Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@10:39:24 GMT

«کارت D8» برای استفاده از ارزهای ملی است

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۹۸۵۹۰

«کارت D8» برای استفاده از ارزهای ملی است

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ «داتوکو جعفر کوشاری»، گفت: کارت دی هشت، ایده و پلت فرمی بر مبنای ارزهای ملی کشورهای عضو است.

دبیرکل گروه دی هشت همچنین از مذاکرات خود با شرکت های خصوصی خبر داد که از سازو کارهای موجود و برنامه جامع سازمان همکاری های گروه دی هشت آگاه شده اند و بر مبنای ارزهای ملی فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کوشاری گفت: همزمان کشورهای عضو در پی ایجاد سیستمی تحت عنوان « حمایت پرداخت» هستند که اقدام به تامین مالی پروژه ها می کند.

وی با بیان اینکه اعضا در حوزه های علمی، تکنولوژی، آموزش و پرورش، مالی و بهداشت و درمان بهداشت و درمان است با ارزهای ملی مبادلاتی دارند اظهار داشت: حتی بانک مرکزی ترکیه نیز ایده های خوبی برای ایجاد بستری برای مبادلات بر مبنای ارزهای ملی ارائه کرده است.

کوشاری توضیح داد: گروه دی هشت با هدف بررسی توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی بر مبنای استانداردهای زندگی تمامی شهروندان کشورهای عضو پایه گذاری شده است.

دبیرکل گروه دی هشت خاطرنشان کرد: با گذشت بیست سال از تاسیس سازمان ما نخستین فاز سازمان را تکمیل کردیم و از آن پس توجه اعضا به 6 حوزه همکاری صنعت، تجارت، کشاورزی، حمل و نقل، انرژی و گردشگری معطوف شده است.

وی با اشاره به ضرورت تسهیل و توسعه تجارت بین اعضا اظهار داشت: موافقتنامه تجارت ترجیهی بین اعضا، همکاری حوزه گمرک و تسهیل صدور روادید را سه سندی است که اعضا برای توسعه همکاری امضا کرده اند و اعضای سازمان در حوزه لغو روادید به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند.

دبیرکل گروه دی هشت همچنین درخصوص هدف گذاری مراودات تجاری بین اعضا هم گفت: تا سال 2018 نرخ تعاملات بین کشورهای عضو 500 میلیارد دلار هدف گذاری شده است، اما این هدف به دلایلی این هدف هنوز محقق نشده است.

کوشاری بیان کرد: بالاترین نرخی که ما به آن دست یافته ایم در سال 2012 با جهشی به 124میلیارد دلار بوده است و پس از آن در بازه 110 تا 112 میلیارد دلار نوسان داشته است.

وی با بیان اینکه نقشه راه تدوین شده در این خصوص در حال تحقق است افزود: از سال 2017 ما نرخ افزایشی را ثبت کرده ایم و به رقمی نزدیک به 110 میلیارد دلار رسیده ایم.

دبیر کل گروه دی هشت همچنین ابراز امیدواری کرد که این میزان تا سقف رشد 2 برابری در سال های آتی داشته باشد.
 
** با «یونیدو» در حال مذاکره هستیم
دبیرکل گروه دی هشت خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حال مذاکرات با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد «یونیدو» هستیم تا در حوزه هایی که برای اعضا سودآور از جمله در حوزه های همچون کشاورزی و بنگاه های کوچک و متوسط همکاری کنیم.

کوشاری یادآورشد: در اجلاس نهم در استانبول تمامی روسا به طور خاص در مورد ایده های جدید مذاکره کردند و برنامه جامعی نیز در زمینه مسائلی که لازم به توجه است تدوین شد.

وی با اشاره به ایجاد مکانیسمی برای بررسی امکان همکاری در حوزه های فولاد، دارو، حوزه های علمی و صنعتی افزود: کارهای مهمی را در زمینه حمل ونقل شهری نیز انجام داده ایم؛ در حال مذاکره درخصوص توسعه حمایت های صنعت هوا فضا هستیم علاوه بر این در حوزه کشاورزی ابتکارهایی از جمله در زمینه تولید ماهی داشته ایم.

دبیرکل گروه دی هشت خاطرنشان کرد:اعضا همکاری های گسترده ای درخصوص حمل و نقل شهری داشته اند و کشورهایی همانند ترکیه، مالزی، ایران و مصر توجه خاصی به این موضوع داشته اند.

وی با بیان اینکه در همکاری های حوزه دریایی به مذاکرات بیشتری در آینده نیازمندیم افزود:در حوزه انرژی از ترکیه درخواست کردیم تا جلسه ای را برای بررسی پتانسیل های موجود در این حوزه برگزار کند.

جعفر کوشاری در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای دیگر برای ملحق شدن به سازمان درخواست داده اند گفت: در حال حاضر 8 عضو به عنوان موسس سازمان هستند،اما در منشور سازمان، بندی وجود دارد که عضویت کشورهای دیگر را هم ممکن می سازد و در نهمین اجلاس گروه هشت که اکتبر امسال در استانبول برگزار شد این موضوع درباره ارتقای ظرفیت سازمان مطرح شد.

