Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی گفت: اگر تبدیل سازمان به وزارتخانه به تقویت اهداف و مأموریت‌های سه‌گانه این سازمان کمک کند، خوب است.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، شامگاه امروز یکشنبه 31 تیر با بیان این مطلب در برنامه زنده تلویزیونی «پیش رو» که از شبکه چهار سیما پخش شد با اشاره به اهمیت مأموریت‌های سه‌گانه این سازمان به تشریح مهم‌ترین اقدامات، اهداف، مأموریت‌ها و برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ابتدای این برنامه و در پاسخ به سؤالی درخصوص تبدیل سازمان میراث‌فرهنگی به وزارتخانه گفت: «اگر تبدیل سازمان به وزارتخانه به تقویت اهداف و مأموریت‌های سه‌گانه این سازمان کمک کند خوب است، اما اگر صرفاً تغییر یک نام باشد مشکلی حل نمی‌شود، اگر این تغییر بتواند ابزارهای عملکردی ما را ارتقا دهد یا بودجه سازمان را افزایش دهد خوب است، چراکه گردشگری یک موضوع فرابخشی است و برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند به هم‌افزایی بخش‌های مختلف کمک کند.»

او افزود: «شخص آقای رئیس‌جمهوری به رونق گردشگری اعتقاد دارد، استانداران زمانی که برای دریافت حکم استانداری خود به رئیس‌جمهوری مراجعه می‌کنند، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که دکتر روحانی به آن استاندار تأکید می‌کند موضوع گردشگری است.»

او افزود: «ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه گردشگری داخلی وجود دارد، اما متأسفانه این ظرفیت‌ها به‌خوبی معرفی نشده است و این تقصیر ماست که نتوانسته‌ایم این ظرفیت‌ها را معرفی کنیم، من پیش از عهده‌دار شدن مسئولیت در سازمان میراث‌فرهنگی به نقاط مختلف کشور سفر کرده بودم، اما اکنون که در سازمان میراث‌فرهنگی مشغول فعالیت هستم متوجه شدم که ناشناخته‌های بسیار زیادی در کشور وجود دارد.»

50درصد گردشگران خروجی، گردشگران زیارتی هستند

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با انتقاد از آمارهای ارائه‌شده در حوزه گردشگری خروجی اشاره کرد و افزود: «از 9میلیون گردشگر خروجی، 2میلیون نفر در ایام اربعین از کشور خارج می‌شوند و 50درصد کل گردشگران خروجی نیز زیارتی هستند که به‌طور حتم گردشگران زیارتی ارز زیادی از کشور خارج نمی‌کنند.»

او افزود: «سفر و گردشگری در دنیا رشد فزاینده‌ای دارد و از 25میلیون گردشگر در سال 1950 میلادی اکنون به عدد یک‌میلیارد و 300میلیون گردشگر در دنیا رسیده‌ایم، اما اعتقاد من بر این است که ظرفیت‌های داخلی بسیار زیادی داریم که برای هر گردشگر جذابیت‌های زیادی دارد.»

او ادامه داد: «در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ریشه‌های گردشگری در کشور تکان خورده است، در حال حاضر 250هزار تخت هتلی داریم و 76هزار تخت هم در دست ساخت داریم. حدود 125 هتل چهار و پنج‌ستاره تا قبل از دولت یازدهم داشتیم و امید داریم که تا پایان دولت دوازدهم این تعداد به 250 هتل چهار و پنج‌ستاره برسد.»

در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، میدان را تغییر دادیم

مونسان سپس به تشریح مأموریت‌های این سازمان در ساخت اقامتگاه‌ها اشاره کرد و افزود: «ما در قیاس با کشورهای همسایه در ساخت هتل، میدان را تغییر دادیم و اکنون در کنار ساخت هتل‌ها، خانه‌های تاریخی را احیا کردیم و با مشارکت بخش خصوصی آن‌ها را به اقامتگاه تبدیل کرده‌ایم. یکی از موضوعاتی که به تأمین زیرساخت‌های گردشگری کمک می‌کند، همین اقامتگاه‌های بوم‌گردی است که با یک‌دهم هزینه ساخت هتل می‌توانیم اقامتگاه ایجاد کنیم.»

معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: «در حوزه فرهنگی باید در لبه تیغ حرکت کنیم و کار بسیار سختی داریم، اعتقاد ما بر این است که گردشگری ابعاد اقتصادی و ابعاد فرهنگی و اجتماعی دارد که در بعد اجتماعی، شادی و نشاط جامعه یکی از ابعاد آن است؛ خصوصاً این‌که تلاش دشمن در حال حاضر تزریق ناامیدی و یأس است.»

او سپس به گردشگران ورودی به کشور اشاره کرد و افزود: «هر گردشگر خارجی که وارد کشور می‌شود، با مشاهده فرهنگ و رفتار زیبای مردم شاهد بی‌اثر بودن تبلیغات منفی دشمن علیه ایران خواهد بود و زمانی که به کشور خود برمی‌گردد یک سفیر برای ماست.»

او ادامه داد: «در سفر به یزد، امام‌جمعه یزد تعریف می‌کرد که گردشگری آلمانی در سفر به یزد با دیدن عزاداری ایام محرم گریه کرده است و با عزاداران حسینی ابراز همدردی می‌کرده است.»

ایران، کشور صاحب علم و دانش در مرمت آثار تاریخی

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه گفت: «بیش از یک‌میلیون سایت و بنای تاریخی ارزشمند داریم و 35هزار اثر در ایران ثبت ملی شده است و این نشان از تمدن غنی و تاریخ کهن ایران دارد، خوشبختانه ما کشور صاحب علم و دانش در حوزه میراث‌فرهنگی هستیم و در برنامه‌ای که چند روز پیش با حضور سفیر اتریش در مجموعه نیاوران داشتیم، او نیز از مرمت مجموعه‌های فرهنگی اظهار شگفتی کرد. امروز ما کشوری هستیم که با سایر کشورهای دیگر در حوزه مرمت آثار و بناهای تاریخی انتقال تجارب داریم.»

او سپس به اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی اشاره کرد و گفت: «همکاران ما در یگان حفاظت میراث‌فرهنگی با جان و دل کار می‌کنند و با کمترین امکانات در حال صیانت از میراث‌فرهنگی هستند، البته من اعتقاد دارم پشت هیچ سدی نباید ایستاد، ازاین‌رو به‌منظور صیانت هرچه بیشتر از آثار فرهنگی تاریخی، برخی از اماکن و بناها را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم.»

مونسان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «انجمن‌های میراث‌فرهنگی در تمام استان‌ها فعال هستند و در هر استان رئیس هر انجمن استاندار است و فرمانداران و بخشداران در شهرها و بخش‌های مختلف رئیس این انجمن‌ها هستند و در حال حاضر 14هزار نفر عضو انجمن‌های میراث‌فرهنگی هستند.»

او در ادامه و در پاسخ به سؤال مجری برنامه درخصوص وضعیت نگهداری اشیا در موزه‌های کشور گفت: «ما تا پیش‌ازاین مخازن مقاوم در برابر زلزله نداشتیم که اکنون در موزه ملی و موزه‌های منطقه‌ای این مخازن ایمن ایجاد شده است. ضمن این‌که برخی از آثار در اختیار مردم است. با حمایت‌های سازمان میراث‌فرهنگی در سال گذشته در هر هفته یک موزه غیردولتی راه‌اندازی شد و امسال نیز به‌دنبال این هستیم که هر پنج روز یک موزه افتتاح شود و این نشان‌دهنده تقویت مشارکت مردم است.»

مونسان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اعتبارات سازمان میراث‌فرهنگی افزود: «اعتبارات سازمان میراث‌فرهنگی اندک است، اما هیچ‌وقت پشت سد بودجه نماندیم. در سازمان میراث‌فرهنگی می‌توانیم درآمدزایی کنیم، اما درآمدهای این سازمان به خزانه واریز می‌شود. در سال گذشته 65درصد درآمد فروش بلیت‌های موزه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی که به خزانه واریز شده بود به سازمان برگشت.»

