Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > شورای شهر - محمود مولایی-خبرنگار:
یکی از رویکردهای مهم در شهرداری و شورای شهر تهران موضوع شفافیت در این سازمان است.

اعضای شورای پنجم شهر از ابتدای فعالیت خود در ساختمان بهشت پیگیر این موضوع بودند و اکنون در ابتدای کار قرار دارند. بهاره آروین، یکی از اعضای شورای شهر تهران به‌عنوان رئیس کمیته شفافیت درباره روند فعالیت این حوزه در گفت‌وگو با همشهری توضیح داده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌عنوان رئیس کمیته شفافیت، رویکرد شورای شهر تهران در مورد شفافیت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شفافیت و برقراری دسترسی عمومی به اطلاعات از اولویت‌های شورای پنجم بوده و تاکنون، هم اقدامات متعددی در این زمینه انجام شده و هم مصوباتی به تصویب رسیده‌است. ازجمله اقدامات شورای پنجم در حوزه شفافیت برقراری دسترسی عمومی به دستور جلسات و ضمائم آن، گزارش‌های ارائه شده در صحن علنی و متن صورت‌جلسات در پرتال شوراست.

ازجمله ویژگی‌های متمایز موارد منتشر شده این است که در متن صورت‌جلسات آرای نمایندگان و اعضای شورا به تفکیک موافقین و مخالفین در هر بند دستور جلسه قید شده‌است که این اقدام برای اولین‌بار است که در سطح کشور انجام شده ‌است.

در مورد شفافیت چه کاری انجام شده تا موکلان‌تان احساس کنند شفاف‌سازی صورت گرفته است؟

از اقداماتی که در سطح شهرداری تهران و مدیریت شهری پیگیری شده، وب‌سایت شفافیت است که تاکنون موارد مهمی روی آن منتشر شده است. ازجمله مهم‌ترین موارد، انتشار عمومی اطلاعات قراردادهای بالای یک میلیارد تومان شهرداری تهران است. از ویژگی‌های مهم این وب‌سایت آنلاین بودن اطلاعات است،

به این معنا که به محض ثبت قرارداد، بلافاصله اطلاعات آن به‌صورت خودکار روی وب‌سایت شفاف منتشر می‌شود و در دسترس عمومی قرار می‌گیرد. این مهم‌ترین اتفاق است که در وب‌سایت‌های مشابه دیگر دستگاه‌ها رخ نداده است بدین‌معناکه معمولا اطلاعات این وب‌سایت‌ها به‌صورت آف‌لاین ثبت می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود که پس از مدتی، این وب‌سایت‌ها به‌صورت غیرفعال درآیند و اطلاعات منتشر شده روی آنها روزآمد نباشد، اما در وب سایت شفافیت، اطلاعات بدون دستکاری و به‌صورت خودکار و همزمان با انعقاد هر قرارداد منتشر می‌شود.

سامانه شفافیت در مورد لایحه بودجه شهرداری چگونه عمل کرده است؟

انتشار لایحه بودجه شهرداری تهران در قالب فایل اکسل نیز از دیگر اقداماتی است که برای نخستین بار در کشور انجام شده‌است. البته پیش از این متنی از لوایح بودجه منتشر می‌شد، اما بودجه به‌صورت فایل اکسل که به‌صورت جزئی بودجه را مشخص کرده و تمام جزئیات در آن آمده، وجود نداشت. این فایل به متخصصین کمک می‌کند، تا اطلاعات جزئی بودجه را در دست داشته باشند و بتوانند آن‌را تحلیل کنند تا در نهایت به سیاستگذاران در شورای شهر تهران در سیاستگذاری مناسب در زمینه بودجه حوزه‌های مختلف یاری بدهند.

از دیگر اقداماتی که در حوزه شفافیت پیگیری شده‌است تصویب طرح انجام الکترونیکی و اعلان عمومی معاملات شهرداری تهران است که ارتقای سامانه قراردادهاست؛ به‌گونه‌ای که انواع معاملات را در بر بگیرد. از جمله، مزایده‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها، موافقتنامه‌ها و تفاهنامه‌ها.

این مصوبه در تاریخ اول خرداد سال‌جاری به تصویب رسید و مقرر شد ظرف مدت یک ماه، برنامه‌ریزی و زمانبندی اجرای این مصوبه در شهرداری‌ تهران و واحدهای تابعه در سقف زمانی 9ماهه ارائه شود. ازجمله مواردی که در دست پیگیری است، طرح یک‌فوریتی «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» است که یک فوریت آن در هفته گذشته در شورای شهر تصویب شد و امیدواریم به‌زودی در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و به صحن علنی بیاید. همچنین انتشار عمومی اطلاعات سامانه شهرسازی است که در قالب طرحی در کمیته شفافیت در حال تدوین است و امیدواریم به‌زودی به صحن شورا ارائه شود.

اگر قرار باشد به فعالیت‌های شورا در موضوع شفافیت نمره دهید، از 20نمره چه نمره‌ای به عملکرد شورا می‌دهید؟

در مجموع این اقدامات و مصوباتی که شورای پنجم داشته، من بالاترین نمره را از منظر شفافیت به شورای پنجم می‌دهم. تصور می‌کنم که شورای پنجم و شهرداری تهران در دوره جدید می‌توانند الگوی شفافیت برای دیگر نهادها در ایران باشند. خوشبختانه این گفتمان، گفتمان فراگیری است و در سطح دولت هم شاهد اقدامات بسیار مناسبی هستیم و امید می‌رود این الگو‌سازی‌ بتواند برای دیگر شوراهای شهر کشور شکل بگیرد و شاهد اقدامات مشابهی در دیگر شوراها و شهرداری‌های کشور باشیم.

در همین زمینه: سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد باز می‌گردد محسن هاشمی، تهران هویت خود را از دست داده است انتقاد حق‌شناس از برکناری مدیر کل وزشگاه آزادی محسن هاشمی: هنوز تبعیض جنسیتی در مورد دختران کاملا رفع نشده است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۰۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم گفت: روزانه سه میلیارد تومان برای رفت و روب شهر قم هزینه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، مجید اخوان امروز _ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست خبری رؤسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم که در آستانه روز شورا در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر وظیفه نظارت، تدوین و اجرا را بر عهده دارد.

وی افزود: از هزینه‌های جاری شهرداری اعم از پرسنل و هزینه‌های اداری و تشکیلاتی، هزینه‌های ضروری در اولویت قرار می‌گیرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به بودجه شهرداری قم در سال جاری، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه بودجه شهرداری قم در نیازهای شهری و مباحث توسعه و عمران شهری جوابگو نیست، اما شاهد رشد مناسبی هستیم.

اخوان ادامه داد: همه تلاش مجموعه شورای اسلامی شهر بر این است تا دریافت عوارض با رشد معتدلی انجام شده و فشاری محتمل شهروندان نشود.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه نقدی و غیر نقدی است، تصریح کرد: از ۱۴ هزار ۲۰۰ میلیارد، ۲,۵۰۰ میلیارد تومان بودجه جاری شهرداری قم است که شامل حقوق و دستمزد کارکنان و پرسنل سازمان‌هایی چون سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی توسط شهرداری قم تأمین می‌شود.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم هزینه نگهداری شهر را ۱,۰۰۰ میلیارد تومان دانست و گفت: روزانه ۳ میلیارد تومان هزینه رفت و روب سطح شهر فضای سبز است.

اخوان سرانه عمرانی برای هر نفر را ۱۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای امور عمرانی شهر صرف می‌شود.

کد خبر 747564

دیگر خبرها

  • برنامه‌نویسی، زندگی را هدایت می‌کند | گفت‌وگوی همشهری با مخترع زبان برنامه‌نویسی روبی
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد دغدغه شورای شهر ششم است
  • تدوین نظام مسائل محلات در کمیته عمران
  • دیدار و گفت‌وگوی احمدیان و دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه
  • مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز