Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@23:21:56 GMT

نمی‌بینم پس هستم

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۰۶۱۰۸

نمی‌بینم پس هستم

"راهنمای مردن با گیاهان دارویی" اولین اثر داستانی "عطیه عطارزاده" با نثری خیالی به روایت زندگی دختری نابینا می‌پردازد.

به گزارش ایمنا، به اعتقاد ناشر  "راهنمای مردن با گیاهان دارویی" در قفسه‌ کتاب‌های "ساختارگرا، جریان‌گریز، ضدژانر" قرار می‌گیرد. این دسته‌بندی اما، در سطح باقی مانده و با بالا بردن انتظار مخاطب، پس از خوانش، آن را برآورده نمی‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید پرسید آیا قطعه‌بندی روایت و استفاده از ارجاعات برون متنی برای جریان‌گریز بودن یک اثر کافی است؟

پرده‌ی ۱: در باب حواس چهارگانه

نمی‌بینم پس هستم

"راهنمای مردن با گیاهان دارویی" با تشبیهات و توصیفات بدیع و غریب پرداخته شده است. توصیفاتی که اغلب به خیال نزدیک می‌شود. روایت دختری که در اثر حادثه‌ای بینایی خود را از دست داده و حالا با مادر خود در زیرزمین خانه‌شان به خشک کردن گیاهان دارویی مشغول است. عجیب نیست که نابینایی راوی استفاده از دیگر حواس را در روند روایت پرکاربردتر کرده است به شکلی که شخصیت وجود خود را در بویایی، شنوایی و لامسه جستجو می‌کند؛ و این بر جذابیت اثر می‌افزاید. اگر از افعال مصدر دیدن نیز چشم‌پوشی کنیم.

پرده‌ی ۲: در باب تغییر

نفرت عاشقانه

دختر داستان که در خانه‌ای دور از آشنایان با مادر خود تنها زندگی می‌کند، در تمام طول روایت با وجود احتیاج به مادرش برای گذران زندگی با لحنی سرد و بی‌احساس از او حرف می‌زند، گویی او در ناخودآگاهش از انزوایی که مادرش برایش ساخته رنج می‌برد. تجربه‌ی جهان بیرون از خانه برای دومین‌بار، به خشم و دگرگونی درونی او تبدیل می‌شود. این دگرگونی در نثر اتفاق نمی‌افتد و مخاطب آن را در جهان‌بینی راوی و شخصیتش احساس نمی‌کند.

پرده‌ی ۳: در باب ارجاعات

جذابیت‌های بی‌کاربرد

داستان به‌طور مداوم به ابن‌سینا، تفکرات فلسفی او و کتاب قانون ارجاع دارد، این ارجاعات تا زمانی مطلوب می‌ماند که از محدوده‌ی داستان خارج نشود، تا ضمن آن‌که مخاطب بر تسلط نویسنده صحه می‌گذارد به چرایی ورود دیگر ارجاعات برنخورد. هم‌چنین بی‌کاربرد بودن تخیلات راوی و مشخص نبودن مرز آن با واقعیت، شعرگونه شدن‌های بی‌مورد نثر(مثل نام‌گذاری هر بخش با پرده) که جایی در داستان و ذهن شخصیت نمی‌یابند، از قوت اثر کاسته است.

پرده‌ی ۴: در باب ضمایر

آزادی‌ از دور

شخصیت اصلی کتاب عطار زاده در انتظار آمدن پدر است، او آزادی و تجربه‌ی جهان‌های دیگر را در زندگی با پدر می‌یابد، تا جایی که با خونسردی در خیال خود مرگ مادر را تشریح می‌کند. این بخش از روایت تداعی‌گر عقده‌ی الکترا در نظریات فروید است. اگرچه این انتظار به خوبی پرداخته نشده و تا انتها نیز به پختگی نمی‌رسد اما در ایجاد لایه‌مندی و فضای وهم‌گونه و سورئال داستان موفق عمل کرده است.

"راهنمای مردن با گیاهان دارویی" در ۱۱۷ صفحه توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ادبیات ایران کتاب نگار كتاب و كتاب خواني اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

به گزارش ایلنا، وی در گفتگو با خبرنگاران، ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست، اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود:، اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد، ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود، ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد، اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوار‌ها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار