Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، طاهره افتخاری مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با اشاره  به رسالت سازمان حفاظت محیط زیست از نظر حفاظت و بهره برداری پایدار از محیط زیست، گفت: مطالعه و ارزیابی وضعیت کمی و کیفی رستنیهای کشور بویژه در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افتخاری تصریح کرد: پروژه ای تحت عنوان «مطالعه سیمای پوشش گیاهی و جمع آوری رستنیهای مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست» به منظور شناسایی و بررسی رستنیهای مناطق و تهیه شناسنامه فلور این مناطق، بررسی وضعیت رویشگاهها، بررسی و مطالعه گونه های گیاهی در معرض تهدید، تکمیل و غنی سازی هرباریوم، ارائه راهکارهای مدیریتی و حفاظتی و همچنین آرایه های در معرض تهدید از سال ۱۳۸۲ تا کنون در این دفتر و تحت نظارت و تلاش کارشناسان گروه گیاهی در حال اجراست و برای ۱۲ منطقه تحت مدیریت سازمان انجام شده است.

وی افزود: پارک ملی توران بخشی از مجموعه حفاظت شده توران به وسعت ۱۰۱۰۷۳ هکتار در استان سمنان قرار دارد این منطقه بدلیل تنوع گونه های گیاهی و جانوری در نوع خود کم نظیر است و به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی با ارزش کشور محسوب می شود، لذا شناخت کامل فون و فلور این منطقه جزو طرح های اولویت دار دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست است.  

مریم مغانلو رئیس گروه گیاهی نیز در این باره اظهار کرد: برای اجرای مطالعه سیمای پوشش گیاهی پارک ملی توران (فاز اول – گیاهان عالی) با همکاری اداره کل استان سمنان اقدام شد.

این پروژه توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان اجرا شد و فاز دوم این پروژه که شامل گیاهان پست (خزه ها، گلسنگ ها، جلبک ها، و ...) است برای سال جاری پیش بینی شده است.

وی خاطر نشان کرد: در فاز اول این پروژه حدود ۳۰۰ گونه گیاهی مربوط به ۱۹۳ جنس و از ۴۹ تیره  به همراه اطلاعات کامل علمی از جمله رده بندی، وضعیت تهدید، کاربردها و تصاویر رویشگاهی آنها جمع آوری و شناسایی شده است  و از گونه های معرفی شده برای این منطقه ۱۴ گونه انحصاری ازجمله  florida Boiss.  Rubia، lycioides Spach var. lycioides  Amygdalus، glacacanthus Fisch.  Astragalus و piptocephala Bunge. Cousinia  ، همچنین  یک گونه در معرض خطر hirtifolium Boiss Allium  و یک گونه آسیب پذیر  clinopodioides Lam Ziziphora  را می توان نام برد.

مغانلو یادآور شد: موقعیت جغرافیایی پارک ملی توران و قرار داشتن آن در مناطق بیابانی این اکوسیستم را بسیار شکننده کرده است و با اندک دخالتی مانند زراعت، چرای بی رویه دام ها، بوته کنی و همچنین وجود آفات و بیماریهای گیاهی موجب از بین رفتن یا محدود شدن پراکنش گونه های گیاهی این منطقه شده است لذا با انجام این مطالعه در منطقه مذکور امید آن است که  با ارائه راهکارهای مناسب درخصوص حفاظت از سایت های گیاهی در اکوسیستم های حساس و شکننده و جلوگیری از تخریب بیش از حد آنها اقدام موثری صورت گیرد.

کد خبر 4354594

منبع: مهر

کلیدواژه: تنوع زیستی موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران شهر تهران سازمان تامین اجتماعی سازمان حج و زیارت بیمه ترافیک حیات وحش قوه قضاییه معاونت امور زنان ریاست جمهوری سازمان هواشناسی مترو معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۶۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مهدی اله پور افزود :  این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی بیان کرد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

 
 

دیگر خبرها

  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • معاون رئیس‌جمهور پاسگاه محیط‌‍‌بانی مهدیشهر را بهره‌برداری کرد
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد
  • مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • وضعیت خوب بارندگی‌های امسال و غنی شدن پوشش گیاهی
  • دوقلوزایی حیات وحش خاییز کهگیلویه