معاون رئیس‌جمهوری افزود: «اگر قرار است به حوزه میراث‌فرهنگی خدمت کنیم، باید در حوزه اقتصاد نقش ایفا کنیم، نمی‌گویم به‌جایگاه سازمان صنعت، معدن و تجارت یا وزارت نفت رسیدیم، اما جایگاهی پیدا کردیم که 281میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی غیر از فرش و زیورآلات در سال گذشته داشتیم که به اعتقاد من میزان صادرات صنایع‌دستی می‌تواند به 2میلیارد دلار نیز در سال برسد.»

او با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره ایجاد اشتغال افزود: «ایجاد اشتغال تنها در حوزه صنعت نیست، بلکه در حوزه گردشگری می‌توان هزاران شغل ایجاد کرد و به‌جای راه‌اندازی یک کارخانه با اعتباری کلان و میلیاردی با هزینه‌ای اندک می‌توان در این صنعت شغل ایجاد کرد.»

موفق به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها شدیم

او ادامه داد: «چند سال است دولت و مجلس به‌دنبال این هستند که جلوی مهاجرت از روستا را بگیرند اما موفق نشدند؛ در اینجا اعلام می‌کنم که ما موفق شدیم با ایجاد برخی از سیاست‌ها مانند ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی علاوه بر جلوگیری از مهاجرت از روستا، شاهد مهاجرت معکوس باشیم.»

مونسان در ادامه به موضوع اقامتگاه‌های بوم‌گردی اشاره کرد و افزود: «هزارمیلیارد تومان تسهیلات به افرادی که در حوزه گردشگری قصد سرمایه‌گذاری دارند تخصیص یافته است و در حوزه بوم‌گردی نیز به افراد تسهیلات خرد داده می‌شود. در حوزه گردشگری افرادی که تسهیلات کلان دریافت کرده‌ و کاری نکرده باشند، نداریم.»

او افزود: «در طرح اشتغال روستایی نیز دولت 12هزارمیلیارد تومان تسهیلات مصوب کرده است که دو سهم 10درصدی به حوزه گردشگری و صنایع‌دستی اختصاص یافته است که 2400میلیارد تومان آن سهم این دو حوزه است و تاکنون حدود 1400 پروژه برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند. همه افرادی که در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی قابلیت سرمایه‌گذاری دارند می‌توانند با مراجعه به استانداری‌ها و ادارات کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در هر استان از این تسهیلات با نرخ 6درصد استفاده کنند.»

معاون رئیس‌جمهوری در پاسخ به سؤال دیگر مجری درباره ثبت آثار فرهنگی تاریخی و احتمال ثبت برخی از آثار به نام کشورهای دیگر افزود: «این دغدغه‌های مردمی نشان می‌دهد که مردم نگران میراث‌فرهنگی هستند، اما باید عرض کنم در حوزه میراث ناملموس این امکان وجود ندارد؛ در حوزه آثار ملموس نیز سالانه یک پرونده در یونسکو سهمیه داریم و خوشبختانه در سال‌های اخیر پرونده‌های ارسالی به یونسکو ثبت جهانی شده و امسال با ثبت منظر باستانی ساسانی، بیست‌و‌سومین اثر ایران ثبت جهانی شد و با ثبت این اثر، یک مسیر صد کیلومتری ثبت جهانی شده است. در این مسیر حدود هشت اثر تاریخی وجود دارد و این افتخار بزرگی برای مردم ایران است.»

مونسان در پایان خطاب به مردم خاطرنشان کرد: «درخواست من از مردم این است که ایران‌گردی را جدی بگیرند و در سفر به استان‌ها و مناطق مختلف کشور، از نزدیک جذابیت‌های گردشگری کشور را ببینند.»

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۴۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان

دیدن آبادان از یک طرف و زیبایی اقامتگاه‌ها از طرف دیگر جذابیت این شهر را دوچندان کرده‌اند. بر این اساس جهت جذب گردشگر بیشتر از زیباترین معماری‌ها در ساخت این اماکن استفاده می‌شود. باید به این شهر آمد و از نزدیک با هتل‌ها و مسافرخانه‌هایی که خود به جاذبه گردشگری تبدیل شده‌اند، آشنا شد. پیشنهاد می‌شود که پیش‌از سفر تمام کارهای مرتبط مانند رزرو بلیط هواپیما آبادان، رزرو اقامت‌گاه و وسایل نقلیه جهت رفت‌و‌آمد در شهر را انجام دهید.

سفری خاطره‌انگیز در اقامتگاه‌های زیبای آبادان

آبادان در فصول خنک سال مملو از گردشگر خارجی و داخلی است، بنابراین هتل و مسافرخانه‌های آن جای سوزن انداختن ندارند. به‌همین خاطر سعی شده است تا در ساخت اقامتگاه‌های این شهر نهایت دقت و زیبایی به‌کار رود. در اغلب آن‌ها از طراحی‌های جالب و دیدنی استفاده شده است و چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. آبادان سرشار از جاذبه‌های طبیعی و آثار تاریخی است که دیدار از هر یک زمان و انرژی زیادی از بیننده می‌گیرد. به‌همین خاطر در نزدیکی بسیاری از این آثار دیدنی هتل‌ها را احداث کرده‌اند تا مسافران با خیال راحت به گردش بپردازند.

در کم‌ترین زمان ممکن و در هر جایی از ایران یا دنیا می‌توان هتل مورد نظر خود را رزرو کرد. البته پیش‌از این کار حتما باید تعداد روزهای اقامت و شرایط شخصی خود را در نظر گرفت تا در حین سفر مشکل جدیدی پیش نیاید. یکی از خوبی‌های آبادان این است که می‌توان هتلی مناسب با هر بودجه و درآمد را رزرو کرد. اغلب اقامتگاه‌های آبادان از کیفیت خدمات‌‌رسانی خوبی برخوردار هستند و گردشگران ساعات خوبی را در این شهر پشت سر می‌گذارند. پیشنهاد می‌شود برای رزرو هتل حتما به سایت آن‌ها مراجعه و شرایط هر‌یک را به‌طور دقیق مطالعه و بررسی کرد.

در زمان رزرو هتل در آبادان باید به این نکات توجه داشت

بسیاری از مردم در سفرهای خود اقامتگاه‌های ارزان مانند سوئیت یا هتل آپارتمان را ترجیح می‌دهند اما این اماکن در آبادان محدود هستند. در عوض تعداد هتل‌ها بسیار بیشتر است؛ بنابراین به گردشگران توصیه می‌شود که در‌صورت حساس‌بودن در انتخاب نوع اقامتگاه هرچه سریع‌تر رزرو انجام شود. از دیگر نکاتی که باید به آن اشاره کرد این است که قیمت مکان‌های اقامت در فصول مختلف سال متغیر است. براین اساس هزینه رزرو هتل و مسافر‌خانه در تابستان بسیار پایین‌تر از زمستان یا پاییز خواهد بود. بررسی این هزینه‌ها و رزرو به‌موقع اقامتگاه ‌کار گردشگر را بسیار راحت خواهد کرد تا در بدون دغدغه به گشت‌و‌گذار در شهر بپردازد.

بهترین و ارزان‌ترین اقامتگاه‌های آبادان

برای آشنایی با اقامتگاه‌های آبادان می‌وان پیش‌از سفر هر یک را به‌طور کامل بررسی و در‌‌صورت تمایل مناسب‌ترین را رزرو کرد. در ادامه اقتصادی‌ترین اقامتگاه‌های آبادان معرفی می‌شوند:

مهمان‌سرا خلیج فارس

این مکان یکی از ارزان قیمت‌ترین مهمان‌پذیرهای آبادان به‌شمار می‌رود که در عین حال از فضایی تمیز و خدمت‌رسانی خوب برخوردار است. این مکان در کارگر، خیابان امیرکبیر و خیابان شهریار قرار دارد و از صبح تا ساعت 18 پذیرای میهمانان عزیز است.

هتل نخل آبادان

یکی از زیباترین و در عین حال ارزان‌ترین هتل‌های آبادان هتل نخل است که دیدن آن هر گردشگری را به وجد می‌آورد. طراحی زیبا و معماری جذاب این هتل به‌گونه‌ای است که خود یک جاذبه گردشگری به‌شمار می‌رود. این هتل 3 ستاره از امکانات نسبتا خوب رفاهی برخوردار است و قیمت به‌صرفه‌ای در مقایسه با سایر هتل‌های آبادان دارد. هتل نخل آبادان در سال 1395 بهره‌برداری شد و به‌دلیل نزدیکی به فرودگاه، مراکز خرید، دانشگاه آزاد و همین‌طور مرکز شهر یکی از شلوغ‌ترین هتل‌های این شهر محسوب می‌شود. برای رزرو این هتل به‌ویژه در ایام نوروز و فصول پاییز و زمستان باید عجله کرد. هتل نخل در بلوار آزادی، جنب فرودگاه بین‌المللی آبادان واقع شده است.

مهمان‌سرا پارس

این مکان هم از دیگر انتخاب‌های گردشگران جهت رزرو است. مهمان‌سرای پارس از فضایی باکیفیت و مناسب برخوردار و در هر ساعت از شبانه روز باز خواهد بود. چنانچه کودک زیر 2 سال به سرویس خواب اضافه نیاز نداشته باشد، اقامت او به‌همراه خانواده رایگان محسوب می‌شود. این مکان به بازار ته لنجی‌ها و مسجد رنگونی‌ها نزدیک است؛ بنابراین به‌راحتی می‌توان در شهر به گشت‌و‌گذار پرداخت. برای رفتن به این اقامتگاه باید به خیابان زند، مابین چهارراه امیری و چهارراه امام مراجعه کرد.

مهمان‌سرا طهران

از قدیمی‌ترین هتل‌‌‌ها در شهر آبادان به‌شمار می‌رود و بسیاری از مردم بومی آن را به گردشگران معرفی می‌کنند. این مهمان‌سرا در سال 1374 ساخته و در سال 1396 بازسازی شد. در حال حاضر کیفیت بسیار خوب خدمات، غذای مناسب و اتاق‌های راحت این مهمان‌سرا آن را به یکی از مقاصد گردشگران تبدیل کرده است. این هتل 20 اتاق دارد که در دو طبقه واقع شده اند. بسیاری از ایام سال می‌توان از تخفیف‌های خوب آن استفاده و لحظات خوشی را در این مکان تجربه کرد. این اقامتگاه در محله احمدآباد، انتهای بلوار ولایت به سمت چهارراه لاین 1، مقابل بانک صادرات قرار دارد.

اقامتگاه بوم‌گردی مُضیف

در سال‌های اخیر اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی به یکی از محبوب‌ترین مکان‌ها برای اسکان گردشگران تبدیل شده‌اند. در آبادان هم تعداد زیادی از این اماکن احداث شده‌اند که هر یک از مخاطبان زیادی برخوردارند و بسیاری از روزهای سال مملو از جمعیت هستند. اقامتگاه بوم‌گردی مُضیف یکی از مکان‌های دیدنی در آبادان است که به‌دلیل زیبایی قابل توجهش افراد زیادی را به خود جذب می‌کند. این اقامتگاه با معماری خانه‌های قدیمی در جنوب ایران ساخته شده است و حتی جزء جاذبه‌های دیدنی آبادان به‌شمار می‌رود.

به‌کمک فلای تودی اقامتگاه‌های ارزان آبادان را پیدا کنید

چنانچه قصد سفر به خطه زیبا و پرجاذبه جنوب ایران به خصوص آبادان را دارید، حتما پیش‌از سفر مقدمات لازم را به‌طور دقیق بچینید. می‌دانید‌که آبادان از آب‌و‌هوایی گرم‌و‌خشک برخوردار است و یکی از جاذبه‌های گردشگری در ایران محسوب می‌‌شود. به‌همین دلیل در این شهر اقامتگاه‌ها و هتل‌های زیادی می‌توان یافت تا گردشگران با خیال راحت به استراحت بپردازند. براساس بودجه و تعداد روزهایی که قرار است در این شهر اقامت داشته باشید، می‌توانید هتل‌های مورد نظر خود را به‌کمک فلای تودی پیدا کنید. کارشناسان ما در رزرو بلیط هواپیما آبادان و چیدن سایر مقدمات به شما کمک می‌کنند تا سفری خوش و خاطره‌انگیز داشته باشید.

دیگر خبرها

  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم