Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-19@02:23:14 GMT

دیوان لاهه به نفع قطر و علیه امارات رای داد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۱۶۳۶۵

دیوان لاهه به نفع قطر و علیه امارات رای داد

دوحه- ایرنا – دیوان بین الملل دادگستری در لاهه با بررسی شکایت قطر علیه امارات عربی متحده به اتهام نقض حقوق بشر به نفع دوحه و علیه ابوظبی رای داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، قطر 11 ژوئن 2018 ( 21 خرداد 97) در اقدامی با متهم کردن امارات به تبعیض و نقض حقوق شهروندان قطری به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دیوان بین المللی دادگستری نیز با تاکید بر صلاحیت خود برای رسیدگی به این شکایت ، اعلام کرد : امارات ملزم به رعایت و احترام به حقوق فردی بر اساس کنوانسیون بین المللی ضد تبعیض نژادی است.
پیش از این دولت امارات صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری برای رسیدگی به این شکایت را زیر سوال برده برد.
دیوان لاهه با اشاره به این که اقدامات ابوظبی از زمان قطع روابط خود با قطر در ژوئن 2017شهروندان این کشور را هدف گرفته است، افزود : قطری های ساکن امارات مجبور به ترک خانه های خود شده اند بدون اینکه امکان بازگشت به این کشور را داشته باشند.
بر اساس این رای، به دانش آموزان و دانشجویان قطری ساکن در امارات حتی اجازه شرکت در امتحانات داده نشده است لذا باید ابوظبی ترتیبی اتخاذ کند تا این افراد بتوانند به تحصیل خود در این کشور ادامه دهند.
این دادگاه همچنین از دولت امارات می خواهد رسیدگی به شکایت اتباع قطر در دادگاههای اماراتی را تضمین نماید و بیش از این مانع جدا افتادن خانواده های دو کشور نشود.
'لولو خاطر' سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در اولین واکنش به رای دادگاه بین المللی دادگستری اظهار داشت : دوحه قصد افزایش تنش با دولت امارات را ندارد و تنها به دنبال احقاق حقوق ضایع شده اتباع خود ناشی از اقدامات دولت امارات است .
وی افزود : دولت امارات به درخواست های قطر برای انجام گفت وگو در این خصوص بی توجهی کرد و دوحه هم راههای موازی مانند شکایت به نهادهای بین المللی را در دستور کار خود قرار داد.
کارشناسان حقوقی می گویند : آرای دیوان بین المللی دادگستری اگرچه زمانبر اما لازم الاجرا محسوب می شود.
عربستان، بحرین، امارات و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.
تحریم کنندگان 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کرده اند که این کشور تاکنون به هیچ یک از این شروط تن نداده است.
قطر یک سال بعد از تحریم و پس از آن که موفق شد تهدیدهای ناشی از آن را به فرصت تبدیل کند، تلاش دارد با کشاندن موضوع به مجامع حقوقی و بین المللی، حقوق پایمال شده مردم این کشور را زنده کند.
شبد**1508*9122

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عربستان امارات ديوان بين المللي دادگستري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۱۶۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۵ میلیون دلاری غیرنفتی/ چین و امارات اولین شرکای تجاری ایران

براساس اعلام گمرک، در ۱۱ ماه امسال درآمد صادراتی از کالاهای غیر نفتی ۸.۸۷ درصد کاهش داشته و ارزش واردات کشور ۱۱.۱۱ درصد بیشتر شد است. همچنین چین بزرگ‌ترین مقصد صادرات و امارات متحده عربی بزرگ‌ترین مبدا واردات بخش غیر نفتی به کشور بوده است.

به گزارش ایسنا، در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، میزان صادرات قطعی کالاهای غیر نفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۲۴۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۴۴ میلیون و ۸۹۰ هزار دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۲ درصدی و کاهش ۸.۸۷ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

همچنین میزان واردات کشور در این مدت با افزایش ۶.۴۰ درصدی در وزن و ۱۱.۱۱ درصدی در ارزش دلار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ارقام ۳۵۷۶۶ هزار تن و ۵۹ میلیون و ۸۸۴ هزار دلار، رسیده است.

کشورهای عمده مقصد صادرات کدامند؟

بر اساس این گزارش، طی ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، بیش‌ترین میزان صادرات به مقصد چین، با رقمی بالغ بر ۱۲ میلیون و ۶۵۴ هزار دلار و سهم ۲۸.۱۹ درصدی از کل ارزش صادرات، کشور عراق با هشت میلیون و ۵۷۶ میلیون دلار و سهم ۱۹.۱۱ دردصدی، امارات متحده عربی با پنج میلیون و ۹۲۳ هزار دلار و سهم ۱۳.۲۰ درصدی، ترکیه با سه میلیون و ۸۱۹ هزار دلار هم ۸.۵۱ درصدی و کشور هند با ۲ میلیون دلار و سهم ۴.۴۶ درصدی، صورت گرفته است.

کشورهای عمده طرف معامله واردات کدامند؟

طی ۱۱ ماه امسال، امارات متحده عربی با اختصاص ۱۸ میلیون و ۷۶۶ هزار دلار و سهم ۳۱.۳۴ درصدی از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات قرار دارد.

همچنین کشور چین با ۱۶ میلیون و ۷۵۴ هزار دلار و سهم ۲۷.۹۸ درصدی، ترکیه با شش میلیون و ۷۷۵ هزار دلار و سهم ۱۱.۳۱ درصدی، آلمان با یک میلیون و ۹۳۴ هزار دلار و سهم ۳.۲۳ درصدی و هند با یک میلیون و ۷۷۳ هزار دلار و سهم نزدیک به ۳ درصدی از کل ارزش واردات، کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده‌اند.

رشد ۳۴ درصدی ترانزیت خارجی

همچنین در ۱۱ ماهه سال جاری، میزان ترانزیت خارجی کشور با وزن ۱۶۱۲۲ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴.۴۶ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس کل دیوان محاسبات کشور آغاز سال نو را به همتایان خود تبریک گفت
  • مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی؛ محور رایزنی وزیر خارجه امارات و امیر قطر
  • دیده‌بان حقوق بشر خواستار تحریم اسرائیل شد
  • دیده‌بان حقوق بشر خواستار تحریم رژیم صهیونیستی شد
  • غرامت ۳ میلیون دلاری تسلا در پرونده نژادپرستی علیه کارگر سیاه پوست
  • محکومیت عباس جدیدی با شکایت دبیر قطعی شد
  • حکم قضایی علیرضا دبیر علیه عباس جدیدی
  • نظارت بر محاکم از اولویت‌های کاری سال جدید خواهد بود
  • صادرات ۴۵ میلیون دلاری غیرنفتی/ چین و امارات اولین شرکای تجاری ایران
  • آلمان: حمله اسرائیل به رفح توجیهی ندارد