعات مورد تاکید مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.

دیگر خبرها

  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • استخراج الماس از گل صدتومانی