دبیرکل گروه دی هشت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سازمان صندوق برای اجرای پروژه های مشترک ایجاد کرده است گفت: سال گذشته در جریان اجلاس استانبول، موافقتنامه ای با بانک توسعه اسلامی « ای.دی.بی» امضا کردیم که بر این اساس این بانک موافقت کرد تا به طور نزدیک در پروژه ها با سازمان همکاری کند.این همکاری ها شامل تامین مالی و گشایش ال سی (LC) است.
 
«جعفر کوشاری» دبیرکل جدید گروه همکاری های اقتصادی کشورهای اسلامی در حال توسعه (دی هشت -D8) است و هفته گذشته در سفر به تهران با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران دیدار و پیرامون همکاری در زمینه های تولید و صادرات دارو و تامین مالی پروژه های اقتصادی گفت وگو کرد.

گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی هشت (D8) گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.

این گروه در 15 ژوئن 1997 (25 خرداد 1376) به پیشنهاد نجم‌الدین اربکان رهبر حزب اسلام‌گرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی کشورهای عضو تشکیل شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست ارز ملی استفاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۹۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران

خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا که امروز با حضور رئیس جمهور کشورمان و مقامات عالی اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با شماری از مقامات آفریقایی گفتگو کرد و نظر آنها را درباره توسعه روابط تجاری و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران جویا شد:

میشل اوکیبه بافل معاون وزارت صنعت و تجارت غنا: 
امروز ایران جایگاه مهمی در منطقه دارد و من فکر می‌کنم کشور‌های آفریقایی قدر تعامل با ایران را به خوبی می‌دانند. ما باور داریم ایران کشور مهمی است که باید به شکل جدی به آن نگاه شود و به همین علت ما از غنا به اینجا آمده ایم. ما باور داریم که ایران ظرفیت‌های زیادی دارد که بسیاری از آنها میتواند به توسعه آفریقا کمک کرد. باید از این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در آفریقا برای تجارت و ایجاد ثروت استفاد کرد. آفریقا بازار‌های خوب و دست نخورده و رو به رشدی دارد. باید به آفریقا به عنوان تنها بازار بکری که اکنون وجود دارد، نگاه کرد. بنابراین معتقدم امروز ایرانی‌ها باید نگاه خود را بیشتر به آفریقا و سرمایه گزاری بیشتر در این قاره معطوف کنند. 

کنستانتینو چیونگا، معاون رئیس جمهور زیمبابوه: 
اولا به رئیس جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کنفرانس اقتصادی ایران و آفریقا تبریک می‌گویم. زیرا این اقدام در راهبرد برد-برد، هم به آفریقا و هم به ایران کمک خواهد کرد؛ و این اعتمادی است که ما به دنبال آن هستیم. ایران در مسیر رو به جلو حرکت می‌کند و بازار یک و سه دهم میلیارد نفری ایران و افریقا  هم فرصت‌های تجاری زیادی را برای قاره افریقا و ایران به همراه می‌آورد. ما مصمم هستیم تا این همکاری بر اساس اعتماد متقابل به خوبی پیش برود.

بازار تجارت ایران رو به رشد است و نمایشگاهی که ما طی این دو روز مشاهده می‌کنیم، پیشرفت‌ها و ظرفیت‌هایی را که ایران به دست آورده است، نشان می‌دهد. ما بر اساس یادداشت‌های تفاهمی که امضا کردیم، اقدام خواهیم کرد. در هیئت همراه ما، وزیر آموزش زیمبابوه حضور دارد، زیرا ما می‌خواهیم در حوزه تحقیقات پیشرفت داشته باشیم. در حوزه آموزش، در حوزه نوآوری و... بنابراین همکاری زیادی در این حوزه مشخص وجود دارد. به یاد داشته باشید که تمام موضوعاتی که ما درباره آن گفتگو می‌کنیم، موتور آن آموزش است. وقتی شما آموزش دیده باشید، می‌توانید آن کار را انجام دهید. اگر شما می‌خواهید در حوزه مهندسی یا فن آوری یا پزشکی و... فعالیت کنید، باید آموزش آن را دریافت کنید؛ بنابراین این حوزه‌ای است که ما آن را مد نظر قرار داده ایم. حوزه فناوری، حوزه کشاورزی، حوزه معدن، تولید و همه اینها حوزه هایست که از نظر همکاری بین ایران و زیمبابوه مد نظر ماست و ما قصد داریم همه این‌ها را از طریق تفاهم نامه‌هایی که در سفر ژوئیه گذشته آقای رئیسی به زیبمابوه، امضا شده است، دنبال کنیم.

وزیر صنعت افریقای مرکزی
به نظر من ایران کشوری قوی و پرظرفیت است که هنوز در آفریقا آنطور که باید و شاید، شناخته نشده است. مراسم افتتاحیه امروز و سخنرانی رئیس جمهوری اسلامی ایران بسیار خوب بود. من از دولت و رئیس جمهور ایران می‌خواهم تمام تلاششان را برای تقویت توافقات و همکاری‌ها با قاره آفریقا به کار گیرند. کشور من جمهوری آفریقای مرکزی‏ برای همکاری گسترده با ایران به ویژه در زمینه تجارت آماده است. کشور من هم مانند ایران ظرفیت‌های زیادی دارد و ما به عنوان کشور‌هایی که روابط دوستانه داریم خواهان توسعه روابط تجاری هستیم.

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران