Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده و پژوهشگر معتقد است باید در کتاب های کودک و نوجوان به خصوص در حوزه دفاع مقدس به خاطر افزایش جذابیت از ژانر معمایی استفاده کرد.

کامران پارسی نژاد، نویسنده، پژوهشگر و منتقد در مورد وضعیت ژانر معمایی در حوزه دفاع مقدس به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در ایران فکر می کنند که ژانر معمایی فقط مختص داستان های پلیسی است و به این نوع ژانر نگرش خاصی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژانر معمایی ژانری است که عناصر رازگونه و معمایی در آن در اولویت کار قرار می گیرد و بخشی مورد توجه نویسنده قرار می گیرد که رویدادهای رازگونه است و در بستر آن حوادث طوری پیش می رود که معما حل شود و خواننده در پایان داستان به جواب معما برسد.

 

پارسی نژاد با بیان اینکه ژانر معمایی در ایران مورد توجه قرار نگرفته است، اظهار داشت: در کتاب های دفاع مقدس با ژانر معمایی کاری از مجید قیصری با عنوان "ضیافت به صرف گلوله" داریم. این کتاب به ادبیات پلیسی نزدیک است و یک مقدار ژانر معماگونه با محوریت حوزه دفاع مقدس است.

 

این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده محوریت اصلی ادبیات کودک و نوجوان ما به خصوص در حوزه دفاع مقدس باید ژانر معما باشد تا ضمن ایجاد جذابیت، نوجوان با مقوله دفاع مقدس و آن دوران آشنا شود.

 

 

پارسی نژاد که کتاب هایی همچون "خورشید در آتش"، "رویای شریف"، مجموعه داستان "روزنه"، "كرمها هم در لجنزار می‌ميرند"،  "نيمه نارنج"، "عروس جنوب"، "شوريدگی" ، "یك كاروان صد منزل"،"فرصتی برای شیخ" و "شهید مدرس" را به رشته تحریر در آورده است، تصریح کرد: نویسندگان ما آنقدر در ایجاد حالت تعلیق توانمند نیستند که بتوانند آثاری با ژانر معمایی در خور توجه بنویسند. نویسندگان ما اگر بخواهند از تعلیق استفاده کنند، نمی توانند آن جور که تعلیق در ادبیات غرب است،آنرا مورد استفاده قرار دهند.

 

وی با اشاره به رمان "شب دنیا " تصریح کرد: این کتاب را که در حوزه دفاع مقدس است با ژانر معمایی نوشتم. بخش هایی از رمان " شب دنیا " طرح مباحث فلسفی جنگ است. در حقیقت در این کتاب، مسایل و رویدادهای جنگ بازنگری شده و از نظر فلسفی نیز مورد بررسی قرار گرفته است اما محوریت طرح، معما است. کتاب" شب دنیا " با یک سوال بزرگ شروع می شود و خواننده در پایان داستان جوابش را می گیرد. حالت تعلیق در طول داستان وجود دارد. داستان در مورد سرنوشت یک قهرمان است که از فرمانده های جنگ است. مخاطب تا پایان داستان کنجکاو است که بداند آیا این فرمانده به کشورش خیانت کرده یا نه؟

 

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: ژانر معمایی در کشور ما مورد توجه خاص از سوی نویسنده ها قرار نمی گیرد. نویسنده ها سعی نمی کنند از این ژانر استفاده کنند و این شیوه را به کار گیرند.نویسندگان ما حتی نمی خواهند به کتاب های ژانر معمایی و سبک های داستان نویسی در غرب رجوع کنند تا ببینند آن ها چگونه و چطور از عنصر تعلیق در کارهایشان استفاده می کنند.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت زلزله کرمانشاه امام رضا ع حسن روحانی دولت مساجد وزارت خارجه مجلس کانون های مساجد استان زنجان میلاد امام رضا ع کتابهای دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید